annonse

annonse

Knalltall fra «drømmerne» på Gjerdrum

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SPREK Gjerdrum klarte en driftsmargin på solide 17,3 prosent i sitt første driftsår. Hvordan fikk de det til og hva ligger i løypa fremover for Bente og Christian Larsen?

Treningsindustriens mest leste sak noensinne er «Drømmen om eget treningssenter», hvor vi skrev om ekteparet Bente og Christian Larsens drøm om å realisere eget treningssenter.

Vi fulgte opp etter et halvt års drift, og kunne i saken «Treningssenter-drømmen lever» konstatere at senteret var på rett vei.

LES: Drømmen om eget treningssenter

LES: Treningssenter-drømmen lever

Nå foreligger tallene for første hele driftsår (2017) og det er hyggelig lesing for alle som gleder seg over økonomisk fremgang i treningsbransjen: Omsetningen endte på 3 774 000 kroner, og et driftsresultat på 653 000 kroner.

Det gir en solid driftsmargin på 17,3 prosent. Fortjenestemarginen havnet på 13 prosent.

Ikke helt forventet

Planen var at Christian Larsen gradvis skulle begynne å jobbe på senteret. Han tok steget fullt ut etter et halvt år. Bente Larsen jobber i regnskapsbransjen.

– Gratulerer med gode resultater! Skal du slutte i regnskap nå og ta steget over i treningsbransjen?

– Takk! Fra før oppstart visste vi at vi skulle klarte målsetningen om å drifte med positive tall allerede fra første driftsår, men med så stor margin var absolutt ikke forventet. Det er vi selvfølgelig både glade og veldig stolte av, sier Bente Larsen.

Hun legger til at hun føler at hun allerede har tatt et godt steg ut i treningsbransjen.

– Min soleklare interesse er økonomi, administrasjon og forretningsutvikling.  Jeg kommer aldri til å jobbe «på gulvet», men kunne helt klart tenke meg å jobbe enda mer mot treningsbransjen. Det er en spennende bransje med stort utviklingspotensial blant de mindre kjedene og sentrene.

Oppskriften på et godt år

– Hva er oppskriften på så gode tall første driftsår?

– For det første startet vi ikke kun et treningssenter, men vi etablerte en bedrift og en arbeidsplass. Vi brukte mye tid før oppstart på forretningsplan, økonomi og innhenting av nyttig informasjon.

– Vi har fulgt vår forretningsplan slavisk første driftsår. Vurderinger og spørsmål har vi funnet svar på i forretningsplanen. Dette har gitt oss klare retningslinjer og en ro rundt administrering og drift det første året.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I tillegg til at jeg mener vi har driftet senteret veldig godt, traff vi helt klart et sultent marked. Dette er selvfølgelig en av de aller viktigste årsakene til gode tall. Vi har hatt god økonomisk kontroll fra dag én. Med nettbasert regnskapssystem og et løpende regnskap har viktige regnskapstall alltid vært oppdatert og lett tilgjengelig, sier Bente Larsen.

– Med en medlemsmasse som viste seg tidlig å overgå alle forventninger fant vi tidlig ut at arbeidet med å ivareta hvert enkelt medlem var viktig. Det sosiale og trivelige miljøet gjenspeiler seg i alle aldersgrupper og vi merker at det å «se alle» er en viktig faktor. Med høyt fokus på den enkeltes treningsopplevelse og det å skape, ifølge SPREKs visjon, en sosial arena med treningsglede i fokus, opprettholder vi det positive ryktet på bygda, forteller Christian Larsen.

– Dette igjen fører til at vi har en jevn innmeldingsfrekvens. Denne jobben gjøres til daglig av dem «på gulvet» og de positive tilbakemeldingene kommer på rekke og rad fra storfornøyde medlemmer, fortsetter han.

Ikke vært redd for å investere

Et utdrag fra forretningsplanen til SPREK Gjerdrum, under punktet suksessfaktorer, oppsummerer hva Bente Larsen mener har vært oppskriften:

«Suksessfaktor for bedriften skal være dyktige og dedikerte ansatte og samarbeidspartnere, tilbud tilpasset brukerne, rene og ryddige lokaler og en pris som passer de aller fleste lommebøker. Det skal skapes en atmosfære som gjør at medlemmene oppfatter senteret som SITT treningssenter, og en arena som gir de glede og overskudd i hverdagen».

– Vi har også utvidet produktspekteret vårt gradvis. Vi har ikke vært redde for å investere i verken utstyr eller gruppetimer, men du skal lete lenge etter unødvendige kostnader i regnskapet vårt. Det er veldig gøy å vise til så gode tall første driftsår, men å kunne skape trygge arbeidsplasser og drive et vellykket selskap er vel så viktige motivasjonsfaktorer for oss, fastslår hun.

Viktig kunnskap

– Har det hatt betydning at du jobber i regnskapsbransjen?

– Ja, det mener jeg! Å ha et regnskap som alltid er á jour, riktig og lett tilgjengelig gjør at det er enklere å ta viktige beslutninger i tidlig fase. Jeg har jobbet i regnskapsbransjen i 10 år, og det har selvfølgelig gitt meg god erfaring og innsikt langt ut over direkte regnskaps- og lønnstall.

Bente og Christian Larsen i SPREK Gjerdrum.

– Jeg mener at regnskapsfører er en av de viktigste samarbeidspartnere til en virksomhet. Er kjemi og fag- og bransjekunnskap på plass er det ingen tvil om at det er en god investering. Regnskapsfører jobber ikke bare direkte med tall, vi er en naturlig rådgiver ved blant annet forretningsutvikling, effektivisering i form av digitalisering og automatisering og sparringspartner vedrørende drift for øverste leder.

– Kombinasjonen av kunnskap og interesser meg og Christian imellom har vært veldig vellykket.  Et tett samarbeid og en regnskapsfører du kan stole på og rådføre deg med er alfa omega!

Bente presiserer at det har vært stor utvikling i regnskapsbransjen de siste årene, en positiv utvikling som gjør at analysen av virksomhetens økonomi er enda enklere og lettere tilgjengelig.

– Det å kunne benytte seg av økonomien som et styringsverktøy og å benytte seg av hensiktsmessige systemer, rutiner og løsninger til enhver tid er en soleklar fordel i dagens marked, fastslår hun.

Skal bli en større aktør

– Hvor mange medlemmer har dere nå?

– Vi har over 900 medlemmer.

– Hvor går veien videre, hva slags planer og ambisjoner har dere for i år og neste?

– Ambisjonene er helt klart å vokse! Både når det gjelder produktutvalg i forhold til tjenester vi tilbyr, og det å bli en større aktør i bransjen.

– Vi hadde et inspirerende foredrag av Sigurd Granmark på vår aller første SPREK-dag i november 2017, han kom med tre sitat som vi begge har tatt med oss i forhold til kundebehandling og annen drift/utvikling:

  • Forlat alle mennesker bedre når du går, enn da du kom.
  • Aldri la hvem du har vært, stå i veien for hvem du vil bli
  • Ikke la forfengelighet stå i veien for utvikling/å nå dine mål

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]