annonse

annonse

Kommer med nye tjenester over sommeren

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Det vi kommer med vil være banebrytende i måten å jobbe på, forteller administrerende direktør Hilde A. Sandvoll i Stamina Trening.

Norsk Treningshelse har kjøpt både Stamina Trening Holding AS og Idrettsmedisinsk Avdeling AS. Nå pågår arbeidet for å finne synergiene mellom de to selskapene.

Akkurat hva slags detaljerte tjenester Stamina Trening skal tilby over sommeren er ikke klart ennå, men ifølge Arne Instebø i Idrettsmedisinsk Avdeling vil tjenester som de har hatt positive erfaringer med, være nærliggende.

– Det vi ser for oss er å kunne tilby helse-, fysikalske- og medisinske tjenester på sentrene og bygge opp et helsetilbud samlokalisert med sentrene, forteller han.

Tuftet på suksess med Brann

Synergiene mellom trening, fysikalsk- og medisinsk behandling var utgangspunktet for både Idrettsmedisinsk Avdeling og oppkjøpet av Stamina Trening. Arne Instebø forteller at man ønsket å gjøre noe mer ut av konseptet som ble laget på bakgrunn av en eksklusiv avtale man fikk med Sportsklubben Brann.

– Tanken var å bruke den overskuddskapasiteten vi hadde både i form av utstyr og kompetanse, til å behandle vanlig folk og utøvere innen topp og bredde.

Mot en månedlig avgift fikk også andre enn personer tilknyttet Brann tilgang til klinikkens tjenester.

– Det ble jo slik at de friskeste betalte for de mest skadde – en slags sosialdemokratisk tanke som var et konsept Trond Mohn likte. Vi snakket sammen og så at dette var noe vi burde prøve å tilby i en mye større målestokk, for å være med å avhjelpe en del av de helseressursene samfunnet vil trenge fremover.

– Når Stamina Trening viste seg å være i markedet, var det muligheten vi trengte for å komme i gang med et konsept vi mener er veldig bra, forteller Instebø.

En enda tydeligere posisjon

– Vi er veldig fornøyde med å få flotte, solide eiere på banen som har et godt og langsiktig perspektiv på Stamina Trening og utviklingen av oss, fastslår administrerende direktør Hilde A. Sandvoll i Stamina Trening.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Oppkjøpe medfører ingen organisatoriske endringer for Stamina Trening, men ut 2018 er det en del fellestjenester mellom Stamina Trening og Stamina Group som må avvikles. Varemerket Stamina Trening beholdes i hvert fall to år frem i tid, ifølge Sandvoll.

– Vi kommer med en masse spennende fremover som forteller hvordan vi skal sette vårt preg på markedet fra høsten av.

– Det vi ønsker er å ta en enda sterkere posisjon rundt det å være en bidragsyter til et friskere og mer aktivt Norge; en plattform for en aktiv og god livsstil for folk flest med en veldig tydelig signatur. For oss handler det om å forebygge livsstilsykdommer og muskel- og skjelettskader – men i en mye tydeligere form enn andre har gjort, forklarer Sandvoll.

Spente på konkurranseutslag

– Vi har funnet hverandre i et konsept som begge er opptatt av, fastslår Instebø

– I utgangspunktet skal vi tilby de tjenestene vi har i Idrettsmedisinsk Avdeling i dag. Norsk Treningshelse har kjøpt både Stamina Trening og Idrettsmedisinsk Avdeling og tanken er å finne synergiene mellom disse to bedriftene. Det ligger i kortene at de tjenestene vi tilbyr i dag, blir implementert i Stamina Trening, men det endelige konseptet er ikke sydd.

– Vi skal teste og forankre dette i organisasjonen. Vi skal rokke minst mulig ved det konseptet Stamina Trening har i dag, for det synes vi er bra – men vi ønsker å gi et tillegg til medlemmene, sier Instebø.

– Hvordan tror du dette vil påvirke konkurransen i treningssentermarkedet?

– Det blir spennende å se. Vi håper å favne en del av befolkningen som vanligvis ikke ville gått på treningssenteret, og kanskje inkludere en gruppe mennesker som har et større behov for helsetjenester og derigjennom også trening, sier Instebø.

– Det blir kjempespennende! Det vi kommer med er jeg overbevist om at kommer til å være banebrytende i måten å jobbe på. Vi ser at livsstilutfordringene og inaktivitet er en enorm samfunnsutfordring. Det både å ha forebyggende tjenester og behandling for å få et friskere Norge, er ekstremt viktig. Da er det fantastisk artig å få på plass en eier som har likt tankesett, og vil ta det ut i sitt fulle potensiale, fastslår Sandvoll.

Aktiv planlegging

Nye tjenester i større skala betyr også at man må ha flere kompetente medarbeidere.

– Det er nettopp dette vi planlegger nå: Hva slags form de første tjenestene vil ha, hvordan de skal leveres og hvordan de vil se ut. Det er en god gruppe mennesker som jobber med å sette konseptet som vil gi medlemmene i Stamina Trening noe ekstra, sier Instebø.

– Vi er veldig spente på hvordan markedet tar i mot oss, men vi er trygge på at dette er fornuftig, avslutter han.

LES OGSÅ: Norsk Treningshelse AS kjøper Stamina Trening

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]