annonse

annonse

Konklusjon gruppetrening ute i «5B-kommuner»: Ikke tillatt!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Statsforvalteren i Oslo og Viken tolket reglene annerledes enn Helsedirektoratet. Nå er konklusjonen klar: Helsedirektoratets tolkning er den som gjelder – gruppetrening ute i regi av et treningssenter i en 5B-kommune er ikke tillatt.

Treningsindustrien.no har skrevet flere saker om problemstillingen, og det har hersket tvil om hvordan reglene skal tolkes.

Virke Trening halte ut et svar fra Helsedirektoratet og fikk beskjed om at utetrening i grupper i regi av et treningssenter i såkalte «5B-kommuner», ikke var tillatt.

LES OGSÅ: Forbudet mot gruppetrening ute i «5B-kommuner»: – Dette er byråkratilatskap!

Statsforvalteren i Oslo og Viken tolket det derimot annerledes og sa at de ikke kunne finne noe i forskriften som forbød utetrening i grupper i en 5B-kommune.

LES OGSÅ: Gruppetrening ute i «5B-kommuner»: Statsforvalteren gir tommel opp

Seniorrådgiver Jens Ragnar Nygaard uttalte til treningsindustrien.no sist uke at «Regelverket er ikke krystallklart på alle områder, så her er det rom for tolkninger som kan gi ulike resultater. Det er ikke holdbart, og vi må få dette avklart».

LES OGSÅ: Vil avklare regler for gruppetrening ute i «5B-kommuner»

– Uholdbar tilstand

Nå har avklaringen altså kommet.

– Så nå er det da fastslått at utetrening i grupper i regi av et treningssenter, ikke er tillatt i 5B-kommuner?

– Ja, det er nok konklusjonen fra direktoratet slik reglene er per i dag, at treningssentrene ikke kan drive utetrening i grupper, skriver Nygaard i en epost til treningsindustrien.no.

Konklusjonen er også publisert på «spørsmål og svar»-siden til Statsforvalteren:

  1. Spørsmål om utetrening i regi av treningssentrene

Bestemmelsen i § 17a første ledd bokstav a, innebærer at all annen aktivitet ved treningssentre enn det som er nevnt i punktene 1 og 2, skal holde stengt. Det gjelder uavhengig av om aktivitet skjer innendørs eller utendørs. Bestemmelser åpner derfor ikke for at treningssentrene kan tilby trening utendørs i stedefor innendørs.

– Dette er en uholdbar tilstand som vi vil gjøre alt for å få endret på. Det er en forskjellsbehandling som er tatt uten smittefaglig begrunnelse, og vi er skuffet over prosessen og at man lander på en konklusjon som er helt urimelig, sier konstituert direktør Mee Eline Eriksson i Virke Trening.

– Nå påføres det en kostnad til treningssentrene fordi det ikke er stabilitet i tilbudet, og mange blir skadelidende, fortsetter hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]