annonse

annonse

Kontantstøtten til treningssentre: – Et viktig første steg å få på plass

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Kompensasjonspakken for faste kostnader var det første og viktigste steget for bransjen å få på plass nå, sier bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

– Vi er fornøyd med at regjeringen har tatt på alvor våre innspill om behovet for kompensasjon for faste kostnader til bransjene som er påført store omsetningstap som følge av koronasituasjonen. Vi merker oss særlig at næringsminister Nybø sier at de bransjene som ble pålagt nedstenging av myndigheten, som vår bransje, skal kompenseres i særlig grad, sier Oppen.

Hun legger til at Virke hele veien har understreket viktigheten av at de som er påført et 100 prosent omsetningstap fra dag én på grunn av nedstenging, skal kompenseres full ut for dette.

– Vi vil derfor jobbe knallhardt videre sammen med politikerne for å sikre dette, og forventer at det kommer på plass. Det vil være et godt og helt avgjørende viktig første steg å få på plass for bransjen!

LES OGSÅ: Staten gir treningssentrene kontantstøtte

Glad for prioriteringen

– Vi merket oss videre at Finans Norge var tydelige på at når ordningen er klar neste fredag, og administrasjonen av denne satt opp, så skal utbetalingen kunne gå ut i løpet av 2-3 uker.

– Det er vi svært glad for, da det som neste steg i prosessen er viktig for oss at pengene kan utbetales raskt til alle som står i en utrolig vanskelig situasjon.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hva er bra og dårlig med forslaget?

– Det er veldig bra at vi vet at kompensasjon kommer og at pålagt nedstengte bransjer med 100 prosent omsetningstap fra dag én skal prioriteres. Det er også bra at man sikter mot en rask prosess og mulighet for relativt raske utbetalinger til alle som står i en krisesituasjon nå.

– Gitt den akutte krisen bransjen står i, skulle vi ønsket at prosessen hadde kommet enda lenger og at vi kunne fått mer informasjon nå, knyttet til kompensasjon, både nå og videre, sier Oppen – og understreker viktigheten av at bransjen blir kompensert fullt ut for omsetningstapet og at den videre prosessen blir rask.

– Det vil være helt avgjørende for at flest mulig skal overleve!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Trenger også en langsiktig ordning

Etter at kompensasjon for faste kostander er på plass, blir neste steg i arbeidet å jobbe for en mer langsiktig kompensasjonsordning.

– Denne uken gikk vi ut med at bransjen har mistet 60.000 medlemmer de to ukene vi nå har vært stengt. Dette vil igjen bety at sentrene åpner opp igjen med 60–70 prosent av kundene de hadde når de ble pålagt stengte.

– Dette skjer trolig i en lavkonjunktur for bransjen i mai, i tillegg til at befolkningen har en svekket kjøpekraft som vi er sårbare for, når vi kommer ut av denne krisen. Det betyr at selskapene kun vil ha fra september til desember å tjene penger på dette året.

– Som et neste steg, vil vi derfor også jobbe for at bransjen trenger en mer langsiktig kompensasjonsordning for perioden etter gjenåpning, slik at vi ikke ser et skred av konkurser da, sier Oppen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]