annonse

annonse

Korona gav digitale muligheter for Sport Performance

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sport Performance Convention fikk en brå stopp i mars på grunn av koronasituasjonen. Nå er ny dato satt til helgen 15. – 16. august – og formatet er både fysisk og digitalt.

Sport Performance er et nystartet konsept som tar sikte på å bidra til kunnskapsformidling for alle involverte i prestasjonsutvikling og idrett.

Tanken bak konseptet Sport Performance er bred kunnskapsformidling. Målgruppen er trenere, aktive idrettsutøvere, instruktører på treningssentre, PT-er, fysioterapeuter, treningskoordinatorer, mm.

Det hele skulle sparkes i gang med Sport Perfomance Convention i Trondheim i mars.

Arrangementet skulle gå over to dager med to parallelle løp. En bolk i Granåsen toppidrettssenter; et fagseminar innenfor fysisk trening for sammensatte idretter – rettet mot for eksempel instruktører, treningsveiledere og fysioterapeuter som har noe teoretisk kunnskap om trening fra før.

Den andre bolken skulle avholdes på Nidaros Idrettsungdomsskole, med praktiske fysiske økter med ulike temaer innenfor kraft/styrke rettet mot utøvere og trenere.

LES OGSÅ: Lager kick off for bred kunnskapsformidling

Mulighet for videreutvikling

På tidspunktet Sport Performance Convention skulle finne sted, var Norge så å si helt stengt ned – og arrangørene måtte tenke nytt.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Underveis har vi jobbet med to spor: Fysisk oppmøte ønsker vi fremdeles, men vi satser også på et digitalt spor der vi tilbyr digital streaming av hele fagseminaret – slik at folk både i Tromsø og Kristiansand kan ha mulighet til å delta, uten å måtte være til stede i Trondheim, forteller arrangementansvarlig Lars E. Reiten.

– Så koronautbruddet gav dere en mulighet til videreutviking?

– Ja, vi hadde ikke tenkt å streame dette i utgangspunktet. Da vi fikk beskjed om at det opprinnelige arrangementet ikke var gjennomførbart tok vi runden med våre påmeldte, og de ønsket å beholde plassen til ny dato var på plass.

Tror på positiv effekt

Nylig ble det bestem at Sport Performance Convention går av stabelen helgen 15. – 16. august.

– Regner dere med fysisk oppmøte i det hele tatt?

– Vi åpner for det, men vil selvsagt følge regler og restriksjoner til punkt og prikke. Er det ikke gjennomførbart, blir det kun digital streaming, sier Reiten.

Han legger til at de nå vil få en fase der det er en mulighet å teste ut gjennomføring av kurs og seminar, digitalt. Reiten mener det vil ha positiv effekt hvis folk har muligheten til å delta der de befinner seg.

– Så vil vi tilpasse dette slik at det blir mest mulig egnet for de påmeldte, fastslår han.

Skal være interaksjon

– Vil det være noen form for interaksjon under fagseminaret?

– Vi jobber med å ha en person på chat som kan svare på spørsmål og være tilgjengelig hvis noen «rekker opp hånden» under seminaret.

– Vi skal bruke dette til utvikling av vårt konsept med kunnskapsformidling til alle involverte i prestasjonsutvikling og idretten. Vi får en arena til, der vi kan formidle mer ut i bredden og gjøre det hele mer tilgjengelig for folk, fastslår Reiten.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]