Feelgood-kjeden – med sine motoriserte treningsmaskiner – gir et tilbud til grupper som vanligvis ikke frekventerer ordinære treningssentre. Nedstengingen har gitt store konsekvenser for medlemmene.
I en spørreundersøkelse rettet mot medlemmer av kjeden, sier hele 84 prosent av Feelgood-medlemmene at de er i dårligere form etter at sentrene måtte stenge. Det var til sammen 1050 medlemmer som svarte på undersøkelsen mellom 1. og 5. juni.
På spørsmålet om de synes det har vært enkelt å finne andre alternativer til å trene på Feelgood, er det kun 12 prosent som svarer ja – 88 prosent svarer nei.
Medlemmene, hvor mange antageligvis befinner seg i risikogruppen for Covid-19, er ikke bekymret for å starte med trening på Feelgood når sentrene åpner igjen: Hele 85 prosent svarer «nei» på spørsmål om de er bekymret for å starte opp igjen med tanke på smitte.
Mange triste tilbakemeldinger
Markedssjef Christian Bache opplyser til Treningsindustrien.no at de også har fått mange tilbakemeldinger i tekstform i spørreundersøkelsen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Vi spurte om medlemmene hadde kjent noen forskjell på kroppen etter at vi måtte stenge. Vi fikk mange, ganske triste, tilbakemeldinger, sier han og eksemplifiserer:
«Har fibromyalgi og merket bedring kort tid etter jeg begynte treningen i Feelgood. Dessverre har alt blusset opp igjen og jeg er tilbake til start. Har prøvd mange slags treningsformer opp gjennom årene, men denne formen for trening passet meg bra. Håper på åpning snarest» – Kvinne 71 år
«De plagene som jeg klarte å få bukt med ved hjelp av treningen på Feelgood har kommet tilbake med full styrke, og min livskvalitet er veldig forringet. Smerter i hofter, knær og rygg begrenser mine daglige gjøremål» – Kvinne 55 år
Store forskjeller
Bache mener det blir feil å se hele treningsbransjen som én enhet da det er et stort mangfold med ulike aktører som ikke alle driver i like stor skala.
– Hva kunne vært gjort annerledes overfor Feelgood-sentrene?
– På Feelgood er det for eksempel ingen garderober, ingen dusj eller barnepass. Treningen baseres på kun 12 motoriserte treningsmaskiner som medlemmene bruker kun én gang i en gitt rekkefølge, og er deretter ferdige med treningsøkten.
– Det vil si at det maksimalt er 12 personer som trener samtidig. Som et ytterligere smitteverntiltak har vi sagt at man kan trene på annenhver treningsmaskin så man trener bare seks stykker pr. 45 minutter.
– Når man da ser hva annet som er åpnet og samtidig vet hvor mye dette aktivitetstilbudet betyr for livskvaliteten for en stor gruppe mennesker, så føles det utrolig frustrerende at vi ikke har kunnet åpne før nå.
– Det burde kanskje være en slags rangering ut ifra driftstype innenfor treningssenterbransjen. Samtidig er det fullt forståelig at man ikke klarer å komme med noe slikt på sparket, men det er kanskje en tanke å se på i fremtiden.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Gjøre det beste ut av det
– Hva tror du om oppstarten nå neste uke? Full fart?
– Vi er i alle fall lettet over at spørreundersøkelsen viser at medlemmene våre ikke er redde for å starte treningen igjen. De vet hva Feelgood er og hvor liten potensiell smittefare det er der.
– Samtidig er vi litt bekymret for om det blir strenge krav når det gjelder bemanning. Medlemmene kan til vanlig trene fra kl. 7-23 på sentrene og flere av våre senterdrivere har Feelgood som en bi-geskjeft til en annen jobb.
– De må da ansette folk bare for å overvåke at medlemmene følger våre retningslinjer og det blir ikke en veldig gunstig situasjon. Det vil også føre til kortere tid vi kan spre ut besøkene fra våre medlemmer.
– Men vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen og forhåpentligvis er vi snart igjennom denne bisarre tiden, konkluderer Bache.