annonse

annonse

Koronakrisa: Hold hjulene i gang og engasjementet oppe!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I disse koronakrisetider er det lett å la seg friste av regjeringens generøse kontantstøttetilbud til kriserammede bedrifter, og gå for full medlemsfrys, permitteringer og nedstenging. Min innstendige oppfordring er: Ikke gjør det så fremt du ikke må.

Leserinnlegget er skrevet av Aleksander Olestad, daglig leder Concept Norway AS

Det er naturlig nok full krisestemning i treningsbransjen. Usikkerheten er det vanskeligste. Hvor mange vil stoppe medlemskapet og hvor lenge vil krisen vare? Det er mange som er opptatt av worst case-scenarier, og noen klarer ikke helt å opptre rasjonelt. En del går inn i krisebobla og tar drastiske valg litt for fort. Men nå gjelder det mer enn noen gang å holde hodet klart og kaldt.

Krisen kommer til å gå over

Det eneste som er helt sikkert, er at koronakrisen kommer til å gå over. Treningssentrene kommer til å åpne igjen, og alle restriksjonene som vi nå er omringet av kommer til å bli fjernet.

De sentrale spørsmålene alle senterledere bør stille seg er: Hvor står jeg når den dagen kommer? Er jeg rustet til å ta imot medlemmer som kommer til å være mer treningstørste enn de noensinne har vært? Er jeg klar for å hjelpe alle medlemmer som trenger hjelp til å komme i gang med treningen når sentrene kan åpne? Hva må jeg gjøre for å få hjulene i gang igjen? Hvor lang tid kommer det til å ta før jeg er skikkelig på banen?

Skal, skal ikke?

Slik jeg har forstått krisepakken til regjeringen, er spørsmålet nå: Når er det mer lønnsomt for meg å stoppe alle inntekter? Da er staten villige til å gi 90 prosent dekning av de faste kostnadene. Du får også støtte fra staten så lenge du har over 30 prosent omsetningssvikt.

Da kan støtte fra staten, fortsatt støtte fra medlemmer, og reduserte utgifter, som lønn, gi mulighet for å skaffe en bedre likviditet og å stå sterkere i de normalt tøffeste månedene juni, juli og august.

Mitt råd er: Sett en strek der du ser det er større fordel å stoppe alle inntekter enn å ha støtte fra medlemmer. Følg godt med på utviklingen av medlemstallet og snitt medlemspris nå som andre inntekter har falt og noen kanskje bare har støttemedlemskap til halv pris.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Prøv å bygge opp muskler

Prøv å bygge opp muskler for å få medlemmer tilbake i trening når dere kan starte opp igjen.

Jeg har snakket med mange som har drevet med matematisk akrobatikk og avanserte øvelser på disse regnestykkene, men omtrent alle konkluderer med at støtte fra medlemmer, en begrenset lønnskost og statlig støtte er lønnsomt.

Hva er best for ditt senter: Vil du få en bedre oppstart når den tid kommer ved å holde de medlemmene du har aktive, eller vil det lønne seg rent økonomisk å stoppe alle trekk og fryse alt av medlemskap frem til oppstart?

Jeg vil oppfordre alle til å finne medlemsantallet og snittprisen der det blir mer lønnsomt å stoppe alle medlemskap. Har du denne, vet du hvor lenge det lurt å jobbe med støtte fra medlemmer.

Sørg for god kommunikasjon

Sørg for å ha god kommunikasjon med alle medlemmer som støtter senteret, men som ønsker å stoppe medlemskapet. Sørg for at de fryser eller pauser medlemskapet slik at de er klare når senteret åpner opp.

Ha full oversikt over denne frysen, så du vet hva du kan forvente når senteret åpner. Likviditet og cash flow er viktig også for å ruste deg mot roligere tider i sommer, der innmeldinger er begrenset om sentrene kan åpne eller ikke. Dersom sentrene åpner opp i juli, øker kostnadene blant annet til lønn. Dette kan det være lurt å sette av penger nå om du nå klarer å ha et positivt resultat.

Hold pågangsmotet og engasjementet oppe

Min innstendige oppfordring til alle senterledere er derfor: Gjør alt du kan for å holde hjulene i gang. Hold medlemskapene i gang, hold medlemmene aktive, og skap alt du kan av verdi for medlemmene dine. Dette er ikke tiden for å brenne broer. Tvert imot.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det er vår i lufta, og det er fortsatt lov å trene i grupper opp til fem personer hvis du ellers følger henvisningene til helsemyndighetene. Så ta med deg medlemmene dine ut, hvis du har mulighet for det. Lag et treningsprogram som er tilpasset disse koronatider. Medlemmene dine vil garantert støtte deg. Husk at det er lov å drifte positivt så lenge du klarer det.

Selv om det er koronakrise, er det ikke ulovlig å tjene penger. Og om du ikke har permittert det du har av kompetanse rundt deg, bruk denne kompetansen til å gi verdi til medlemmene. Vær en god leder og sørg for å beholde god kontakt med alle ansatte, om de er permitterte eller ikke. Hold dem klare til den dagen du kan åpne igjen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]