annonse

annonse

Kort forklart om konseptsoner

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Black Box, Go Hard or Go Home, Build N Burn. Konseptsoner er i vinden som aldri før, og hele treningsbransjen snakker om fenomenet.  Men hva er egentlig en konseptsone? Vi har tatt en prat med country manager Aleksander Olestad i Concept Norway AS for å bli litt klokere.

– Kort fortalt skal en konseptsone være et klart avgrenset område, ha et tydelig mål og hensikt, et fengende innhold som skal gi en genuin opplevelse, og et definert treningsutbytte, forklarer Aleksander Olestad.

Trenger ikke være trendy

Konseptsoner er slett ingen nyhet i treningsbransjen. Tvert imot, har det eksistert i mange former og varianter i lang tid.

– Konseptet må ikke bestå av en trend, det kan fint være tradisjonell styrketrening i en «sexy» pakke. Et godt konsept må ha en innpakning som gjør den superenkel å promotere i sosiale medier og på senteret, sier Olestad.

Konseptsone med romaskiner

Trekker flere brukere

Aleksander Olestad har jobbet med konseptsoner i mange år og i mange sammenhenger. Sin unge alder til tross, har den ferske country manageren lang fartstid i bransjen og har blant annet jobbet som senterleder, personlig trener, kostholdsekspert og selger.

Han vet bedre enn de fleste hvor skoen trykker i treningsbransjen.

– De fleste sliter med for små marginer. Vi mener at gode konseptsoner vil bidra til å trekke flere brukere til senteret, øke omsetningen per medlem, og dermed gi bedre lønnsomhet. Dette kan være redningen for de i bransjen som sliter med økonomien.

Må være salgbart

– Konseptet må være salgbart. Det gjør ingenting om du finner et catchy navn, og legger litt innsats i innpakningen. Sonen må være innbydende, og utstyret må være tilpasset den treningsformen du skal tilby.

– Det viktigste er allikevel at du finner et konsept som både senterledelsen og de ansatte brenner for. De som lykkes med en konseptsone klarer å skape en fantastisk opplevelse med energi, trygghet og mestring. Vær tydelig på å forklare konseptets innhold og hva hensikten er.

Aleksander Olestad
Vil du vite mer om hvordan Aleksander tenker konsepter og soner? Ta kontakt i dag!
Telefon: + 47 976 26 328
E-post: aleksander.olestad@concept.no
Nettside: http://www.concept.no

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]