annonse

annonse

Kristiansand Sportssenter: En av tre som satser på Milon-konseptet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Folk kjører forbi mange treningssentre for å trene hos oss, fordi vi tilbyr noe annet, sier Morten Hofseth ved Kristiansand Sportssenter. Nylig oppgraderte senteret til tredjegenerasjon Milon-apparater; Milon Q.

Kristiansand Sportssenter har satset på utstyr fra Milon, og bare to andre sentre i Norge tilbyr samme type treningskonsept. Kristiansand Sportssenter ligger i Markens gate i Sørlandets hovedstad og er blant Norges aller eldste.

Eieren, Morten Hofseth, har sans for teknologi.  Senteret kjøpte inn Milon-utstyr for syv år siden og har nylig oppgradert til tredjegenerasjon Milon-apparater; Milon Q.

Effektivt og enkelt

Her forklarer Hofseth Milon-systemet, som er utviklet i Tyskland:

– Milon er et helt konsept som består av seks styrkemaskiner og to kondisjonsmaskiner. De utgjør en treningssirkel som det tar medlemmet ca. 17,5 minutter å fullføre, og man kan kjøre én runde eller for eksempel to runder.

– De fleste kjører 17,5 minutters runden, men ganske mange forlenger til 35. Man kan også legge inn mer oppvarming i forkant, eller en kondisjonsøkt.

– På Milon-maskinene er alt databasert og maskinen gir deg instrukser om hva du skal gjøre. Maskinene fungerer i realiteten som en PT. Du følger også med på din egen trening, og med en app kan du laste ned dine egne treningsresultater.

Maskinene stiller seg inn for hvert enkelt individ, og det gjøres første gang medlemmet tar maskinen i bruk. Deretter er det bare å sette inn sitt eget smartkort når man skal trene neste gang.

En av de aller første

Morten Hofseth har lang fartstid i treningsbransjen. Han begynte karrieren hos Wolfgang Wedde som kampsportinstruktør, og da kjærligheten bragte ham til Kristiansand, åpnet han treningssenter der i 1979.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det var bare ett treningssenter i byen fra før, men på 1980-tallet tok det helt av med treningssentre i Norge, og siden har det bare økt på.

– Vi hadde ganske bra med medlemmer, men de nye senterne som kom til var mer moderne, større og de byttet utstyr osv. Senterne ble veldig like hverandre og etterhvert peilet vi oss inn på å være noe annerledes.

– Vi så på forskjellige konsepter, og vi fant ut at det var ganske få sentre som fokuserte på vektreduksjon.

Kristiansand Sportssenter tilbyr fremdeles program for vektreduksjon og er Norges eldste EasyLife-senter. Hofseth har hele tiden jobbet for at senteret hans skal tilby noe spesielt, og for syv år siden ble han introdusert til Milon.

– Jeg oppdaget hvor enkelt det er å trene med Milon. Du hever kundenes suksessfaktor, det er lett for dem å lykkes og de oppnår resultater. Milon passet også perfekt fordi jeg hadde et relativt lite areal, som jeg måtte utnytte med egnet utstyr.

– En Milon-maskin er nesten et treningssenter i seg selv og en sirkel med apparater tar ikke mer plass enn 45 kvm. Da blir det butikk, fastslår Hofseth.

Voksen målgruppe

– Hvilke effekter oppnår man?

– Etter at jeg kjøpte Milon-konseptet kunne jeg konstatere at kundene fikk større reduksjon av fettvekt og de mistet mindre muskulatur. Resultatene blir betydelig bedre, man bruker mindre tid, får høyere effekt og man er alt i alt mer fornøyd.

– Det er lettere å få suksess, nettopp fordi man har den pedagogiske biten som ligger i hele treningsopplegget med en klar struktur. Du slipper å tvile på hva du skal gjøre når du begynner på treningen. Det er lagt en løype for deg som du bare forsetter på. Det er umulig å gjøre feil.

– Hvem appellerer Milon til?

– Snittalderen hos oss er 48 år, som er ganske høyt, og 70 prosent av medlemmene er damer. De synes det er veldig ålreit bare å stikke inn et kort i en Milon-maskin, som så stiller seg inn med riktig setehøyde og gir den belastningen man skal ha, sikkert og effektivt.

Hofseth sier at det er lettere å få inn voksne mennesker som har prøvd å trene andre steder og som har mislyktes. De har et argument for å forsøke noe annet, og de sier at nå er det siste gangen de gidder å gå på et treningssenter.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Etter en runde hos meg sier de «at dette var enkelt, ja, det er rett og slett morsomt». Og den siste generasjonen Milon Q oppleves nesten som et videospill.

Det er bare to andre sentre som tilbyr Milon i Norge: FitnessXpress har en sirkel, det samme har BAZ Lade i Trondheim.

Må tørre å tenke nytt

– Hvorfor satser ikke flere i Norge på Milon?

– Det er litt vanskelig å si. Det er mulig at få vet om systemet, eller man er skeptisk. I Milon-maskinene er motstanden elektrisk og mange vil nok bare jobbe med de vanlige vektmagasinene og det man oppfatter som utstyr til et ordinært treningssenter.

– Men man må jo rett og slett tørre å gjøre noe nytt. Det blir som hos legen. Før i tiden gikk du oppå en mekanisk vekt, men nå har legen maskiner som viser både det ene og det andre. Så hvorfor skal man ikke følge den teknologiske utviklingen for treningsutstyr? Det er helt irrasjonelt ikke å gjøre det.

Kan forsvare høyere pris

Kristiansand Sportssenter er et fullsortimentsenter og har nøkkelløsning for medlemmer som vil trene veldig tidlig eller veldig sent. Senteret har akkurat flyttet inn i nye lokaler på 650 kvm i Markens gate.

– Hvordan opplever du konkurransen?

– På en måte så konkurrerer jeg ikke med de andre treningssentrene nettopp fordi vi har valgt å benytte oss av annet utstyr. Men vi har også tradisjonelt treningsutstyr og fungerer som et vanlig treningssenter, parallelt med Milon.

Hofseth konkurrerer ikke på pris heller, for medlemskapet koster noe mer enn gjennomsnittet for treningssentre.

– Utstyret vårt er kostbart, så vi må ta noe mer. Medlemskapet koster fra 590 til 1600 og prisen avhenger av hvor mye man vil ha i abonnementet.

– Vi tilbyr også tester ved siden av, for balanse, bevegelighet, kondisjon og reaksjon – og mye av dette er innbakt i Milon. Slik har vi en ypperlig mulighet til å måle fremgang.

– Den laveste grunnprisen for Milon er 590 kroner. Skal man ha flere tester øker det til rundt 840, og vil man ha kurs for vektreduksjon øker prisen mer. Alle medlemmene tegner Milon-medlemskap.

– Vi har noen få medlemmer unntatt, som har vært medlemmer fra før vi fikk Milon. Men det er Milon vi er kjent for. Folk kommer fra Grimstad, Evje og Lindesnes, og de kjører forbi mange treningssentre for å trene hos oss, fordi vi tilbyr noe annet.

annonse

Senterpartnere

Leverandørpartnere

[l_slider]