annonse

annonse

Kroppsvekttrening

Kroppsvekttrening på trendtoppen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Da 2800 treningseksperter verden rundt skulle spå hvilke treningstrender som skulle slå an i 2016, kom kroppsvekttrening på andreplass.

Kroppsvekttrening ble kun slått av bruk av treningsteknologi, som aktivitetsarmbånd og pulsklokker. Listen ble publisert av American College of Sports Medicine, skriver Aftenposten.

Parallelt med at slik trening er blitt mer og mer populært, har det dukket opp stadig flere utendørs treningsparker med frittstående stativer. De mest kjente er Tufteparkene, som det snart er 100 av i Norge.

En nasjonal kartlegging Helsedirektoratet har gjort av fysisk aktivitet blant voksne, viser at nærhet til anlegg spiller en stor rolle.

De som bor i ett-ti minutters gåavstand fra et friområde, park eller turvei hadde gjennomsnittlig seks prosent høyere aktivitetsnivå enn dem som bor 11-30 minutter unna, og ti prosent høyere aktivitetsnivå enn dem som bor mer enn 30 minutter unna.

Ikke tilpasset folk flest

Professor Jan Helgerud ved medisinsk fakultet ved NTNU, mener treningsparkene ikke er et styrketreningstilbud tilpasset folk flest.

– Den fysisk aktive delen av befolkningen er på 10 til 15 prosent, mens 20 til 30 prosent er skikkelig inaktive. Det er ingen grunn til å tro at en treningspark får de helt utrente til å begynne å trene der, sier han.

Han mener også at treningsparkene ikke har det kanskje viktigste utstyret for å trene styrke.

– Trening av strekkapparatet i beina er utrolig viktig, da 90 prosent av daglig aktivitet involverer musklene i setet og beina. Beste måten å gjøre det på er ved beinpress eller knebøy. Fire ganger fire repetisjoner, to ganger i uka, resten av livet – bør bli den nye «folkebevegelsen», sier Helgerud til avisen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningstrender 2016

  1. Bærbar Teknologi
  1. Kroppsvekttrening
  1. Høyintensitets intervalltrening.
  1. Styrketrening
  1. Utdannede, sertifiserte og erfarne treningseksperter
  1. Personlig trening
  1. Funksjonell trening
  1. Treningsprogram for eldre
  1. Trening og vekttap
  1. Yoga

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]