annonse

annonse

Kudos til en «veldressert» bransje

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det siste treningssenterbransjen nå trengte var en ny runde med strenge koronatiltak. Men samtidig viser bransjen at mye er lært siden «skrik og skrål»-tiden i april 2020. Nå flommer lokalmediene over av saker om treningssentre og kjeder som tilpasser seg og aksepterer sin skjebne.

Det er et lett omskrevet ordtak som sier at «det er i motbakke det går oppover». Det har treningssenterbransjen fått erfare de siste to årene.

I treningssenterrapporten 2021 fra Virke Trening kommer det frem at bransjen samlet sett mistet over en milliard i omsetning i fjor. Hadde det ikke vært for kompensasjonsordninger ville det samlede driftsresultatet vært negativt.

Bransjen var nedstengt en lang periode før sommeren, og høsten bød på nye utfordringer. I Oslo var det full krise med et nedstengt, innendørs treningstilbud frem mot sommeren 2021.

Og nå er vi i gang igjen med meteren, antallsbegrensninger og forsterket renhold, les: forsvarlig smittevern. Og bransjen responderer. Vi har lest en haug av saker i lokale og sentrale medier om at aktørene tar de nye innstramningene på strak arm.

«Dette er vi drillet på, rutinene er på plass, dette kan vi» er gjennomgangsmelodien. Alle er glade for at omikron-overraskelsen ikke betydde full nedstengning, som i den tiden vi nå er inne i og går mot, ville vært katastrofalt.

Takket være godt arbeid med smittevernveileder, god etterlevelse fra aktørene og sannsynligvis god justis hos medlemmene, kan treningssentrene fremdeles holde sine dører åpne. At bransjen snur seg raskt og tilpasser sine rutiner uten mye støy og ståk, vitner om at det er tatt store modenhetssteg gjennom pandemien.

Det fortjener applaus!

(Så får vi krysse fingre og tær for at de siste innstramningene virker og at det ikke blir besluttet en full nedstengning.)

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]