annonse

annonse

Lager kick off for bred kunnskapsformidling

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sport Performance er et nyoppstartet konsept som tar sikte på å bidra til kunnskapsformidling for alle involverte i prestasjonsutvikling og idrett. Sport Performance Convention drar det hele i gang i mars 2020.

Det er ildsjelene bak Norway IKKF Convention, Lars E. Reiten og Allan Fallrø, sammen med samarbeidspartnere fra Trondheim Idrettsklinikk ved Sindre Østerås og Vegard Rasdal, som har utarbeidet det nye konseptet.

Arrangementsansvarlig Lars E. Reiten forteller til treningsindustrien.no at konseptet har vært under planlegging siden starten av høsten.

LES OGSÅ: Drar i gang kettlebells convention med amerikansk superduo

– Tanken bak konseptet Sport Performance er bred kunnskapsformidling. Målgruppen er trenere, aktive idrettsutøvere, instruktører på treningssentre, PT-er, fysioterapeuter, treningskoordinatorer, mm., sier han.

Mange planer

Lanseringen av konseptet er Sport Performance Convention, som går av stabelen i Trondheim 21.-22. mars 2020.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Underveis kommer vi til å jobbe med workshops og kurs – og på sikt ser vi muligheter til å videreutvikle dette i flere retninger, men hva det kommer til å inneholde vil vi i første omgang holde internt, forteller Reiten.

Han presiserer at dette er et utviklingskonsept som starter med nevnte convention, for så å kunne bygges ut.

– Dette er et steg videre fra den conventionen vi hadde i fjor, og i en helt annen retning. Dette konseptet har mye større utviklingspotensial mot blant annet klubber, lærere i skolen, veiledere og trenere.

LES OGSÅ: Vellykket debut fører til flere conventions

To parallelle løp

Sport Performance Convention arrangeres i Trondheim, men Reiten forteller at de allerede har begynt å planlegge tilsvarende i andre byer, der en convention i Oslo for høsten 2020 er aktuelt.

– Arrangementet går over to dager med to parallelle løp. En bolk vil arrangeres i Granåsen toppidrettssenter og vil være et fagseminar innenfor fysisk trening for sammensatte idretter, som er rettet mot for eksempel instruktører, treningsveiledere og fysioterapeuter som har noe teoretisk kunnskap om trening fra før.

– Den andre bolken skjer på Nidaros Idrettsungdomsskole, hvor det blir lagt opp til praktiske fysiske økter med ulike temaer innenfor kraft/styrke rettet mot utøvere og trenere, sier Reiten.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Han legger til at arrangørene har med seg noen av regionens beste fagpersoner og instruktører innen sine felt, hvor blant annet flere som har tilknytning til samarbeidspartneren Trondheim Idrettsklinikk skal holde foredrag og instruere.

Rektor Jostein Iversen og Nidaros Idrettsungdomsskole er også fortsatt med som samarbeidspartner og stiller med lokale på samme måte som ved IKFF convention.

Bredder konseptet

– Hvor mange regner dere med vil delta på Sport Performance Convention?

– Får vi med oss 100 er vi godt fornøyde.

– Har dere lagt IKFF Convention på is?

– Ja, i denne runden jobber vi ikke videre med IKFF Convention. Dette er noe nytt som favner et større nedslagsfelt, sier Reiten.

Mer av innholdet på Sport Performance Convention, samt påmelding, blir publisert her, 2. desember 2019.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]