annonse

annonse

Langsiktig drøm om en Crossfit-kjede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Alt var på plass for åpning av et Crossfit-senter på Kongsberg i høst, men så glapp lokalet. Nå intensiveres jakten for å kunne lansere senteret.

– Eierkabalen, finansieringen og engasjerte folk er på plass per i dag. Vi hadde noen fine lokaler på hånden, men der var det litt usikkerhet i forhold til brukstillatelse. Nå skal vi lete mer etter lokaler, forteller Jon Martin Engebretsen.

Planlagt oppstart var 3. september. Nå er oppstarten i det blå, mens deadline for lokaljakten pågår.

– I løpet av august og september bør vi ha fått tak i lokaler, og posisjonere oss for en oppstart ved nyttår, sier Engebretsen.

Han «snublet over» en Facebook-gruppe med hovedtema «Crossfit til Kongsberg nå!», og tenkte hvorfor ikke? Engebretsen er crossfit-trener på Drammen Crossfit, og er opprinnelig fra Kongsberg.

– Jeg har drevet en del med Crossfit, og forretningsutvikling har jeg drevet mye med som konsulent, blant annet innen olje og gass. Mitt inntrykk var at ressursene var på plass i Kongsberg, men de trenger noen som kan dra i gang dette i praksis, sier Engebretsen.

Godt markedspotensial

Selskapet som står bak senter-initiativet har fem eiere. Engebretsen og hans bedre halvdel er begge engasjert i prosjektet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi er så heldig stilt at vi gjør dette fordi vi synes det er moro. Vi har tro på at vi kan starte opp en grei, liten Box der oppe som kan være relativt selvdrevet. Jeg tar et daglig leder-ansvar med coaching samt programmeringen; det å sette opp ukene og følge en viss norm for å sikre at alle egenskapene vi er ute etter å utvikle hos utøverne, blir gjennomført hver uke.

Engebretsen mener at med Kongsbergs innbyggertall på ca. 25 000, kombinert med en treningsform de aldri har hatt der, vil markedet være godt for å få opp et drivverdig senter.

Hvor mange medlemmer tar dere sikte på?

– Det er realistisk med mellom 150 og 200 medlemmer. Det vil gi en fin bærekraft.

Tommel opp for utstyr

– Mitt inntrykk er at Boot Camps og lignende aktiviteter kommer mer og mer. Det virker som at folk er mer interessert i å leke og ha det moro – og utfordre seg selv på litt andre måter i stedet for å gå på den trauste timen, og motivere seg selv. Dessuten har funksjonell trening fått mer innpass generelt sett, og der er jo Crossfit på plass, sier Engebretsen.

crossfit_kongsberg_logoHan vektlegger også at det begrenset behov for fancy utstyr. Engebretsen forteller at det er flere leverandører inne i caset som har gitt tommel opp for leasing.

– Jeg har ikke lyst til å fortelle hvem. Vi har ikke tatt en avgjørelse ennå, så de skal få lov å konkurrere litt til. Men vi vet hva vi må ut med per måned ut fra spesifikasjonene våre. Utstyret blir levert i det vi tar valget.

Flere mulige lokasjoner

Oppstarten i Kongsberg er avklart med arbeidsgiveren Drammen Crossfit. Sentrene har ikke noe med hverandre å gjøre, utover noen samarbeidstanker.

– Vi ønsker å utvikle Crossfit videre ved for eksempel å hente inn eksterne ressurser til workshops, hvor vi kan dele på kostnadene. Det har vi også snakket med Crossfit Grimstad om.

13987874_10157238599400510_928727123_oMen Engebretsen har større planer på beddingen.

– Det spennende med dette, og noe som er litt av min motivasjon, er at det er flere andre lokasjoner hvor jeg kjenner folk som ønsker det skal komme crossfit-senter dit. Så vi har tanker om å utvikle flere steder også, hvis det lar seg gjøre.

  Rett og slett en «crossfit-kjede»?

– Ja, på et tidspunkt må vi ta et valg. Kongsberg blir startet som et eget AS, men så får vi se om det blir et holdingselskap som går inn senere og tar et overordnet ansvar. Men først må jeg gjøre meg noen erfaringer, blant annet i forhold til programmeringen. Jeg har vært leder i internasjonale virksomheter i mange år, og er vant til personalansvar og det å utvikle folk. Jeg har en klar, strukturert plan for hvordan jeg skal utvikle trenerne ved hvert senter, slik at de selv kan ta programmeringsansvaret på sikt, fastslår Engebretsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]