annonse

annonse

Lanserer digital PT for lavprissentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Til sommeren lanserer ExorLive PT for lavprissentre. Løsningen er allerede pre-lansert på det danske markedet gjennom den store danske lavpriskjeden Fitness World.

– Alle medlemmene tilbys treningsveiledning på mobilen. Isteden for å måtte booke en PT vil alle bli tilbudt digital hjelp. I den dialogen vil man også registrere de medlemmene som i tillegg har behov for en ordinær PT-time. Det digitale verktøyet brukes for å gi medlemmene en bedre treningsopplevelse, men også en bedre og tettere kontakt mellom PT-ene og medlemmene, forteller CEO Jørgen Bondy i ExorLive.

Han legger til at den digitale plattformen kan anspore medlemmene til å innse at man faktisk har behov for en fysisk PT.

– Etter lanseringen av dette gjennom Fitness World rundt nyttår, har mottakelsen vært enorm, og vi jobber også med digitale løsninger som kan foreslå treningsaktiviteter direkte.

Skal satse stort

Nøkkelkortsentere har normalt ikke PT-tilbud, men teknologien åpner for muligheter.

– For lavpris- og nøkkelkortsentre kan vi tilby en treningsapp-tjeneste hvor det er lagt inn spørsmål og svar, og som derved gir medlemmene fortløpende treningsforslag.

– Det jeg også synes er veldig spennende, er mulighetene for maskinlæring: PT-en får forslag til å utarbeide treningsopplegg basert på medlemmets profil. Medlemmet selv får forslag til øvelser og program basert på egen profil og ønsker. Dette har vi jobbet med i ett år, og vi står foran lanseringen av versjon 2.0 til sommeren hvor vi vil satse stort.

En digital pioner

ExorLive leverte sine første programvarepakker for trening allerede i 2003, da man ennå utarbeidet de fleste treningsprogrammer med penn og papir.

I 2007 introduserte selskapet skybasert teknologi og satte digital standard for bransjen. I dag formidler ExorLive-systemene treningsveiledning på alle plattformer.

Selskapet har ca. 25 ansatte og omsatte i fjor for 23 millioner kroner.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi leverer en digital skytjeneste for å inspirere til bevegelse. Vi har løsninger for personlige trenere; et grensesnitt med en applikasjon som PT-en jobber med for å lage treningsprogrammer til en eller flere kunder om gangen.

– For medlemmene har vi en treningsapp til forskjellige behov, f eks til bruk på en webside eller kanskje en link som de lar ligge et sted på smart-TV. Så har vi varianten NativeApp, som kan lastes ned fra AppStore og Google Play. Der tilpasser vi appen til kunden med logo, farge og innhold, forteller Bondy.

En tredje variant er å kjøre en plugin når treningssenteret har en app fra før. De kobler inn ExorLive enten som en ferdig plugin hvor man åpner en side og ExorLive styrer alt av intensjoner på siden, eller man integrerer den med hele Native-rammeverket og styrer hele grafikken og alt selv.

En rivende utvikling

– Vi opplever oss selv som den mest fleksible og sikre løsningen på markedet. Programmet vårt er veldig kraftig i bunn, samtidig som vi har veldig fleksible løsninger på toppen, i forhold til hva kunden trenger, fastslår Bondy.

– Hvordan opplever treningsbransjen teknologien?

– Vi er i en rivende utvikling. Det som var veldig bra for ett år siden, er en selvfølge nå. Vi bruker mye ressurser på å utvikle oss hele tiden, og vi får veldig gode og inspirerende tilbakemeldinger. Det hender også at vi blir også fortalt om hvor vi kan forbedre oss – det liker vi.

PT-en med over alt

ExorLive har fokus på å være et verktøy for en fagperson til å formidle riktig og god treningsveiledning. Brukeren på sin side får en tryggere opplevelse for treningen.

– Reiser man for eksempel til utlandet, bor på hotell og lurer på hvilke øvelser man skal gjøre, følger din personlige trener digitalt med på reisen via PT-tjenesten på mobilen.  Man får opp en video av øvelsen som viser hva man skal gjøre og hvor mye. Dette kan man om ønskelig forandre og redigere med et par tastetrykk på mobilen eller nettbrettet. Det muliggjør trening på hotellrommet eller i et treningssenter på reisemålet, hvor din faste PT gir deg veiledning på skjermen.

– Så PT-en får ikke mindre å gjøre?

– Det vil alltid være rom for gode PT-er og andre fagfolk. De digitale løsningene vil fungere som et supplement og fylle mer, fordi de er tilgjengelige døgnet rundt alle dager.

Inspirerer til bevegelser

ExorLives motto og hovedfokus er «How to move».

– Det viktigste for oss er å levere tjenester som gi medlemmene gode veiledninger for hvordan man skal trene, og vi har flere satsningsområder som går langs den aksen.

– Blant annet mange nye funksjoner som gjør det lettere både for PT-ene og treningssentre å tilby gode innholdsløsninger for medlemmene, hvor de kan finne en variasjon av en øvelse når de selv har anledning til å kjøre en del av treningen som en helt selvstendig treningsøkt.

– Helt fra vi etablerte ExorLive for 15 år siden har vårt mål vært å lage programmer for inspirerte bevegelser i menneskenes situasjoner og livsfaser, for mosjon og rehabilitering, fastslår Bondy.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]