Gründer Trine Almenningen har jobbet med ALTINA siden høsten 2014. Nå er trenerverktøyet lansert, og ambisjonene er høye.
– Bakgrunnen for at vi startet med dette er at jeg har vært trener for friidrett i over 12 år. Da jeg trente juniorer på nasjonalt nivå så jeg at det ikke fantes noen gode løsninger, forteller Trine Almenningen i ALTINA.
Med bakgrunn som dataingeniør startet hun utviklingen av systemet høsten 2014.
– Da vi begynte å se på det, oppdaget vi fort at dette kunne gjøres helt generelt for all type trening.
Resultatet ble systemet ALTINA – som skal gjøre det enklere for trenere å følge opp utøvere eller kunder når det gjelder planlegging, overvåking og analyse.
ALTINA består av en web-klient og app for både Android og iOS. Planlegging, oppfølging og analyse fra trenerperspektiv gjøres i web-klienten, mens utøverne eller kundene stort sett bruker appen for logging og medvirkning.
– Med ALTINA kan man gi kundene en ekstra tjeneste – oppfølging kontinuerlig gjennom appen og gi tilbakemeldinger og justeringer når det er behov for det, sier Almenningen.
Mange testpiloter
Fra idé til ferdig produkt har tatt over to år, og med seg på laget har Almenningen hatt flere testpiloter som har bidratt med innspill og utvikling.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Vi har jobbet med Magnat Performance Center i to år, et stort idrettslag i Bergen samt toppidrettslinjen Metis. Sistnevnte har ca. 200 elever som alle bruker ALTINA – og fra høsten skal systemet brukes i forbindelse med karaktersetting og lignende, sier Almenningen.
ALTINA har også brukt utvalgte PT-er som testpiloter, blant annet Jeanette Dalseghagen, tidligere nordisk mester i Body Fitness.
Selskapet sitter som inkubator i Nyskapingsparken og har mottatt støtte fra Innovasjon Norge.
Først ut i Norge
Almenningen forteller at selskapet har store ambisjoner for ALTINA, og at det er naturlig å se utenfor Norges grenser.

– Vi tenker en rolig utrulling i Norge, mot PT-industrien først og fremst. Når vi har testet det godt i Norge, skal vi ut – antageligvis en gang neste år, sier hun.
Almenningen legger til at målet er ca. 40 prosent av et aktuelt PT-marked, primært frittstående aktører samt mindre kjeder og sentre – hvor man allerede har en dialog.
– Hvem er det ALTINA konkurrerer mot?
– Nå er det ingen som er akkurat som oss, men det er mange som bruker for eksempel Exorlive, men de mangler en del av egenskapene vi tilbyr. Det er mange systemer i markedet, men på idretts- og treningssiden er det foreløpig ingen. På PT er det Exorlive som kanskje er det største og mest innarbeidede systemet, sier Almenningen.
Hun legger til at Excel også er mye brukt, både av trenere for utøvere og blant mange PT-er.