annonse

annonse

Har lagt ut korona-regnestykket på sine nettsider

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Avancia Sport Center har lagt ut hva de får dekket, hvor mye og hvor lenge de sannsynligvis holder ut i en nedstengt treningsbransje.  – Jeg tror ikke det kommer til å være treningssentre igjen etter sommeren om det fortsetter som nå, sier daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen.

«Vi har gjort nødvendige grep for overlevelse. Som medlem fortjener du å vite hvordan det går», åpner innlegget med.

Vi har nå fått bedre oversikt over fremtiden, og vi har gjort de nødvendige tiltakene for å overleve lengst mulig. Du som trofast medlem får nå informasjon om vår likviditet for tiden vi har i møte. Utregningen er gjort med bakgrunn i støtten vi får fra myndighetene, og hva vi selv må dekke av våre faste kostnader.

Vi var tidlig på ballen når det kom til å søke om betalingsfritak og betalingsutsettelse hos våre leverandører. Endel av våre leverandører har gått med på å gi oss betalingsutsettelse og fritak, men det er også flere som er i samme situasjon som oss og kan derfor ikke tilby betalingsutsettelse eller fritak, opplyser senteret på sine nettsider.

En mill. ut – ingenting inn

Du som medlem fortjener å vite hva vi får støtte til og hvordan våre fremtidsutsikter ser ut. Her får du utregningen vedrørende støtten fra staten, hva vi faktisk må betale selv og hvor lenge vi klarer å overleve «lockdown».

Gundrosen forteller til Treningsindustrien.no at de har stoppet alle medlemstrekk, men at trekket den 20. mars gikk som vanlig.

– Vi har ingen inntekter i april, så den 20. denne måneden gitt det ut en million og ingenting inn – så da havnet vi på undersiden av kassakreditten igjen.

Avancia Sport Center har en kassakreditt på en million kroner. På sine nettsider forteller senteret om detaljene:

«Enkelt forklart så får vi dekket nærmere 90 prosent av våre faste kostnader. Vi hadde i januar 2020 og februar 2020 henholdsvis 1 375 867 og 1 249 819 i driftskostnader, med null-inntekt har vi en tøff tid i vente».

Med bakgrunn i prosentstøtten ville vi i utgangspunktet være nødt til å betale omlag 130 000 i faste kostnader (10 %). Vi har klar å få «det faste beløpet», som er igjen etter prosentstøtten, til omlag 55 000 kroner. Det vi må betale fremover er rest etter prosentstøtten som er omlag 55 000, pluss våre faste kostnader som ikke dekkes fra myndighetene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Holder ut til august

Så lenge kan vi overlever «lockdown»…

Etter trekket av faste kostnader som gikk den 20.04.20 sitter vi igjen med 556 115 som disponibel kreditt. Vi har gjort utregningen, og vi tror og håper at vi klarer å holde ut en lockdown til august 2020. Dette med bakgrunn i tiltakene vi har gjort og likviditeten vi nå har, skriver senteret.

Gundrosen opplyser at de ikke søkte om støtte i mars. April blir første måned de kan søke om støtte, og det skjer først i mai.

– Vi hadde ikke nok tap i mars til å kunne søke. Vi hadde vekst både i forhold til februar i år og sett i forhold til mars i fjor. Vi var virkelig i en god flyt, før vi fikk dette «slaget i trynet», sier han.

Blir tynt i rekkene

Avancia Sport Center har sjekket hvilke kostander som blir dekket;

Dekkes av myndighetene:

 • Leie av lokale
 • Lys og varme
 • Renovasjon
 • Vann og avløp
 • Leie av maskiner og inventar
 • Rådgivningstjenester som regnskapstjenester
 • Forsikring og avgifter på transportmidler
 • Kontingenter og forsikringspremier

 

Må selv dekke alle andre kostnader som:

 • Omlag 10 % av kostnadene som dekkes fra staten
 • Lønnskostnader
 • Annen kostnad lokaler (oppussing og vedlikehold)
 • Programvare og medlemssystemer
 • Lisenser og reklamekostnad
 • Bank- og kortgebyrer

 

– Hadde vi fått dekket 100 prosent av kostnadene hadde treningssentrene overlevd. Jeg har fått informasjon av andre om at det ikke er bare vis som sliter nå. Jeg tror ikke det kommer til å være treningssentre igjen etter sommeren om det fortsetter som nå, sier Gundrosen til Treningsindustrien.no.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Avancia Sport Center avslutter informasjonen til medlemmene slik:

«Virke Trening og hele treningsbransjen jobber på spreng for å få på plass en plan for åpning av treningssentrene. Vi vet ennå lite om når en åpning av treningssentre vil skje, vi må smøre oss med tålmodighet…

Vi er nødt til å ta alle forhåndsregler, gjøre tiltak for overlevelse og ikke minst informere deg som medlem. DET fortjener du etter all den støtten du har gitt oss.

Jeg er oppriktig stolt over hva vi har sammen på vårt kjære treningssenter, Avancia Skedsmokorset. Det vi har sammen er unikt. Jeg har bestemt meg for at dette er noe vi skal klare!!»

LES OGSÅ: Avancia Sport Center gir PT-ene forskuddsbetaling

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]