annonse

annonse

LiveGym: Et treningssenter på internett

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Marte Ingvill Vårdal ble lei av treningsvideoer i reprise og åpnet et virtuelt treningssenter. Nå har hun like mange medlemmer som innbyggertallet i en normal norsk by – og studio i London.

Trondheim-virksomheten LiveGym tilbyr treningsveiledning på skjerm via internett, rett inn i stuen. Medlemmene kan enten streame en direkte overført treningstime, eller hente opp en av mange tusen treningsinstruksjoner fra LiveGyms omfattende filmarkiv.

Siden oppstarten i 2011 har LiveGym fått nesten 22.000 medlemmer. Omtrent like mange mennesker som det bor i Kongsberg.

– Jeg og min mann var veldig opptatt med jobb og hadde små barn. Det ble derfor liten tid til å trene like mye på et senter som jeg kunne tenkt meg. Jeg prøvde hjemmetrening med treningsvideoer, men det ble etterhvert kjedelig å se de samme videoene to, tre og fire ganger.

– Jeg savnet et opplegg hvor jeg kunne få noe nytt hele tiden, og dermed startet jeg LiveGym, sier Vårdal.

Hun hadde god bakgrunn for å sette i gang treningsveiledning.

– Fra jeg var barn har jeg bestandig drevet med masse forskjellig trening. Jeg er utdannet realfagslærer og kroppsøvingslærer. Jeg har også jobbet på treningssenter som instruktør og er sertifisert instruktør for alle treningsdisipliner.

All mulig trening

Hos LiveGym tegner man medlemskap for en måned om gangen og månedsprisen er 50 kroner. Når man har logget seg på, kan man enten følge en live-sending som er oppsatt i et ukeprogram, eller man kan velge en film.

– De fleste medlemmene benytter seg av det store treningsarkivet vårt. Det inneholder flere tusen filmer hvor man finner bortimot alt av trening; Det som tilbys på et vanlig treningssenter, skal man også finne på LiveGym. Du kan trene akkurat når det passer deg, så lenge du vil, og du kan velge nøyaktig den type trening du ønsker.

Velger man online-trening har man mulighet til å chatte med studioet for råd og veiledning.

– Vi har også en funksjon hvor du kan trene med vennene dine. Mens man ser instruktøren kan man samtidig se vennene sine i et mindre bilde oppe i hjørnet på skjermen. Dette fungerer godt fordi medlemmene stort sett bruker Apple-TV eller Crome Cast på en stor skjerm.

– Vi har flest live-sendinger i høysesongen, etter jul og når det nærmer seg sommeren, og vi sender som regel på ettermiddagen når folk er hjemme fra jobben.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Vårdal forteller at i begynnelsen hadde man visse problemer med teknologien.

­- I starten kunne vi ikke ha så bra kvalitet på filmene, fordi flere fikk problemer med overføringshastigheten. Nå har vi raske bredbånd og hører svært lite om slike problemer. Vi kan også ha bedre og bedre kvalitet på filmene.

– Folk som trener hjemme har vel ikke all verdens utstyr?

– Man kan trene hjemme i årevis uten apparatur, og vi har minst tusen treningsøkter tilgjengelig hvor man ikke trenger utstyr. Forøvrig har vi sykkeltimer, step-timer og Corebar hvor det er nødvendig med noe utstyr.

– Men trener man for eksempel styrke, kan man bruke det som finnes i huset – for eksempel fylle flasker med vann eller improvisere på annen måte.

Fra lagerbygg til London

Virksomheten begynte i et bitte lite studio på 40 kvadratmeter i et lagerbygg i Trondheim. I dag har LiveGym tre innspillingsstudioer – i Trondheim, Kongsberg og London.

– Vi klarte vel å gjøre gode opptak i starten også, selv om rommet for oss føltes litt enkelt.  Medlemmene ser nok heller ikke så veldig stor forskjell, for det som er mest synlig for dem er veggen bak instruktøren.

– Hvorfor London?

– Vi har hele tiden vurdert å utvide virksomheten til andre land enn Norge og åpnet studio i London for rundt to år siden. I utgangspunktet valgte vi London i forbindelse med at vi startet LiveGym Skole. Her tilbyr vi trening for elever i grunnskolen.

– Vi presenterer treningsfilmer på engelsk, og elevene kan lære seg engelsk samtidig som de trener.

– Mange skoler benytter seg av LiveGym Skole, og som utdannet lærer, brenner jeg virkelig for dette. Noen skolefilmer kjører Quiz, og elevene svarer med bevegelser i stedet for et tall eller en farge. Dette gjør vi selvsagt også for at elevene skal få mer bevegelse i løpet av skoledagen, og filmene motiverer elevene til å røre på seg.

Mange medlemmer

– Mange mennesker har valgt nettrening med LiveGym – imponerende mange…

– Vi har nesten 22.000 registrerte medlemmer, men i starten hadde vi nokså få. Medlemsmassen har vokst jevnt og trutt. I dag har nesten alle hørt om nett-trening, men det var ikke slik i 2011 – da var nett-trening veldig uvanlig.

Gründer Marte Vårdal i LiveGym. (Foto: LiveGym)

– Vi har medlemmer overalt, også i utlandet, når nordmenn for eksempel er bosatt i Spania store deler av året og følger treningen vår derfra. Vi har forøvrig annonsert endel for å gjøre oss synlige, blant annet gjennom Facebook, TV-reklame aviser og magasiner. I år har vi for første gang drevet markedsføring gjennom bloggere.

– Hvem er medlemmer?

– Jeg har ingen nøyaktig statistikk, men vi har veldig mange damer mellom 25 og 60 år.

– Hvor stor er staben?

– Vi har innleide instruktører, i gjennomsnitt 25 stykker i løpet av et år. Vi har en daglig leder i hvert studio og folk som svarer på e-post. Vi leier også inn en masse tjenester for musikk og studioteknikk, og tilsammen er vel rundt 40 engasjert med produksjonene årlig.

God inntjening

LiveGym er god butikk. Vårdal forteller at selskapet har gått med overskudd de siste årene, og overskuddet i 2017 ble større enn i 2016. I følge Proff.no var omsetningen i 2016 ca. 2,5 millioner kroner, og et driftsresultat på 228 000 kroner

– Hvorfor lyktes dere?

– Det er en tøff bransje og mange har prøvd å starte noe lignende. Grunnen til at vi lyktes tror jeg nok skyldes at vi var veldig heldige med timingen – vi startet på et tidspunkt hvor behovet i markedet var uutnyttet.

– Vi har dessuten bygget opp en stabil og lojal medlemsmasse som er blitt veldig glad i å bruke LiveGym, og de har fått et veldig godt forhold til våre instruktører. Dette har vært viktig og avgjørende for oss.

– Blir det flere studioer?

– Vi har ingen planer om nye. Vi produserer nok treningsøkter i våre eksisterende studioer. Det vi jobber med nå er å slå sammen tjenestene våre på nettet. I øyeblikket opererer vi med tre forskjellige nettsider og to forskjellige apper.

– Vi vil skape en samlet tjeneste som omfatter trening for barn, skole, voksne, samt våre sider om mat og helse. Det vil også inkludere LiveGym Pluss som vi startet for et par år siden, hvor vi fokuserte på vektreduksjon. Dette vil man nå finne i det samlede LiveGym-tilbudet, forteller Vårdal.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]