annonse

annonse

London-pulsen: Gymbox

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Verdensmetropolen London er fullspekket med hele 764 treningssenter for de fleste målgrupper, Gymbox er et av senterne som skiller seg ut.

Gymbox London
Gymbox London

Etter første øyekast ser Gymbox mer ut som et utested enn et treningssenter. Man kan kjenne at lokalet er fylt av energi, spenning og motivasjon. Om man ikke var i treningsmodus før man møtte opp, så er man det nå. Lokalene er designet av de ’legendariske’ arkitektene Ben Kelly og Peter Hook som er verdenskjente for deres design.

Gymbox vil at trening skal være gøy og føles ut som en kveld ute på byen isteden for en kjedelig treningsøkt, og dette får de til. Som nevnt tidligere føles stedet ut som et massivt utested, man kan kjenne det allerede pumper i kroppen når man tar de første skrittene inn i lokalet med lyskastere, neonlys og live DJs som spiller hipp musikk. Dette gjør at det blir en ekstraordinær opplevelse og kul stemning i lokalet.

Synet av den store olympiske bokseringen og og MMA burene gjør at atmosfæren fylles av testosteron, mens pole-dance stenger og gruppetimer som tilbyr Pilates og forskjellig dans er mer siktet til kvinner. Dette kan argumenteres for å være kjønnssegregering fra feministisk ståsted, og det ser ut til at Gymbox på en måte støtter dette ved å tilby blant annet ’Broga’ som er yoga for menn og ’Bitchboxing’ som man kan gjette seg til selv hva er.

Tilbyr mer enn 90 gruppetimer i uken

Gymbox har til sammen syv treningssenter fordelt sentralt i London, og alle og enhver tilbyr mer enn 90 gruppetimer per uke, men til en høy pris. Gjennomsnittsprisen på forskjellige gym-medlemskap i hovedstaden ligger på 26 pund i måneden, som tilsier cirka 320,- norske kroner. Et medlemskap hos Gymbox ligger på 70 pund per måned, noe som ligger på omtrent 900,- norske kroner.

Urbant

Ikke nok med at lokalene er tiltrekkende og ’freshe’, det er også gruppetimene, og disse timene finner man ikke mange andre steder.

image3Løype, løype! ’Powder Powder’ er en time som går ut på eksplosiv styrke som kombinerer fleksibilitet, styrke og utholdenhet som skal gjøre deg klar for vintersesongen både om du står på ski eller snowboard. Her bruker de noe de kaller et gyroboard som simulerer bevegelser som om man skulle vært i bakken på fjellet.

Ikke nok med det, både i timen ’Surfset’ og ’Surfset Yoga’ bruker man surfe brett som simulerer de fysiske kravene ved å surfe uten å kaste seg ut i bølgene.

’Word Hard – Recover Better’

Forskere innen mental helse hevder at meditasjon er det ’nye’, og argumenterer for at det er økende bevis på at mindfulness har en rekke positive effekter. Deriblant reduksjon av stress, økning av konsentrasjon og bedre søvnbalanse. Her ligger Gymbox et par steg foran og har allerede innført guidet meditasjon for sine medlemmer.

Når alt kommer til alt er dette et treningssenter som er innovativt og spennende, men trenger Ola og Kari Nordmann alt dette for en god treningsøkt? Det gjenstår å se.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]