annonse

annonse

– Må behandle hvert medlem som gull!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Aktiv365 Sandsli var nede i en bølgedal etter at senteret gikk fra å være SATS til å bli Aktiv365. Nå opplever senteret all time high i antall medlemmer. Senterleder Ingvild Gammelsæter har vært med på hele reisen. Slik snudde de fra bunn til topp.

Senterleder Ingvild Gammelsæter begynte ved senteret i 2006 som instruktør og personlig trener. I 2012 ble hun senterleder på det daværende SATS-senteret.

Nåværende Aktiv365 Sandsli var SATS frem til mai 2014, da senteret ble solgt til Aktiv365 – som en del av betingelsene for at SATS kunne slå seg sammen med Elixia. Da Aktiv365 overtok hadde senteret ca. 1350 medlemmer.

Gammelsæter forteller at senteret nådde et bunnpunkt etter at SATS solgte.

– Vi mistet medlemmer på kort tid, og var nede i ca. 1000. I 2015 var vi på et kritisk punkt, sier hun.

De ansatte ble værende

Gammelsæter forteller at det er vanskelig å sette fingeren på konkrete årsaker til medlemsflukten, men sier at det nok var en kombinasjon av frykt for at ting skulle bli annerledes og at en del medlemmer trente på andre SATS-sentre som en del av medlemskapet.

– Vi har alltid hatt et rykte om at vi er et trivelig sted å være både for medlemmer og ansatte. I overgangen fra SATS til Aktiv365 var vi heldige, for selv om SATS tilbød de ansatte andre stillinger, ble så å si alle med over til Aktiv365. Det var kjekt at vi klarte å samle alle til å stå sammen i overgangen, sier hun.

Når vi nå skriver februar 2019 har Aktiv365 Sandsli notert seg for ny «all time high» i antall medlemmer: 1565 i tallet.

Hvert medlem er gull

– Fra all time low i 2015 til all time high i 2019 – hvordan har dere jobbet for å snu trenden. Hva er det som har gitt resultater?

Senterleder Ingvild Gammelsæter (Foto: Aktiv365)

– Medlemsundersøkelser vi gjør viser at det medlemmene setter pris på er et stabilt personale. Det har vært så og si de samme ansatte her i lang tid, supplert med noen nye, friske pust.  Vi hadde kanskje ikke det nyeste og «fresheste» senteret på denne tiden, så vi har hatt fokus på at hvert medlem skal vi behandle som gull – for det har vi vært avhengig av, sier Gammelsæter.

Hun forteller at de jobbet mye med å holde på den gode stemningen blant ansatte.

– Det er fort gjort å dale litt når instruktøren blir stående med to, tre medlemmer i salen. Men det var hele tiden likevel en stemning blant de ansatte om at «dette skal vi få til» Ansatte var også ofte tilstede på andres gruppetimer for å backe opp hverandre og motivere hverandre.

– Det var interessant da jeg skulle sette meg inn i hva vi faktisk har gjort, så er det egentlig ingen konkrete tiltak utover at vi jobbet jevnt og trutt med å holde på verdiene våre, hvor det viktigste har vært å se medlemmene.

Utfordrende periode

– Var det ingen konkrete tiltak?

– Vi utvidet åpningstidene og gruppetreningstilbudet Med nøkkelkorttilgang fra 05-24 hver dag, gav det en stor fordel for våre medlemmer. Vi hadde tidligere hatt en del redusert åpningstid og mye var naturligvis sentralstyrt i SATS.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Flere medlemmer merket nok også at det var lettere å få gjennomslag for ønsker, enten det var utstyr, tilbud eller gruppetimer. Det var nytt for oss og var nok med på å utvikle medlemsmassen vår.

– Dessuten endret SATS på medlemskapene sine hvor det kanskje ble noe dyrere for mange å trene på et annet senter – og innså at her hos oss var det mye for pengene: vi har et stort tilbud til en god pris, forteller Gammelsæter.

Hun legger til at de fulgte med på trendene i markedet og oppgraderte senteret etter dette.

– Vi byttet ut endel eldre apparater med en stor avdeling med topp moderne utstyr for funksjonell trening. Samtidig var vi i sparemodus og snudde på hver krone på kostnadssiden.

– Hva var det som var mest utfordrende i denne perioden?

– Det var å holde energien på topp når det butter imot. Det å skulle motivere instruktører til å ta vikartimer når de visste at det bare var et par stykker som kom eller få en PT til å ønske å jobbe fulltid på et senter som kanskje ikke hadde det beste PT-salget, sier Gammelsæter – og legger til at PT-salget har økt med 150 prosent siden 2015.

– Det er bemanningssituasjonen som har gjort at vi har fått det til: riktige personer på rett sted.

Viktig med synlig lederskap

– Hvordan jobbet du som leder for å holde motivasjonen oppe i en slik situasjon?

– Jeg er veldig opptatt av synlighet. Jeg treffer de ansatte så å si hver uke, og det har jeg gjort i mange år. I en slik situasjon er man avhengig av å være til stede og se de ansatte, enten det er i korte treff mellom timer, eller over en kaffekopp.

– Så det å kunne være en leder som blir med på en time, oppfordre til at andre blir med og skape et samhold, det har vært viktig for meg. Det samme gjelder resepsjonen; være til stede og gjøre ting sammen med kollegaer i resepsjonen.

– Var du noen gang inne på tanke om å gi opp; finne et nytt senter eller en annen jobb?

Aktiv365 Sandsli

– Det er klart at når medlemsmassen tikker under et visst punkt, og kostnadene naturligvis er tilstede, hadde jeg nok en skepsis til om dette skulle gå. Men jevnt og trutt gikk det gradvis oppover.

– Med eiere, godt lederteam og resten av de ansatte i ryggen hadde jeg hele tiden god tro på at dette skulle vi snu. Jeg har hele veien hatt full tillit fra eiere og styret i selskapet, og dette har absolutt vært med på å gi meg som leder motivasjon for å «brette opp ermene».

– Hva har dere lært av dette?

– Lærdommen er at snuoperasjonene er et tydelig resultat av teamarbeid: Instruktører som har levert gode timer, barnepassere som har gjort alt for at barna skal trives, PT-er som har gitt av seg selv og en resepsjon som har hatt fokus på at hvert eneste medlem er gull. En slik aldri gi opp-holdning, det gir resultater.

Mange som kan se medlemmene

– Hvordan klarer et fåtall ansatte å se 1500 medlemmer og behandle dem som gull?

– Det handler om teamarbeid. Hvis vi er opptatt i resepsjonen er jeg trygg på at instruktøren gjør jobben, at PT-en som er i studio gjør jobben eller at en barnepasser ser medlemmet der. Misser vi et ledd har vi mulighet til å rette opp i et annet ledd. Det er vi veldig opptatt av.

– Ser dere medlemmene digitalt også?

– Der har vi frem til nå ikke vært spesielt innovative, men i desember inngikk vi et samarbeid med Life Vision som skal hjelpe oss med dette. Jeg gleder meg til å se hvordan vi skal kunne utvikle oss på dette.

Skal vokse videre

Ambisjonen og målet til Aktiv365 Sandsli fremover er å fortsette å levere gode treningsopplevelser til medlemmene.

– Vi ønsker å være det naturlige valget i området. Vi har bygget om en del, pusset opp, og startet opp noen nye konsepter innen small group, som vi ønsker å utvikle på best mulig måte, forteller Gammelsæter.

Aktiv365 Sandsli

– Våre konsepter skal være inkludert i medlemskapet og skal passe for alle og gi mestringsfølelse, uansett om du er nybegynner eller erfaren på treningssenter.

Det lages også en Hot Yoga-sal på senteret denne vinteren, og fokuset frem til åpning våren 2019 er  på rekruttering av personell og kursing av ansatte i nye produkter.

– Vi fokuserer på å være allsidige, men samtidig være et naturlig valg for nisjetrening. Vi er en typisk kjede som ønsker å bite over det mye og tilby allsidig trening for alle.

– Hva er vekstambisjonene med hensyn til antall medlemmer på slutten av 2019?

– Det er alltid vanskelig å si. Vi ønsker primært å fokusere på dem vi har og holde på dem, men vi sikter oss inn mot 100 – 150 nye i løpet av 2019.

SATS bygger i nærheten

Aktiv365 Sandsli ligger utenfor sentrum, nærmere Flesland. Gammelsæter forteller at det er konkurrenter i området, selv om den største – klisjemessig som hun selv sier – er sofaen og tidsklemma.

– Vi ønsker å bruke konkurrentene våre til å motivere oss til å bli bedre og levere et enda bedre produkt, fastslår hun.

– Hva er Aktiv365 Sandsli sin største utfordring fremover?

– Det er konkurransen og det å holde tritt med medlemmenes forventninger til utstyr og utviklingen på det feltet.

Aktiv365 ligger ca. fem minutter unna Bergens største kjøpesenter, Lagunen, hvor SATS skal opp med et nytt, stort treningssenter.

– Vi stålsetter oss med oppussing og nye konsepter, og skal være klare i god tid før SATS er oppe og går. For vi ønsker å være det naturlige valget i området, fastslår Gammelsæter.

Relaterte artikler

[vc_basic_grid post_type=”ids” element_width=”6″ item=”4298″ grid_id=”vc_gid:1549873109676-b80f40a7-5118-2″ include=”10516, 8743, 9839, 11408″]

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]