annonse

annonse

Magetopp, nei – magetopp, ja

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Klesregler på treningssenteret skaper debatt og litt «att og fram» for Norges største treningskjede.

Hvordan skal man egentlig kle seg på et treningssenter?

Se det er ikke opplagt å svare på. Anstendig, funksjonelt, «nok» tildekket, ikke til sjenanse for andre, hygienisk… Svarene er omtrent like mange som det finnes varianter av treningstøy.

Debatten den siste tiden har gått på en klargjøring av klesreglementet til SATS, for å minske kroppspresset, som endte opp med å ikke bli en klargjøring – mer en invitasjon til å terge de som gjerne vil fremme sin rett til å kle seg slik de vil – gjerne da ved å vise litt hud.

VGs MinMote har kjørt saken, og country manager John Kristian Stubban i SATS har fått litt “magetrøbbel”.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Snur ikke – justerer

Det var meningen at SATS fra 1. november skulle innføre nye, strengere regler (MinMotes ord), hvor blant annet magetopp ikke var lov å bruke. Det ble fulgt opp med en illustrasjon – som SATS nå har besluttet å fjerne.

Klesregelillustrasjonen som SATS nå dropper (Illustrasjon SATS)

Flere kjente influencere reagerte, snakket om diskriminering og mente at de «fikk se om det var andre steder de kunne trene».

SATS på sin side forklarer at det ikke var meningen å kaste folk ut fra sentrene.

– Derfor har vi nå besluttet å gjøre en presisering ved å si at «hovedsakelig mage, rygg og lår skal være dekket av tøy». Intensjonen og hensikten er akkurat den samme som før, sier Stubban til MinMote.

Han presiserer overfor nettsiden at kjeden ikke snur, men har gjort noen justeringer og tydeliggjøring på bakgrunn av debatten i mediene.

På direkte spørsmål om det nå vil være lov å bruke magetopp på SATS, svarer Stubban at «ja, det er lov» – men understreker at det handler om å bruke sunn fornuft.

– Vi innså at illustrasjonen, sammen med utydelig formulering skapte mer forvirring enn oppklaring, sier han til MinMote.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]