annonse

annonse

Mangedobling for Gruppetreningsdagen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den siste lørdagen i oktober gikk Gruppetreningsdagen av stabelen. 38 treningssentre var med på trening til inntekt for Sykehusklovnene. Initiativtaker Thomas Ingebrigtsen i Sportskompaniet er godt fornøyd.

I fjor startet Thomas Ingebrigtsen i Sportskompaniet opp gruppetreningsdagen med formål om å samle inn penger til Sykehusklovnene. Den gang hadde gruppetreningsdagen ikke mer en ca. seks ukers planleggingstid fra ideen ble presentert treningssentrene til arrangementet skulle gå av stabelen, men fikk likevel ni treningssentre med.

I år var horisonten utvidet. Etter fjorårets arrangement la Ingebrigtsen lista på «minst 20 treningssentre». Fasiten ble 38 deltakende sentre.

Langt over forventning

I år som i fjor var konseptet at deltakersentrene hadde åpen dag og i resepsjonen vipset medlemmer eller ikke-medlemmer 100 kroner, fikk inngangsbilletten – en rød nese – og et lodd som man kunne vinne premie på.

LES OGSÅ: Fornøyd med veldedig gruppetreningsdag

I fjor samlet sentrene inn totalt over 55 000 kroner. I år var målet å samle inn 100 000 kroner til klovnene.

Prosjektleder fundraising i Sykehusklovnene, Eirik Skarsbø, forteller at det i år kom inn 150 000 kroner.

– Det har kommet inn både fra de som har betalt for deltakelse, ansatte som har donert lønn og andre donasjoner, sier Skarsbø.

Stort engasjement

Ingebrigtsen forteller at han lenge var i tvil om han skulle stå i spissen for nok en gruppetreningsdag.

– Men så begynte telefonen å ringe. Det var flere som tok kontakt og sa de var klare til å stille opp. Med fornyet selvtillit og tro, la jeg ut en melding på kundegruppen på Facebook – og det rant inn med meldinger om at folk var med, forteller han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ingebrigtsen understreker at det selvfølgelig har vært ulike bidrag, men at bare man gjør noe, er det godt nok.

– Det er veldig mange som fortjener en skikkelig klapp på skuldra. Engasjementet på de enkelte sentrene viser at det er ildsjelene, grasrota og den enkelte som bryr seg – som står frem og gjør noe. Det er dette som er treningsbransjen, fastslår Ingebrigtsen.

Masse kreativitet

Han trekker frem noen eksempler på gjennomføringsiveren:

Level i Tønsberg ble kåret til beste senter. Der laget de egne klovnefilmer, var tidlig ute med markedsføring og gjennomførte alt 100 prosent.

I Nr1 Fitness ble alle premiumsentrene med, og det ble et kjempearrangement.

Energihuset på Nesodden arrangerte bordtenniskonkurranse mot en juniormester, hvor senteret vipset hvis noen slo mesteren – og omvendt hvis mesteren vant.

– Det har vært masse kreativitet rundt om kring hos de som har vært med, og de har skapt mye på egenhånd. Fra dag én har det vært slik at vi har understreket «ikke vær bekymret om du ikke kan gjøre alt – kan du bidra med én time er det nok», sier Ingebrigtsen.

Betyr mye

Eirik Skarsbø er svært begeistret for Gruppetreningsdagen.

– Trening handler om økt livskvalitet og det gjør jo Sykehusklovnene også, så dette har vært en god måte å støtte en god sak på. Den enorme givergleden og engasjementet, er helt topp. Dette betyr veldig mye for oss, og det er vanskelig å si hvor takknemlige vi er for dette, sier han.

Sykehusklovnene mottar ingen form for offentlig støtte i sitt arbeid med å glede de aller miste blant oss på mange av landets sykehus. Per nå teller organisasjonen over 40 klovner på 16 sykehus, og målet er å være tilstede på alle sykehus i Norge som har en barneavdeling.

– Vi er helt avhengig av de gaver og donasjoner vi får fra organisasjoner, private og bedrifter hvis vi skal klare å opprettholde og øke tilbudet. Sånn sett er Gruppetreningsdagen flott. For oss handler det om å gi glede, smil og et pusterom – og det er jo det trening ofte handler om også.

Vil gjerne fortsette

– Med såpass gjennomslag regner vi med at dette blir gjentatt neste år?

– Jeg har allerede fått meldinger om at folk vil at vi skal gjøre det igjen. Det som har skjedd her nå har vist hva treningsbransjen og gruppetrening gjør – det er inkluderende og det ikke en ting vi ikke får til om man drar sammen, fastslår Ingebrigtsen.

– Målet er å gjøre det igjen. Kanskje vi kan få med flere i bransjen som kan være med å arrangere dette, sier han.

Da er det bare å plukke opp hansken!

(Om du ønsker å gi et bidrag til Sykehusklovnene, bruk Vippsnr. 10221 – eller gå inn på sykehusklovnene.no )

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]