annonse

annonse

Slik markedsfører du ditt treningssenter lokalt

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lokal markedsføring skal ikke bare være basert på renommé og rykter. Du må legge en innsats i å gjøre treningssenteret ditt godt kjent, og aktivt jobbe for å skape det inntrykket du ønsker at folk skal ha.

Her får du flere forslag til markedsføringstiltak som kan styrke din posisjon og merkevare lokalt.

Sponsing

Hva med å sponse en lokal idrettsutøver? Idrettsutøvere med din logo på brystet eller ryggen er god reklame, og et sponsorsamarbeid trenger ikke koste «skjorta». Du kan komme langt på vei med sponsing i form av treningsveiledning og tilgang til ditt senter.

Dersom du har mulighet til å sponse i form av friske penger, kan det være smart å velge seg ut en utøver, et lag eller en idrettsgren som du ønsker å bli assosiert med, og la sponsorpotten gå til dette. Et større sponsorbeløp vil normalt gi deg tydeligere eksponering, og du fremstår mer solid og seriøs, enn om du gir noen få kroner her og der.

Sponsing kan også være noe så enkelt som å gi ut drikkeflasker eller treningsbagger med din logo på. Slike nyttige effekter vil stort sett alltid komme godt med for lokale idrettslag.

Delta på lokale arrangementer (eller skap ditt eget)

Still med instruktører som varmer opp deltakerne til det lokale motbakkeløpet eller maratonløpet. Vis frem menneskene og kompetansen du har på senteret.

Eller hva med å skape et helt eget arrangement, for eksempel i samarbeid med en sportsbutikk eller helsekostbutikk? Sammen tilbyr dere en totalpakke som er interessant for medlemmer og ikke-medlemmer. Tenk over hva en mosjonist kan interessere seg for.

 Åpen dag på treningssenteret

Inviter folk inn på senteret ditt. La de selv få se hva du tilbyr, uten å føle forpliktelse. «Ufarliggjør» senteret ditt ved å la folk selv få se hvordan det faktisk er der, og hvem som trener der. Kanskje møter de bekjente, som kan påvirke til å ta en prøvetime eller bli medlem. Dette er forholdsvis enkle og ikke særlig kostbare tiltak som kan gi enorm effekt og ringvirkninger lokalt.

Annonsering i lokale kanaler

Vær synlig i de lokale kanalene der befolkningen føler tilhørighet, som lokale aviser på papir og nett. Du kan også lage en video om senteret og kjøre den som reklame på den lokale kinoen! Skap tilhørighet og spill på de lokale verdiene.

Video kombinert med feelgood musikk har større påvirkning enn de fleste tror, og kan fort bli en «snakkis».

Sosiale medier

Sosiale medier er et «må-gjøre», og de fleste treningssentre er på Facebook i dag. Dersom du skal være tilstede i sosiale medier, bør du sørge for å være der jevnlig og aktivt.

Bruk siden din til å engasjere følgere med for eksempel konkurranser og vervekampanjer, og til å vise frem menneskene på senteret. Dette er arenaen for litt uformell og «lett» markedsføring, som gir mulighet for likes og delinger.

Treningstilbud til bedrifter

Tilby din kompetanse gjennom bedriftshelsetjenester, eller ta en runde til bedrifter og presenter hva du kan tilby. En yoga-time i lunsjen, massasje av en fysioterapeut eller en kort kontorstrekk som krever verken treningsklær eller utstyr. Slike tilbud er «i vinden» om dagen, og mange bedrifter ser at det er en måte å bli oppfattet som en attraktiv arbeidsgiver.

Vis deg fram og vær frampå. Våg å selge deg selv! Slike fremstøt bidrar også til å bygge din merkevare lokalt, hos mennesker du kanskje ikke trodde var din målgruppe i utgangspunktet.

Blogg

Selv om blogging kanskje ikke er den mest typiske lokale markedsføringsformen, så er det ofte slik at de som trener på treningssenteret også er interessert i å følge en blogg fra senteret – forutsatt at den oppleves som interessant.

Skriv jevnlig og godt om treningstrender, matoppskrifter, vektreduksjonsprogram – ting som kan interessere din målgruppe. Så lenge innholdet handler om trening og helse, vil du (nesten) garantert interessere både potensielle og eksisterende medlemmer.

Blogg fungerer også veldig godt sammen med sosiale medier. Bloggposter som publiseres på for eksempel Facebook kan gi deg «likes» og skaffe deg nye følgere. Blogging i seg selv er lojalitetsskapende, og sammen med sosiale medier er det en god måte å skape en relasjon til dine medlemmer og andre treningsinteresserte.

Les flere saker om treningssenterdrift på Senterdrift.no – en blogg fra CrediCare!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]