annonse

annonse

Markedsplassen for gruppetrening uten abonnement

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

PTX-appen gir folk tilgang til gruppetimer og kurs innen alle former for trening og idrett arrangert av lokale tilbydere. Det er en åpen markedsplass hvor man betaler for det man selv ønsker å være med på, og teamet bak PTX lover mye spennende videreutvikling i tiden fremover.

PTX ble stiftet for nærmere to år siden og bestod i utgangspunktet av to personer; Sigurd Dons og Nicolai Hjorth. Tredje person i selskapet er Bastian Stoermann-Næss.

– Jeg kom inn i bildet for ca. ett år siden. Jeg har jobbet i treningsbransjen i endel år og har et godt nettverk til trenere og sentre. I begynnelsen var jeg en slags stille partner, men jeg oppdaget fort at dette var såpass spennende at jeg måtte bli med for fullt, sier Stoermann-Næss.

Per i dag er han en fullverdig del av PTX-teamet, med ansvaret for markedssiden av plattformen og dialog og videreutvikling med trenere, treningssentre og andre som ønsker å bruke verktøyet.

Mulighet til å utforske

– Vi er tre personer som arbeider fast med PTX og er et team med svært ulik og komplementær kompetanse. Min tittel, Head of Business and Market Development, er noe jeg bruker mest utad.

– Hvordan bruker man PTX?

– PTX er en åpen markedsplass for gruppetreninger, både gratis og betalte. Hensikten med appen er å gjøre trening og variasjonen som eksisterer, lettere tilgjengelig for alle: Alt fra gåturer til bootcamper, yogatimer i parken og svømmetrening for triatleter arrangert av tidligere olympiske svømmere.

– Appen gir deg muligheten til å utforske treninger helt gratis inntil du faktisk betaler for å en time. Treningene arrangeres av treningssentre, idrettsklubber og selvstendige trenere, forteller Stoermann-Næss.

– Er det lett å finne det man er interessert i?

– Appen viser alt som arrangeres av treninger i ditt nærområde. Man kan følge sine favorittrenere/sentre og interesser som crossfit, yoga, bootcamp og mye mer. Dersom noe arrangeres i nærheten av deg fra noe du følger, blir du automatisk varslet på appen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det kommer mye spennende funksjonalitet fremover hvor man finner og blir tipset om akkurat det man selv er interessert i. Vi er både en markedsplass og en «match-maker» mellom tilbud og etterspørsel.

– Og hvis jeg har tenkt meg til en annen del av Norge?

Man ser alltid treninger som skjer i sitt nærområde. Snart vil man også kunne endre lokasjon og se tilbudet rundt omkring i innland og utland.

Tar 10 prosent

– Kjøper man appen, eller abonnerer man på tjenesten?

Ingen av delene. Appen er gratis og vi har ingen abonnement. Du kan fritt utforske og finne treninger som passer for deg. Den eneste gangen du blir belastet, er når du melder deg på og betaler for en trening.

– Men dere tjener vel pengene et sted?

Når du har booket en time går 10 prosent av betalingen til PTX.

– Akkurat som når jeg bestiller et rom gjennom hotels.com?

– Det stemmer. Dette er vår forretningsmodell.

Fått god mottakelse

– Hvordan er PTX blitt mottatt av aktørene?

Fra første gruppetime i Nashville, USA. (Foto: Sam Carbine)

Veldig godt. Spesielt for selvstendige trenere som per i dag egentlig ikke har noen egne gode verktøy for å presentere og arrangere sine gruppetreninger med betaling. Treningssentre ser også at de via PTX kan nå ut til et annet kundesegment enn hva de vanligvis treffer, spesielt dersom de ønsker å arrangere treninger utendørs om sommeren eller bare vil gi tilgang til noen plasser, via drop-in, på gruppetimene som arrangeres innendørs.

– Her kan de fylle opp ledig kapasitet og tilby noe til folk som ofte er på reisefot eller bare ønsker å prøve ut treningene de arrangerer. For mange som ønsker å delta på gruppetimer er ikke abonnement aktuelt av rent praktiske grunner.

– Hva er ambisjonene fremover?

Vi har vanvittig mange spennende planer og ambisjoner for fremtiden, både lokalt her i Norge og i utlandet. Jeg kom akkurat hjem fra et seks ukers opphold i USA hvor responsen og interessen var svært god, og vi forventer helt klart at USA blir et av våre største satsningsområder fremover, sammen med Norge.

– Nå handler det samtidig om å gjøre dette på riktig måte og å videreutvikle produktet vårt slik at ambisjonene kan nåes, fastslår Stoermann-Næss.

– Eneste åpne markedsplass

– Har du noen tall?

– Det viktigste tallet for oss er aktive brukere, de som er med på en trening eller flere i løpet av en måned via appen. Fra januar til august har denne veksten vært 32 prosent fra måned til måned, noe vi er svært fornøyde med.

– Har appen noen konkurrenter?

PTX er et genuint nisjeprodukt og vi er ganske unike og alene i markedet med produktet slik det står i dag. Det finnes noen som tilbyr tilgang til variasjoner av gruppetreninger, men da via et fast abonnement. PTX er den eneste åpne markedsplassen hvor du kan melde deg på og betale for det du vil.

– Har dere samarbeidspartnere?

Bastian Stoermann-Næss (Foto: Privat)

Trenerne og sentre som er en del av tilbudssiden, er våre kunder og fungerer som samarbeidspartnere. Vi har ingen kontrakter med andre.

– Hvordan finner folk appen? 

Den markedsføres enten av trenerne selv, eller som ren markedsføring gjennom våre kanaler, for eksempel i form av informative reklamefilmer.

Gamle vaner er største utfordring

– Så når treningssentre legger ut appen på sine websider, reklamerer de indirekte for konkurrentene..?

Alle tilbydere av treninger på PTX trekker flere brukere som tar del av flere aktiviteter som tilbys på denne måten. Kollektivt konkurrerer vi heller mot alternativet som bare er lukket bak et abonnement.

– Vårt mål er ikke at man bare skal bruke én trener eller én trening, men at kunden oppdager bredden og en verden av treningsmuligheter. Med PTX kan man enkelt booke timer på tvers av tilbyderne. Dessuten når vi ut til en brukergruppe som her enklere kan finne aktiviteter de ikke finner andre steder i samme grad, som langrennkurs og svømmetrening for triatleter.

– Har det vært noen utfordringer underveis?

Ja og en av de største er nok hvordan folk er vant til å tenke at gruppetimer og tilgang på trening nærmest utelukkende skjer via tradisjonelle medlemskapsstrukturer.  Vi retter oss i hovedsak mot de som ønsker et tillegg eller alternativ til dette.

– Er dere stadig i innkjøringsfasen?

– En ny plattform og tjeneste som PTX vil på en måte alltid være i en innkjøringsfase, da vi kontinuerlig utvikler og forbedrer eget produkt basert på ønsker og behov fra trenere, treningssentre og de som er med på trening. Da vi lanserte i januar, var det med et fullverdig grunnprodukt.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]