annonse

annonse

Millionunderskudd for Forus sportssenter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Rådmannen i Sandnes beskriver den økonomiske situasjonen for Forus sportssenter som alvorlig.

Egenkapitalen er tapt, driften går med millionunderskudd og et lån på 130 millioner kroner skal betjenes, skriver Stavanger Aftenblad.

Anlegget på 11 000 kvm. åpnet i januar i fjor og består blant annet av tre flerbrukshaller, tre squashbaner og et treningssenter. Sportssenteret er heleid av Rogaland bedriftsidrettskrets og består av tre separate selskaper.

Totalt har Stavanger, Sandnes og Sola kommune garantert for lån på rundt 155 millioner kroner uten å ha eierskap til anlegget. Nå jobbes det med å finne en bærekraftig langsiktig løsning. Et av flere alternativer som vurderes er å selge anlegget til private, ifølge avisen.

I en saksutredning til bystyret i Sandnes påpeker rådmannen at alle disse tre selskapene vil havne i en situasjon der de ikke har penger til å betale i løpet av året dersom det ikke gjøres tiltak.

Utleie av de tre flerbrukshallene er den største utfordringen, men daglig leder Torgeir Været i Rogaland bedriftsidrettskrets er mer optimistisk med tanke på driften av treningssenteret. Per i dag har de rundt 1400 treningsavtaler med kunder.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]