annonse

annonse

Mitt koronaår: Daglig leder Espen Bårdsen, Sport 4 You-kjeden

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Vi jobber fortsatt med å berge skuta. Vi håper og tror at vi skal klare det, men samtidig som det åpnes mer opp så er vi tross alt nå i lavsesong, sier daglig leder Espen Bårdsen i Sport 4 You. Tidlig i pandemien fryktet han det verste for livsverket bygget opp over 16 år.

«Mitt koronaår» belyser året – og vel så det – da treningsbransjen ble helt eller delvis stengt ned. Vi dekker flere ledd og funksjoner for å fange opplevelsen et mangfold har hatt det siste året – og hvordan det har preget og eventuelt endret bransjen for alltid. Spørsmålene som stilles er like for alle

Hvem: Espen Bårdsen

Hva: Daglig leder/Deleier

Hvor: Sport 4 You AS

– Hvordan vil du beskrive koronaåret fra 12. mars 2020 til dags dato med tre ord?

– Uforutsigbart, 1 meter, 2 meter.

– Hvordan har jobben din blitt påvirket det siste året?

– Dette er jo livsverket, som har blitt bygget opp over 16 år, så spesielt starten på pandemien var en fortvilende tid. Alt var usikkert. Dag ut og dag inn med innboksen full av utmeldinger, og at du nærmest maktesløst blir et vitne til hva som skjer, og frykter det verste.

– Veldig mye tid og ressurser har gått med til å ivareta et godt smittevern på sentrene, samt god oppfølging av våre kunder, slik at de ble ivaretatt på en best mulig måte oppi det hele.

– Hva kunne ha vært gjort annerledes fra myndighetenes side (sett i etterpåklokskapens lys) for å begrense problemene for treningsbransjen?

– Jeg synes myndighetene i det store og det hele har gjort en utmerket jobb.

– Sett i lys av hva vi faktisk driver med, så burde nok krisepakkene vært tilpasset slik at de traff bransjen vår mye bedre. Dette bunner åpenbart i mangel på annerkjennelse.

– Det kunne man vel heller ikke forvente at forandret seg over natten da pandemien inntraff, men forhåpentligvis vil debatten som nå har reist seg føre til at dette endres.

– Hva, om noe, positivt har kommet ut av koronakrisen?

– For oss som en liten lokal aktør i markedet, med hovedfokus på å få ut et bredt treningstilbud til de små steder, så opplever vi at kundelojaliteten er høy.

– Selv om vi har lidd, og fortsatt lider store tap, så er det vår lojale medlemsmasse som ene og alene er årsaken til at vi fortsatt klarer å holde hodet over vannet. Takk til dere. Vi har også fått hjelp av samarbeidsvillige huseiere som har bidratt.

– Det store fokuset på renhold og hygiene er også noe som vil gagne oss i fortsettelsen. Med de rutiner som nå er innarbeidet ved treningssentrene, er det knapt en operasjonsstue som er like steril.

– Hva har du lært av det siste årets mange koronahendelser?

– Jeg har lært at ting kan endre seg kjapt, og at man må være nytenkende og tilpasningsdyktig. Det lønner seg å bygge tillit til kundene over lang tid, og at lokal tilhørighet og god kundeoppfølging spiller en stor rolle, spesielt når man havner i en utfordrende situasjon.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Når har du personlig ristet av deg koronapandemiens klamme kappe?

– Jeg har sentre i fire forskjellige kommuner. Å holde seg oppdatert på hver kommunes gjeldende regler til enhver tid har mildt sagt vært en prøvelse. Jeg har utvilsomt økt klikkfrekvensen betraktelig på regionens lokalaviser.

– I takt med smittetallene kan man senke skuldrene noe, men vi som bedrift står fortsatt midt oppi det, og kappen er definitivt fortsatt på.

– Hva med arbeidsgiveren/arbeidsplassen din? Når er den tilbake i vater?

– Vi jobber fortsatt med å berge skuta. Vi håper og tror at vi skal klare det, men samtidig som det åpnes mer opp så er vi tross alt nå i lavsesong. Vi håper at høsten blir bra, og at vi i løpet av et års tid, skal komme oss opp på det nivået vi var på, og videre.

– Vi kommer til å gi full gass, og håper og tror på veldig gode forutsetninger i årene som kommer.

– Hva har vært den aller største utfordringen det siste året?

– Til enhver tid å holde seg oppdatert med gjeldende regler for hver enkelt kommune, og formidle disse og håndtere dem på best mulig måte ovenfor medlemmer på våre sentre.

– Smittevern, renhold og kundeservice har også krevd enormt med tid og ressurser.

– Hva blir den største utfordringen i kjølvannet av pandemien – og hvordan angriper du den?

– Som en liten aktør, er vi ikke like ressurssterke på markedsføringssiden, og her kommer nok de store til å brenne mye krutt. Vi setter allikevel alle kluter til, og har god tro på fin respons.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hvilke varige endringer, positive og/eller negative, tror du koronakrisen vil etterlate i treningsbransjen?

– En direkte lærdom av pandemien, som er blitt markant belyst, er jo at dess bedre fysisk form man har, dess bedre forutsetninger har man for å takle virus. Det i seg selv burde styrke vår posisjon.

– Mange har nok valgt andre alternativer i denne perioden, og mange har nok også brukt pandemien som et «påskudd» for å drøye returen til treningssenteret. Vi håper på tilstrømning i hopetall når ting normaliseres.

– Når tror du korona kun blir et minne om en tid vi helst vil glemme?

– Sett i lys av de siste 15 månedene tør jeg ikke spå noe som helst.

– Noe mer du vil dele av koronaerfaringer høstet det siste året?

– Forretningsmessig så har det nærmest vært en eneste lang nedoverbakke. Men medmenneskeligheten og forståelsen har imponert meg. I alle ledd. Alt fra kunder, til huseiere og leverandører.

– Takhøyden endret seg. Det er det som gjør at vi fortsatt har en sjanse. Og nå skal vi reise oss!

LES OGSÅ: Mitt koronaår: PT Manager Jørn Stian Dahl

LES OGSÅ: Mitt koronaår: PT og styrkecoach Tore Erik Stavå

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Daglig leder i inspartum akademi, Eva Katrine Thomsen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]