annonse

annonse

Mitt koronaår: Daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen, Avancia Sport Center

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Den største utfordringen har vært at jeg ikke har vært i stand til å kunne gjøre noe med situasjonen vi har levd i. Jeg er vant til at jeg kan påvirke de utfordringene og situasjonene jeg står ovenfor med gjennomføringsevne og resultater, men ikke denne situasjonen, forteller daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen i Avancia.

«Mitt koronaår» belyser året – og vel så det – da treningsbransjen ble helt eller delvis stengt ned. Vi dekker flere ledd og funksjoner for å fange opplevelsen et mangfold har hatt det siste året – og hvordan det har preget og eventuelt endret bransjen for alltid. Spørsmålene som stilles er like for alle.

Hvem: Magnus Christoffer Gundrosen

Hva: Daglig leder

Hvor: Avancia Sport Center Skedsmokorset

– Hvordan vil du beskrive koronaåret fra 12. mars 2020 til dags dato med tre ord?

– Lærerikt, utfordrende og spennende!

– Hvordan har jobben din blitt påvirket det siste året?

– Omstilling har vært nøkkelen til vår suksess gjennom situasjonen med Covid og gjentatte nedstengninger og gjenåpninger. Evnen til å omstille seg fra de ulike situasjonene og forsøke å se inn i fremtiden, og mot hva som faktisk kan være smart å fatte av beslutninger, har vært spennende.

– Det er dessverre mye vi ikke har vært i stand til å påvirke under pandemien, så for vår del har det vært viktig med fokus på oppgavene vi kan påvirke og gjøre noe med.

– Selv er jeg av den typen som presterer best under press og når det gjelder, det har vært lærerikt med utfordrende situasjoner og kjenne på hva hvilke krefter som bor i kroppen.

– Hva kunne ha vært gjort annerledes fra myndighetenes side (sett i etterpåklokskapens lys) for å begrense problemene for treningsbransjen?

– Vi er heldige som bor i et land med en regjering som har mulighet til å komme med kompensasjon og støtteordninger til privatperson og næringsliv. Man kan ha egne meninger om hvordan «NAV-systemet»-fungerer, men jeg tror vi bør være rimelig glade for at vi som nordmenn har dette sikkerhetsnettet.

– Alt i alt så synes jeg myndighetene har håndtert situasjonen bra. Jeg er mer spent på å se hvordan situasjonen håndteres fremover, og hvilke planer som legges til rette, for å ta vare på de som ikke kommer tilbake til den situasjonen de levde i før pandemien traff oss alle den 12. mars 2020.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hva, om noe, positivt har kommet ut av koronakrisen?

– Det er mye positivt som har skjedd som følge av koronakrisen. Basert på valgene vi har tatt underveis så har jeg troen på at vi kommer til å oppleve mer positivt. Det er rutiner og regler som er iverksatt som følge av krisen, som har kommet for å bli. Dette vil styrke vårt gode omdømme.

– Jeg er glad for denne læringsprosessen, og glad for at jeg har fått oppleve denne situasjonen. Situasjonen har gjort oss sterkere og bedre rustet til tiden vi nå skal gå inn i.

– Jeg forstod tidlig at det vi hadde på senteret er noe spesielt, graden av lojalitet hos våre medlemmer overrasket meg positivt. Jeg føler at vi står sterkere nå enn noen gang tidligere. Og at tiltakene og beslutningene vi har iverksatt underveis, har styrket vår posisjon i markedet.

– Hva har du lært av det siste årets mange koronahendelser?

– Det har blitt tatt avgjørelser og beslutninger som potensielt kunne fått store konsekvenser for oss som lokalt treningssenter. Vi har tatt gode avgjørelser for å sørge for at denne situasjonen er noe vi skal komme ut av på en bra måte, det merker vi nå.

– Vi tok avgjørelser som sørget for at vi som nummer en, tok vare på og vernet om våre trofaste medlemmer – men også som nummer to, sørget for å ta vare på vår Avancia-familie. Vi ønsket å bruke situasjonen til vår fordel og vise hva vi kan få til. Det føler jeg at vi har mestret.

– Jeg mener at det er mennesker som utgjør en forskjell, og det har blitt veldig tydelig under koronakrisen. Vi lever i en verden som stadig utvikles og digitaliseres. Uansett hvor smarte teknologiske løsninger som finnes opp der ute, har jeg troen på at det er menneskelig interaksjon og relasjon som kommer til å være avgjørende for vår utvikling.

– Når har du personlig ristet av deg koronapandemiens klamme kappe?

– Jeg skal vel være så ærlig å si at jeg har tatt av og på koronapandemiens klamme kappe et par-tre ganger det siste året, i god tro.

– Selv om vi har vært godt forberedt og rustet, så har nedstengninger og gjenåpninger kommet like brått på hver gang. Det er først nå i juni, med lavere smittetall og restriksjoner som følger, at jeg føler den klamme kappen kan legges bort.

– Hva med arbeidsgiveren/arbeidsplassen din? Når er den tilbake i vater?

– Vi er et større treningssenter med nærmere 60 ansatte, så det føles bra at alle er tilbake og at vi får drifte så og si som normalt – alle har vært savnet. Jeg har troen på at det nå forblir åpent, slik at vi kan hente igjen det tapte!

– Hva har vært den aller største utfordringen det siste året?

– Den største utfordringen har vært at jeg ikke har vært i stand til å kunne gjøre noe med situasjonen vi har levd i. Jeg er vant til at jeg kan påvirke de utfordringene og situasjonene jeg står ovenfor med gjennomføringsevne og resultater, men ikke denne situasjonen.

– Da har jeg vært nødt til å omstille meg og flytte fokus – slik at vi får gjort det vi kan gjøre noe med!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hva blir den største utfordringen i kjølvannet av pandemien – og hvordan angriper du den?

– Mange av valgene vi har tatt gjennom pandemien har vært bra, det kommer oss til gode når vi nå skal ta igjen «det tapte». Jeg tror vi kommer til å få drahjelp basert på hvordan vi har håndtert situasjonen, og så skal vi gjøre det vi kan best: Sørge for trivsel og treningsglede for våre medlemmer.

– Hvilke varige endringer, positive og/eller negative, tror du koronakrisen vil etterlate i treningsbransjen?

– Jeg tror det er mange har fått en skikkelig «vekker» som følge av at pandemien inntraff i mars 2020, dette har også gitt mange muligheten til å rydde opp. De som har utnyttet denne situasjonen og ryddet opp der det trengs – kommer til å klare seg i tiden som kommer.

– Også tror jeg dessverre at det finnes treningssentre som ikke kommer til å klare seg gjennom tiden som kommer.

– Bransjen har vært gjennom et tøft år, hvor vi på mange måter, som mange andre, har følt oss som kasteball. Jeg tror og håper at året med hjemmekontor og inaktivitet har ført til at flere vurderer å knytte seg til et treningssenter for å komme i bedre form og ta vare på den ene kroppen vi har fått utdelt. Det fordrer at treningssenteret er der når vedkommende trenger det.

– Når tror du korona kun blir et minne om en tid vi helst vil glemme?

– Jeg tror koronasituasjonen er noe de aller fleste vil kunne se tilbake på å tenke at «slik ønsker vi ikke at det skal bli igjen», samtidig som jeg tror at det går relativt raskt før livet med restriksjoner er glemt.

– Noe mer du vil dele av koronaerfaringer høstet det siste året?

– Pandemien har satt sine spor hos hver og en av oss, på forskjellige måter – hos meg som andre. Jeg tar med meg ryggsekken full av koronaerfaring for å bygge videre på dette.

– Jeg tror vi har mye å lære av hva som har skjedd og hvordan man selv har håndtere situasjonen – på den måten tror jeg vi stiller sterke til neste gang.

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Markedsdirektør Andreas Skjetne, EVO 

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Daglig leder Eva Katrine Thomsen, inspartum akademi

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]