annonse

annonse

Mitt koronaår: Markedsdirektør Andreas Skjetne, EVO

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Dessverre tror jeg at hele bransjen tydelig fikk se at vi per nå ikke er en anerkjent folkehelseaktør. Skal vi komme til det punktet må vi nok luke litt i eget bed, samtidig som vi må jobbe strukturert inn mot det offentlige, sier markedsdirektør Andreas Skjetne i EVO.  

«Mitt koronaår» belyser året – og vel så det – da treningsbransjen ble helt eller delvis stengt ned. Vi dekker flere ledd og funksjoner for å fange opplevelsen et mangfold har hatt det siste året – og hvordan det har preget og eventuelt endret bransjen for alltid. Spørsmålene som stilles er like for alle.

Hvem: Andreas Skjetne

Hva: Markedsdirektør

Hvor: EVO

– Hvordan vil du beskrive koronaåret fra 12. mars 2020 til dags dato med tre ord?

– Utfordrende, lærerikt, utviklende

– Hvordan har jobben din blitt påvirket det siste året?

– Situasjonen har krevd hyppige avgjørelser med potensielt store konsekvenser. Dette har gjort hverdagen mer krevende, men også spennende.

– Etter nedstengningen i mars 2020 har det egentlig vært sammenhengende jobb frem til nå. Mange av arbeidsdagene har vært ensomme, da ikke alle har vært på jobb grunnet permittering, men tanken på at vi skal tilbake til normalen har vært en god drivkraft.

– Hva kunne ha vært gjort annerledes fra myndighetenes side (sett i etterpåklokskapens lys) for å begrense problemene for treningsbransjen?

– Først av alt vil jeg si at jeg er overrasket over hvor fort vi fikk kontroll på en uoversiktlig situasjon og at det var svært bra vi var tidlig ute med en god støtteordning for bedrifter og selvstendige.

– Det er vanskelig å si hva som skulle vært gjort annerledes, da alle meninger er basert på de tiltak som ble iverksatt. Det er lett å skulle ønske seg åpne treningssentre på et tidligere tidspunkt, men det å stenge flere ganger har vært en vel så stor slitasje på medlemsmassen.

– Hva, om noe, positivt har kommet ut av koronakrisen?

– En slik utfordring fører alltid noe bra med seg. Vi har fått «ryddet» økonomisk, mange av uvanene vi har lagt til oss de siste årene i oppgang, har nå måttet få en ny vurdering.

– EVO er også en liten bedrift som relativt raskt kan tilpasse seg endringer, dette har gitt oss verdifulle muligheter gjennom pandemien.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hva har du lært av det siste årets mange koronahendelser?

– Jeg har lært at det å ta tøffe, men gode avgjørelser er smart. Dette er noe vi unngår i medgang, men som er like fornuftig da som i en krise. Nå har vi blitt tvunget til å ta valg, men jeg vil absolutt ta med meg «tøffheten» videre.

– Når har du personlig ristet av deg koronapandemiens klamme kappe?

– Det har vært litt todelt. Privat har vi raskt tilpasset oss, dette har gjort at livet generelt ikke har blitt for påvirket av situasjonen. Når det gjelder jobb tror jeg re-åpningen av Oslo i mai var et stort vendepunkt. Fra vi fikk klarsignal har utviklingen vært utelukkende positiv og smittetallene er stadig bedre enn forventet.

– Hva med arbeidsgiveren/arbeidsplassen din? Når er den tilbake i vater?

– Grunnet få ansatte har ikke vår hverdag vært like påvirket, men fra starten av juni har vi vært tilbake i vanlig drift. Det er vært en stor opptur!

– Hva har vært den aller største utfordringen det siste året?

– Den største utfordringen har vært å legge bort «følelsene» og det å være en forbruker. Mange av avgjørelsene vi har tatt det siste året har vært svært gode, men ikke alltid basert seg på hvordan vi som forbrukere alltid ønsker at det skal være.

– Dette gjelder mengde informasjon ut mot medlemmer, samt å støtte de smittevernstiltak som er gjeldende. Selv om dette ikke alltid er hva vi selv kunne tenke oss.

– Hva blir den største utfordringen i kjølvannet av pandemien – og hvordan angriper du den?

– Den største utfordringen blir å komme seg tilbake til den offensive stilen vi hadde tidligere. Det er lett å bli litt restriktiv når du har møtt skikkelig motgang, men skal vi lykkes med å nå målene vi har satt oss, må vi komme oss tilbake på hesten raskt.

– For å sikre oss denne utviklingen har vi underveis i pandemien hele tiden jobbet mot å være i en god posisjon den dagen vi re-åpner.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hvilke varige endringer, positive og/eller negative, tror du koronakrisen vil etterlate i treningsbransjen?

– Dessverre tror jeg at hele bransjen tydelig fikk se at vi per nå ikke er en anerkjent folkehelseaktør. Skal vi komme til det punktet må vi nok luke litt i eget bed, samtidig som vi må jobbe strukturert inn mot det offentlige.

– Når det gjelder bransjen isolert, tror jeg flere vil få problemer i tiden som kommer. Før pandemien var det mange som akkurat holdt hodet over vann. Ofte vil slike kriser skille de som gjøre det bra og de som ikke lykkes, i enda større grad.

– Når tror du korona kun blir et minne om en tid vi helst vil glemme?

– Det vil nok ikke ta så lang tid som vi tror, men å komme seg ut av regnskapsåret må vi helt sikkert. Om 2-3 år lever vi nok som om det aldri har skjedd. Det er alltid vanskelig å se det for seg i dag, men det overrasker meg stadig hvor raskt vi mennesker legger vonde opplevelser bak oss.

– Noe mer du vil dele av koronaerfaringer høstet det siste året?

– Jeg har en kjepphest som jeg stadig ri: Vi må slutte å forvente at forbrukeren forstår sitt eget treningsbehov. Vi snakker mye om at folk «må» trene, men det er noe de aller fleste vet godt. Vi må vise hvordan de skal trene og hvorfor de skal benytte treningssenter.

– Vi kan ikke ta for gitt at de store massene som ikke er medlem i dag, plutselig skal bli det i morgen, hvis vi ikke endrer måten vi jobber på.

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Daglig leder Espen Bårdsen, Sport 4 You-kjeden 

LES OGSÅ: Mitt koronaår: PT Manager Jørn Stian Dahl

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]