annonse

annonse

Mitt koronaår: Styreleder og forretningsutvikler Line Norum, STOLT trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Jeg har hatt perioder med total stillstand, nesten apati. Jeg har hatt veldig travle perioder der riktige veivalg ble vanskelige å se – noen ganger var det valg mellom pest og kolera. Alle ansatte er heldigvis tilbake i jobb nå, sier Norum.

«Mitt koronaår» belyser året – og vel så det – da treningsbransjen ble helt eller delvis stengt ned. Vi dekker flere ledd og funksjoner for å fange opplevelsen et mangfold har hatt det siste året – og hvordan det har preget og eventuelt endret bransjen for alltid. Spørsmålene som stilles er like for alle.

Hvem: Line Norum

Hva: Styreleder/forretningsutvikler

Hvor: STOLT trening

– Hvordan vil du beskrive koronaåret fra 12. mars 2020 til dags dato med tre ord?

– Det holder med ett: Uforutsigbart.

– Hvordan har jobben din blitt påvirket det siste året?

– Jeg har hatt perioder med total stillstand, nesten apati. Jeg har hatt veldig travle perioder der riktige veivalg ble vanskelige å se – noen ganger var det valg mellom pest og kolera.

– Jeg har hatt perioder med optimisme og pessimisme om hverandre. Og jeg har hatt mulighet til å følge barna til skolen, og hente dem når de var ferdig. Et annerledesår, unntakstilstand på mange måter.

– Hva kunne ha vært gjort annerledes fra myndighetenes side (sett i etterpåklokskapens lys) for å begrense problemene for treningsbransjen?

– Jeg synes AS Norge har gjort en fantastisk jobb. Jeg har full respekt for de vanskelige avgjørelsene som har blitt tatt, og synes myndighetene våre har stått sterkt gjennom hele pandemien. Vi er heldige som bor, jobber og er arbeidsgiver i Norge.

– Hva, om noe, positivt har kommet ut av koronakrisen?

– Jeg tror en del travle mennesker har hatt godt av å sette tempoet ned i perioder. Men det er vanskelig å si at det er noe positivt. Pandemien er skummel, og har kostet mange mennesker mye.

– Den har rammet både direkte og indirekte på så mange måter, og jeg er redd for at vi kun kan ane de langsiktige konsekvensene både for psykisk og fysisk helse.

– Hva har du lært av det siste årets mange koronahendelser?

– Hjemmeskole er en dårlig idé. Det er både jeg og barna mine helt enig i.

– Permittering åpner ikke for dugnadsarbeid. Det er smart å sette seg inn i permitteringsregelverk før man i lett panikk spør om alle ansatte kan jobbe dugnad.

– Ikke spis flaggermus.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Når har du personlig ristet av deg koronapandemiens klamme kappe?

– Jeg går ikke rundt og føler på korona i hverdagen. Jeg er veldig klar over hvor heldig jeg har vært i denne perioden, både personlig og profesjonelt, og er heller takknemlig for det. Så håper jeg som alle andre at verden kan normalisere seg snart og krysser fingrene for at vi kan unngå flere nedstengninger.

– Hva med arbeidsgiveren/arbeidsplassen din? Når er den tilbake i vater?

– Jeg håper STOLT kan være tilbake til normalen første kvartal 2022, men jeg har tatt feil før. Det finnes ingen garantier, vi må bare jobbe målrettet og satse fremover.

– Hva har vært den aller største utfordringen det siste året?

– Å permittere alle ansatte. Folk har lån, barn og forpliktelser, og plutselig ikke lenger en trygg økonomisk grunn å stå på.

– Det gjør vondt å innse hvor sårbare STOLT er i en slik situasjon, hvordan nettopp en av de tingene som er fantastisk med bransjen – at vi samler mennesker og er aktive sammen – er det som feller oss. Alle ansatte er heldigvis tilbake i jobb nå.

– Hva blir den største utfordringen i kjølvannet av pandemien – og hvordan angriper du den?

– Økonomi. Vi har mistet mange medlemmer, og det tar tid å få dem tilbake. Vi skal nok klare det, men jeg tror ikke det blir bare enkelt.

– Hvilke varige endringer, positive og/eller negative, tror du koronakrisen vil etterlate i treningsbransjen?

– Online trening er det klareste svaret her mener jeg – akkurat som med møtevirksomhet på Teams – har folk sett at det faktisk er et brukenes alternativ.  Og jeg tror ikke det er negativt for treningssentrene, vi må bare sørge for å være de som møter etterspørselen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Når tror du korona kun blir et minne om en tid vi helst vil glemme?

– Det tør jeg ikke spå. Jeg er ingen ekspert, og tenker det like gjerne kan ta ett år til som tjue år til. Men om vi lever lenge med dette tror jeg det blir en ny normal som samfunnet håndterer bedre og bedre.

– Noe mer du vil dele av koronaerfaringer høstet det siste året?

– La meg bare understreke: Ikke spis flaggermus!

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Salgsleder Magne Rønningen i SICS System

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Daglig leder Henning Holm, AFPT

LES OGSÅ: Mitt koronaår: Daglig leder Eva Katrine Thomsen, inspartum akademi

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]