annonse

annonse

Motiveres av psykisk velvære

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Psykisk velvære kan være minst like motiverende som fysiske resultater av treningen. Det viser en ny undersøkelse om nordmenns treningsvaner.

Flere og flere nordmenn har forstått at fysisk aktivitet også er bra for hjernen og at trening kan føre til økt psykisk velvære. Det viser en nylig gjennomført undersøkelse av Yougov på oppdrag fra treningssenterkjeden Fitness24Seven, ifølge en pressemelding.

Rundt 1 000 nordmenn fra 18 år og oppover deltok i undersøkelsen.

Nesten 3 av 4 spurte i undersøkelsen, 70 prosent, oppga at de opplevde en positiv psykologisk effekt og at de presterer og føler seg bedre etter en treningsøkt.

Påvirker søvn og humør

De fysiske effektene av trening har lenge vært både kjent og veldokumentert. Hva mosjon betyr for vårt psykiske velvære har tidligere ikke vært like kjent. Men nå virker det som det har skjedd en forandring, ifølge meldingen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det er tydelig at flere og flere begynner å få opp øynene for de positive psykologiske effektene ved trening. Mange ser ut til å ha tatt til seg de vitenskapelige studiene som er gjort den siste tiden om hva trening betyr for vårt velvære, sier Mads Roser hos Fitness24Seven.

Noen av de positive psykologiske effektene som nevnes er at folk opplever at de får bedre søvn (56 prosent), blir i bedre humør (59 prosent) og at de føler seg mer avslappet (49 prosent) av å trene.

37 prosent opplever at trening hjelper dem å tenke bedre og 20 prosent sier at trening gjør det lettere å løse problemer.

Bruker trening som ventil

Noen bruker trening som en ventil for å bli kvitt stress, negative følelser og spenninger i hverdagen. Eksempelvis i forbindelse med intensive perioder på jobb eller hjemme.

– Grunnen til at mennesker trener er svært individuelt i dag. Folk trener ikke lenger bare for å bli sterke eller vakre. Noen bruker trening for å bli skjerpet på jobben, andre vil kanskje bare komme seg bort fra småbarnskaoset hjemme en liten stund for å kunne lade batteriene, sier Roser.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]