annonse

annonse

Mudo-gründerne vil ut i Europa

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Piloten Edge Gym i Sverige er første brohode for videre ekspansjon av Mudo-konseptet i Europa.

 – Vi har en bra plan på gang for å kunne internasjonalisere Mudo-konseptet, men jeg kan ikke fortelle så veldig mye ennå, for vi holder fremdeles på med den. Og ting tar ofte lenger tid enn man regner med, forteller Per Christian Pedersen.

Sammen med Fredrik Bjertnæs har han de siste årene bygd opp Mudo-kjeden i Norge, med hittil 31 avdelinger.

Men startskuddet for ekspansjonen har gått. Over grensen i øst har man satt opp en pilot på et eksisterende senter i Sundsvall, som har utvidet litt og brandet om konseptet til Edge Gym. I Strømstad er lokalet på plass, og kjeden søker etter franchisetaker. Foreløpig er ikke dette avklart ennå.

– Senteret i Sundsvall er en pilot hvor vi høster erfaringer som vi bruker sammen med alt det andre vi gjør for å «tune» modellen for hvordan dette skal gjøres, sier Pedersen.

Et hull i markedet

På spørsmål om hvorfor Mudo-gründerne beveger seg ut over riksgrensen, forteller Pedersen at det først og fremst er fordi de ser store muligheter for konseptet utover hele Europa.

– I tillegg så passer det oss som eiere godt og hele tiden utvikle og utvide systemet. Vi har tro på at en slik utvikling vi nå jobber med er med på å utvikle hele systemet, slik at vi blir enda bedre på det vi opprinnelig driver med her i Norge.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi synes det er kjempespennende å se hvor langt vi kan dra det, og så ser vi naturligvis mulighetene: Det er kjempemuligheter i veldig mange land som er mye mindre utviklet enn Norge innenfor trening. Nisjen vi har er det ingen som har utviklet i noen større grad, så vi ser et hull i markedet utover i Europa.

– Hva er den store våte drømmen noen år frem i tid?

– Vi vil være tilstede i hele Europa. Hvilke land og hvor mange sentre kan jeg ikke røpe nå.

Fremdeles muligheter i Norge

Modellen i Sverige er den samme som i Norge, og det vil den også være – mer eller mindre – i alle andre land.

– Grunnmodellen vil være den samme, fastslår Pedersen.

En av gründeren i Mudo Gym, Per Christian Pedersen (Foto: Mudo)

– Vi har et franchisebasert treningssenterkonsept som kombinerer et tradisjonelt gym, med topp moderne styrke og kondisjonsutstyr, med forskjellige gruppetreninger innenfor kampsport for både barn og voksne.

Han understreker at Mudo ikke er et fight gym, men et treningssenterkonsept for både barn, ungdom og voksne.

– Hva med Norge? Er taket nådd i og med dere ser utover?

– Nei, det er det ikke. Det er plass til mange flere Mudo-franchisesentre i Norge. Vi har masse på gang som ikke er helt spikret. Vi har en del avtaler som er signert, men vi kan ikke gå ut med dem før vi har funnet lokaler, sier Pedersen.

Han legger til at det varierer hva som er vanskeligst; å finne lokaler eller riktige franchisetakere.

– Vi har stor pågang av folk som ønsker å bli franchisetakere. Det som er krevende er å velge ut riktig person og finne rett lokale med en bra leieavtale. I Sem og Arendal har det vært vanskelig å finne drivere. Det tar av og til tid å finne den rette, fastslår Pedersen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]