annonse

annonse

Mylna Gruppen får nye eiere

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Investeringsselskapet Salvesen & Thams (S&T) og medinvestorer har inngått en avtale om å kjøpe Mylna Gruppen AS – Skandinavias største leverandør av treningsutstyr til proff- og privatmarkedet. S&T vil være majoritetseier i Mylna Gruppen, som blant annet eier utstyrsleverandøren Treningspartner.

Mylna Gruppen selger treningsutstyr til sportsbutikker, treningssentre og direkte til forbrukere i Norge, Sverige og Danmark for omtrent 500 millioner kroner i året gjennom datterselskapene Mylna Sport, Treningspartner, X-Life og Abilica Online.

Konsernet har 89 ansatte og hovedkontor i Mjøndalen. Gjennomføring av transaksjonen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

De nye eierne av Mylna Gruppen har ambisjoner om å videreutvikle selskapet til å ta en enda sterkere posisjon på treningsutstyr til proff- og privatmarkedet i Norden, ifølge en pressemelding.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Et solid grunnlag

– Aktiv fritid er en megatrend. Folk flest trener mer hjemme, på treningssenter og på jobb. Derfor tror vi markedet vil fortsette å vokse de neste årene. Vi skal investere videre i Mylna Gruppen slik at selskapet kan fortsette å vokse og å være lønnsomt, sier daglig leder Per Olav Monseth i S&T.

– I tillegg ønsker vi, sammen med våre medinvestorer, å gjøre flere investeringer innen trenden aktiv fritid, fortsetter han.

Administrerende direktør Andreas Gallefoss i Mylna Gruppen fremhever at tilførsel av kapital og kompetanse gjennom aktivt eierskap gir selskapet et solid grunnlag for å ta nye, store steg videre.

– Vi får nye medeiere som vil forsterke oss med spisskompetanse på viktige fagområder som e-handel, digital markedsføring og organisasjonsutvikling, sier Gallefoss.

Bygger lag: Per Olav Monseth, S&T (f.v.), Thomas Weman, CCO Mylna, Kristin Schea (S&T) og Andreas Gallefoss CEO Mylna. (Foto: Mylna Gruppen)
– Gründer blir med videre

Thomas Weman, en av Mylna Gruppens gründere, blir med videre som medeier i selskapet. Han reinvesterer og opprettholder sin eierandel på 13 prosent i selskapet.

For Weman startet reisen i 1997. Sammen med Christian Eidem, Lars Hanstad og Leif Berven ble Nordic Fitness etablert. Weman startet med showroom i kjelleren hos sin far i Vestfossen.

Reisen fortsatte med Terje Stykket på laget fra 2009. Nordic Fitness fusjonerte i 2010 med Sport Supply International AS som i 1984 ble etablert av Ole H. Grøtterud.

– Hardt arbeid fra dedikerte og dyktige medarbeidere har bygd et fantastisk selskap. Nå ser jeg fram til å bygge videre sammen med medarbeiderne og de nye eierne. Salvesen & Thams er de rette eierne for Mylna Gruppen nå, sier Weman.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Fantastisk reise

Gründeren beskriver utviklingen fra oppstarten til over en halv milliard kroner i omsetning i 2021, som en fantastisk reise. Weman reinvesterer selv betydelig i det nye selskapet og fortsetter i selskapets toppledelse; i stillingen som kommersiell direktør.

Omtrent halvparten av Mylnas omsetning kommer fra det norske markedet, mens Danmark og Sverige står for øvrig omsetning.

Styreleder i Mylna Gruppen, Nina Olufsen, karakteriserer eierskiftet som en god avtale for både kjøper og selger.

– Mylna har arbeidet målbevisst for å styrke markedsposisjonen. Det brede produktutvalget er av høy kvalitet, selskapets omdømme er godt og kundemassen er økende. Vi mener at S&T har de beste forutsetninger for å styrke Mylnas posisjon ytterligere, sier Olufsen.

Salvesen & Thams investerer i bedrifter og utvikler dem gjennom langsiktig og aktivt eierskap. Siden 2012 har Salvesen & Thams bygget opp en portefølje av 13 bedrifter og forvalter verdier for over 2 milliarder kroner.

I porteføljen finnes bedrifter som Get Inspired, Rørosmeieriet, B&B Entreprenør, Bitastad-konsernet (Jordbærpikene, Sabrura og BigBite m.fl.) og betydelige satsninger innen venture og eiendom. Salvesen & Thams har hovedkontor på Orkanger i Trøndelag. De største eierne er tidligere konsernsjef i Orkla, Bjørn Wiggen, og investeringsselskapet Kverva.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]