annonse

annonse

Nå blir det lov med gruppetrening inne!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Regjeringen lemper på forbudet om innendørs gruppetrening fra og med 14. januar, for grupper med inntil 20 deltakere. – Vi synes det er fantastisk med gjennomslag for en sak vi har jobbet hardt for, sier bransjedirektør Mee Eline Eriksson i Virke Aktiv helse.

Hun legger til at beslutningen er bra for folkehelsen, alle instruktørene og treningssentrene som tilbyr gruppetrening at vi nå kommer i gang igjen.

– Vi er også veldig stolte av bransjens som har vært tålmodige siden desember, og er glade for å bli hørt, forteller hun.

Avstandskravene gjelder som før – en meter ved lav intensitet og to meter ved høyintensiv trening. Dessuten skal treningssentre fremdeles drives smittevernfaglig forsvarlig.

Fra pressemeldingen fra regjeringen:

Organisert idretts og fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter bør gjennomføres utendørs så langt det er mulig.

Barn og unge under 20 år:

 • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt
 • Anbefalt gruppestørrelse innendørs omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort
 • Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig

 

Voksne over 20 år:

 • Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand
 • Voksne kan utøve aktivitet utendørs som normalt, med kontakt der det er nødvendig
 • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.

 

Det betyr at gruppetrening igjen kan utøves inne på de treningssentrene som tilbyr dette, så lenge gruppestørrelsen ikke overstiger 20 – og avstandsreglene overholdes. Alle yoga-sentre kan starte opp igjen. Dessuten kan vi lese av teksten at gruppetrening ute ikke lenger har antallsbegrensinger.

Det oppdaterte smittevernregimet skal vurderes igjen “tidlig i februar” ifølge Statsminister Jonas Gahr Støre.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]
Smittevernfaglig forsvarlig drift
 • Smittevernfaglig forsvarlig drift innebærer krav om å sørge for at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære, og at virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene, godt renhold og lufting.
 • Påbud om smittevernfaglig forsvarlig drift for barnehager, skoler og annen opplærings- og utdanningsvirksomhet.
 • Fornøyelsesparker, lekeland, spillehaller og lignende skal holde stengt
 • Treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, bowlinghaller og liknende kan holde åpent for maks 20 personer ved innendørs gruppetrening.
 • Følgende virksomheter skal drives smittevernfaglig forsvarlig for å kunne holde åpent: Bibliotek, bowlinghaller, museer, bingohaller, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, treningssentre, kjøpesentre, butikker, varemesser, midlertidige markeder og lignende.
 • Med unntak av bibliotek, museer, butikker og kjøpesentre skal virksomhetene registrere kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.
 • Bransjeveiledere bør overholdes for bl.a. treningssentre og svømmehaller. Det betyr i praksis at det blir strengere krav til smittevern.
Regjeringen går lengre enn HOD-råd

Ut fra de faglige rådene publisert i forkant av dagens pressekonferanse, kommer det frem at FHI anbefaler å fjerne restriksjonene i hvilke tilbud treningssentre, svømmehaller og lignende virksomheter kan holde åpent for.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) anfører i sin anbefaling at de støtter FHI i at det kan justeres noe på restriksjoner knyttet til treningssenter, svømmehaller, badeland, spaanlegg og hotellbasseng:

«Justeringene fører til at det er samsvar med andre fritidsaktiviteter. Smitterisikoen er høyest ved innendørs aktivitet, og risikoen kan reduseres ved redusert gruppestørrelse og anbefaling om avstand. Videre anbefales det at regelen i § 14a, om smittevernfaglig forsvarlig drift, videreføres. For å ivareta vurderingene fra FHI, bør det også presiseres at det skal holdes minst 2 meter avstand ved høyintensiv aktivitet innendørs, og at det ved gruppetrening ikke er tillatt å ha større grupper enn 10 personer innendørs».

Regjeringen landet på 20 personer og gikk dermed mer i retning FHI sin anbefaling enn HODs forslag.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]