annonse

annonse

Nå er det opp til Raymond!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

De nasjonale ringbestemmelsene oppheves fra natt til torsdag. Da skal kommunene selv bestemme. Da kan Oslo velge hva som eventuelt skal åpnes denne uken.

Etter mer enn tre måneder med både stengte treningssentre og skjenking er det mange som nå forventer lettelser. Regjeringen er klar på at det er barn og unge som skal prioriteres, og at det oppleves at det er enighet om dette.

Helseminister Bent Høie sier samtidig at dette vil kunne medføre økt risiko for smitte i samfunnet og at det vil medføre at ikke alt annet kan åpnes samtidig.

Det blir en syretest for Raymond Johansen: Da han stengte ned Oslo i begynnelsen av november i fjor, rammet det både ytterpunktene treningssenter og skjenking – og han slapp dermed debatten om at folk kan møtes for å drikke, men ikke for å trene innendørs på et treningssenter.

Nå – over tre måneder senere – får vi se hva slags krefter som har påvirket Johansen og hans byråd under nedstengingen. Johansen har flere ganger tatt opp problemet at «kulturhovedstaden» lider under et nedstengt uteliv. Han har ikke vært like opptatt av treningssentrene.

Når regjeringen nå løser opp ringnivåene og vektlegger lettelser for barn og unge, må vi kunne forvente at i valget mellom skjenking og trening, faller valget på trening. Det vil ha mye større betydning for barn og unge enn at man løser opp skjenkebestemmelsene.

Det kan hende han velger begge eller ingen. Men velger han skjenking foran innendørs trening, prioriteres verken de unge eller folkehelsen.

Vi setter en knapp på at byrådslederen har fått gode råd, har sett hva andre kommuner har gjort – og annonserer at treningssentrene igjen kan åpne i hovedstaden, før vinterferien.

Svaret får vi klokken 13 onsdag 17. februar.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]