annonse

annonse

Nok en hump i veien mot en normalisert hverdag

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Galopperende strømregninger for desember – og i «gullmånedene» januar, februar og mars – setter en hardt rammet bransje på nok en prøve. Idretten og bøndene er innlemmet i regjeringens akilleshæl «vanlige folk», men det er tydeligvis ikke den gjengse bedrifts- eller treningssentereier.

Ifølge en rapport fra NHO oppgir 43 prosent av bedriftene at de har fått en stor eller middels reduksjon i driftsresultatet som følge av økte strømpriser. Nærmere hver femte bedrift sier de har fått en stor reduksjon i driftsresultatet som følge av strømkrisen. Det viser tall fra NHOs ferske medlemsundersøkelse for februar, skriver Dagens Næringsliv.

Nå har ikke NHO all verdens med treningssentre om bord, men det er ingen grunn til å tro at de mange sentrene på Øst-, Sør- og Vestlandet skiller seg nevneverdig ut. Treningssentrene på Nordvest-landet, Trøndelag og videre nordover, har vært mer heldige. Der har som kjent strømprisen holdt seg mer edruelig.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

En tøff virkelighet

Avisen Nordhordland skrev tidligere denne uken om Studio Nor i Knarvik som fikk en strømregning for desember på over 80 000 kroner, mot normalt 20 000.

For å dekke mellomlegget av denne strømregningen, avgjorde Studio Nor at månedstrekket til medlemmene skulle få et strømtillegg på 50 kroner ekstra de neste to månedene.

Medeier Tine Samdal Olson sier til avisen at «det er utrolig viktig for dem at dette ikke er tvang, og at de skjønner godt at andre også sliter med å betale sine strømregninger».

Hun setter ord på den generelle stemningen:

– Årsaken til at vi nå ser til kundene våre for hjelp, er at vi er blitt rammet av to år med pandemi, totalt fem måneder med nedstenging og vi har dessuten mistet høysesongene våre i januar både i år og i fjor.

Og 30 prosent av kundene har forsvunnet – et bilde som også rapporter fra Virke Aktiv helse har vist. Når en stor del av næringsgrunnlaget er borte, blir en voksen ekstraregning tøff å takle.

– Med strømregningen på toppen av det hele, ble det vanskelig å sikre tilbudet vi ønsker å levere, fastslår Samdal Olson overfor avisen.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ikke «vanlige folk»…

Etter to år med pandemi, er en brutal strømregning det siste bransjen trenger. At dagens regjering klarer å gi bønder, idretten og husholdningene et slags plaster på såret i form av støtte – men ikke generelle bedrifter – er ganske enkelt hårreisende.

Det er nok ikke «vanlige folk» som driver bedrifter generelt og treningssentre spesielt på Øst-, Sør- og Vestlandet…

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]