Sporty 24 overtar lokalene til STAC og prøver seg med sitt lavpriskonsept i Fredrikstad.
Det er hektiske tider i de tidligere lokalene til Scandinavian Top Athletic Center (STAC). Daglig leder og eier i Sporty 24, Bjørnar Eriksen, forteller om 1500 kvadratmeter som skal pusses opp på en uke. Lørdag 30. januar er åpningsdagen.
– Det anbefaler jeg virkelig folk å prøve…, sier han.
Sporty 24 kom i dialog med STAC i fjor høst. Eriksen forteller at STAC slet med å få opp kritisk masse på antall medlemmer.
– De har gjort mye riktig på den funksjonelle biten, men kundene forventer å få et fullspekket sortiment. STAC er dyktige naprapater, og de vil bli værende på samme sted og leie lokaler av oss når vi nå starter et Sporty 24-senter, sier han.
Viktig med fleksibilitet
Bjørnar Eriksen står bak konseptet Sporty 24, og senteret i Fredrikstad blir det syvende senteret i kjeden.
– Det er en tøff by å gå inn i med sterk konkurranse. Vår nærmeste konkurrent er Sats Elixia og så er det et Family Sports Club. Vi ligger midt mellom de to, men begge er høyprisaktører, ikke lavprisaktør som oss. Dessuten ligger vi litt unna de andre lavprisaktørene med Evo inne i byen og Fresh på Kråkerøy – og det er viktig for oss også, sier han.
Eriksen fastslår at Sporty 24 har lykkes veldig godt i andre byer med sitt konsept:
– Vår profil er å være en lavprisaktør. Vi har et fullspekket sortiment og tilbyr spinning som sal-aktivitet. Min tommelfingerregel er at det som er populært å drive med ute, også er populært inne. Dessuten er det veldig viktig å tilby medlemskap uten bindingstid eller innmeldingskostnader. Det er stort sett voksne mennesker som trener hos oss, og de klarer fint å håndtere dette. Vi ser også at å tilby inntil fire måneders frys av medlemskapet, er det ekstremt mange som setter pris på.
For mye administrasjon
Eriksen forteller at han har satt et års tid for å få plusstall i bøkene.
– Det er svært få av konkurrentene våre som tjener penger i Fredrikstad. Generelt er det er en trend at små grupperinger av sentre klarer å tjene penger, men ellers er det mange som sliter med blodrøde tall.
Han mener det er et utslag av for mye administrasjon og for mange folk på jobb til enhver tid som skal «få oss til å føle oss vel når vi trener».
– Hva blir din rolle på senteret? Daglig leder eller bare eier?
– Jeg tror ikke det er noen som bare kan sitte å være eier. Det er så tøft marked at man må ha tunga rett i munnen og ha dyktige medarbeidere. Vi har ansatt en senterleder, men vi søker etter flere medarbeidere og PT-er, sier Eriksen.
Modellen til Sporty 24 er felles administrasjon, en dedikert senterleder per senter og PT-er som er selvstendige næringsdrivende.
– Det har vist seg å være en god modell, fastslår han.
Liten risiko
Sporty 24 er godt etablert i Vestfold. Eriksen som eier 100 prosent i alle sentrene bedyrer at gruppen har en trygg og god økonomi.
– Risikoen ved å gå inn i Fredrikstad er ganske minimal for mitt vedkommende. Vi har puttet inn mellom tre og fire millioner i form av utstyr som vi starter med, og vi har overtatt og kjøpt det som sto her fra før. Og det var viktig å få med oss STAC videre. De trener blant annet Sarpsborg 08 på styrke, og er utrolig dyktige på trening. De jobber også med toppidrett innen håndball, men det nytter ikke å bygge opp et senter kun for idrettsutøvere. Det er mannen i gata som får det til å gå rundt, fastslår Sporty 24-gründeren.