annonse

annonse

Nøkkelen til suksess i treningsbransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hva skal til for å oppnå suksess i treningsbransjen? Gjennom to år har vi stilt dette spørsmålet til alle bransjeprofilene vi har intervjuet. Her er fasiten…

Suksess er ikke et entydig og klart definert parameter. Suksess kan være fornøyde medlemmer, økonomisk gevinst, milepæler nådd eller at man har lykkes med å skape sin egen arbeidsplass.

Men de fleste tenker vel på suksess som å lykkes med det man driver med: I vår verden; drive et vellykket senter med fornøyde medlemmer, ha god økonomi for å ha fleksibilitet til både investeringer og lønn til eksisterende og nye ansatte.

Oppsummert er det noen parametere som går igjen: Riktige og gode ansatte, «passion», finne sin identitet og være tro mot konseptet. Og man kommer ikke utenom hardt arbeid og kostnadsbevissthet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Men nyansene er mange. Er du klar for langlesing, er det bare å pløye gjennom alle svarene på spørsmålet «Nøkkelen til suksess» blant mange av våre bransjeprofiler:

 Jan Eugene Johannessen, medeier i Asker Treningssenter:
Jan Eugene Johannessen

– Man må være «hands on», høyt aktivitetsnivå på senteret og skaffe seg kunnskap om hvordan du kan påvirke nøkkelfaktorene på ditt senter. Det vil si forretningsutvikling. Se til at senteret har flere økonomiske ben å stå på enn medlemsinntekter fra medlemskapet.  Jobb med å finne mersalgsområder på ditt senter.

– Og du må være en god leder – ikke sjef, men leder: Walk the talk. Og ha en enda tettere dialog med kundene dine om hva de liker å trene og hvordan de opplever senteret ditt. Du må også våge å delegere og stole på dine ansatte i prosessen. Ansett gode folk!

Bjørn Maaseide, deleier i SATS Elixia:

– Det er mange nøkler… folkeskikk er en av dem. Og hardt arbeid. For meg personlig i bransjesammenheng, har det vært å ha gode folk rundt meg. Jeg spilte aktivt frem til 2004, og fra 1997 til 2004 hadde jeg 200 reisedøgn i året, og var helt avhengig av folk som drev businessen for meg – ellers hadde jeg vært sjanseløs.

Atle Martinsen, Family Sport Club Fredrikstad:

– Det er å ha et høyt servicenivå, viktig å ha mange folk på jobb, vise at du vil noe og ha «passion» for det du driver med. Å drive treningssenter kan ikke være en bijobb eller et sted du har uten å være der eller trene selv.

Bjørnar Eriksen, eier Sporty24-kjeden:
Eier og daglig leder Bjørnar Eriksen i Sporty24.

– Fra dag én har det vært tre ting som er viktig: 1. Miljø på senteret, det skal være lystbetont og trivelig. 2. En pris alle kunne leve med, alle har råd til 199 kroner. 3. Fleksibilitet med stor åpningstid. Akkurat det setter mange stor pris på. Det har vist seg å fungere og vi tjener penger i motsetning til mange i bransjen.

– Men miljø er det første og det viktigste. Får du et dårlig miljø spiller ikke all verdens utstyr noen rolle.

Anita Tonne, gruppetrenings-gründer:

– For vår, og min del, handler det om tilpasningsdyktighet og å være en unik merkevare. I det havet av treningskonsepter som nå strømmer inn, må du ha en tydelig stemme: Hva du er for hvem.

Heidi Anfinsen, Haugesund Aerobic og Treningssenter:

– Det er å være tilstede i det du gjør: Oppriktighet og ærlighet og at det ikke bare blir en klisje.

Rune Schou Henrichsen, treningssenter-gründer/Gym Ila:
Rune S. Henrichsen.

– Ja… du må ha et tydelig konsept og samtidig tørre å ta en posisjon, tørre å fremstå annerledes og ha et bra image. Du må definere klart hvem kunden din er og hvordan du ønsker å drive. Og: Optimalisere driften din. Jeg har jobbet masse med ledergruppene mine opp gjennom og med utvikling av personale og driftsstrukturer. Også må du ha talent og nese for business. Du må vite at et lokale er bra eller ei. Det ser du bare…

Paal Hansem, sjef i Fresh Fitness-kjeden:

– Nøkkelen er å være tydelig på hvor man skal, og sørge for å ha med seg mennesker som har «passion» for å hjelpe folk. Dessuten må man ha konstant fokus på drift, det er i detaljene ting skjer, det er det ingen tvil om. Også må man vite at det man tilbyr til en hver tid er i takt med det medlemmene ønsker: Se litt frem og hva som skjer i fremtiden.

Christina Therkildsen, gruppetrenings-gründer:

– Jeg har veldig lyst til å si lidenskap, men det er ikke alt som skal til. Men lidenskap er viktig. Også evnen til å ikke gi seg, og å se alle utfordringer som muligheter. Det er i hvert fall det som har fungert for meg. Så kan man diskutere hva som er suksess. Måles det i penger eller i hvor glad du er over det du gjør og skaper? Og de to tingene henger ikke nødvendigvis alltid sammen.

Håkon Bakkevig, gründer og eier i Qicraft Group:
Gründer og eier Håkon Bakkevig i Qicraft.

– Nummer en er tilpasning til markedet. Står du stille taper du! Darwin sa det: Det er de mest tilpasningsdyktige som vinner, ikke de største og sterkeste. Det er et mantra for meg. Den andre er ledelse, du jobber med mennesker, og det å lede ansatte og ha glede av at andre lykkes er viktig hvis man ønsker å utvikle et firma og en organisasjon. Du må trives med at dine ansatte lykkes. Til slutt må du ha en interesse, en lidenskap og engasjement for det du driver med.

Line Norum, STOLT Trening:

– For meg har det vært viktig å være positiv til endring og gripe nye muligheter. Si «ja, det prøver vi» i stedet for å si «nei, det lar vi være for det vet vi ingenting om».  Samtidig er det viktig å være klar på hvem man er og holde på det, gjerne prøve ut nye ting i en ramme som består av mine verdier og min måte å jobbe på. Rett og slett å finne den balansen der…

Reinhold «Rajje» Dissauer, partner i Nordome Fitness:

– Du må ha en interesse for bransjen og for kundene. De beste forretningene gjør man når man er under huden på kunden. Så må man gjerne pushe og utfordre, og være nøye på hvem og hva man gjør forretninger med. Jeg pleier å tegne når jeg sitter i kundemøter. Har du fire vegger og vil tjene mer penger, skal du ikke ha alt – som mange gjerne vil. Alt kan deles og stykkes opp i cardio, vektmagasin og frivekter.

– Jeg elsker funksjonell trening, men skulle vi bare hatt det, hadde vi ikke hatt medlemmer igjen, for funksjonell trening er ganske elite-innrettet. Skal man lykkes med mer av det, må man også ha flere PT-er etc. Personlig tror jeg at de som satser på cardio blir vinnere.

Irene Aarø, daglig leder Level:
Irene Aarø
Daglig leder Irene Aarø i Level As.

– Service, treningsglede, være til stede og ta vare på medlemmene! Bry seg om kundene hver dag, og ikke minst levere gruppetreningstimene som gjør at kundene har gåsehud når de går ut døra! Det er viktig med servicegrad og ha et senter hvor man bygger et miljø hvor folk kan sette seg ned og ta en kaffe og finner seg til rette. Det blir en klisje, dette med sitt andre hjem, men jeg hører jo hva kundene sier. Grunnen til at de trives er at de kommer inn døra og føler seg hjemme. De møter venner og føler seg ivaretatt. Så graden av service er ekstremt viktig.

Tom Erik Oxholm, Akropolis-kjeden:

– Kunnskap om vinnerledelse, prestasjonskultur og verdier som jeg fikk med meg i løpet av tiden i Olympiatoppen, ble en naturlig del av hverdagen min. Det handler om å etablere en måte å tenke på. Måten vi tenkte på i midten av 90-tallet var i så måte grunnleggende riktig. Du må bygge opp organisasjonen, skape relasjoner og «flow». Du blir aldri god alene. Du må ha folk rundt deg. Mennesker som har en lidenskap for det de driver med, og som vil være med på reisen.

– Å drive med trening handler om å ha et fundament og noen grunnpilarer å bygge på. Dette er selve grunnlaget for alt du gjør, et fundament du aldri må være i tvil om hvordan skal være. Samtidig har du en treningsmessig modell som du utvikler gradvis med øyet at «det jeg gjorde i fjor er for dårlig neste år». Slik er det å drive treningssenter også.

Hilde Thommesen Holck, daglig leder 3T-kjeden:

– Selvfølgelig beliggenhet, men for oss er det først de ansatte. Jeg har folk her som har vært med like lenge som meg, så mye av nøkkelen er medarbeiderne våre som er profesjonelle, engasjerende og serviceinnstilt. Nummer to er tålmodighet: Helsen blir ikke endret over natta, det må man ha med seg! Nummer tre er navnet Trim, Trening og Trivsel: Klarer du å levere det, er det nøkkelen til suksess.

Solveig Olsen, Puls Oasen:
Solveig Helen Olsen

– Det er viktig at kundene opplever god service og at de ansatte er serviceinnstilt. Jeg har også vært kostnadsbevisst og svært nøye på hvor jeg har brukt pengene. Jeg er en svært utholdende person, en som aldri gir opp. Har jeg bestemt meg, står jeg på! Jeg har troen på det jeg holder på med, og har jeg etablert noe som fungerer, så holder jeg fast ved det, fremfor stadig å se etter hva andre gjør.

Sølve Sundrehagen, gründer Telesprek:

– Suksess, enten man driver store sentre eller holder på med studio og nisje, får man ved å gi personlig oppfølging til den enkelte. Nordmenn er veldig kvalitetsbevisste, og når de legger pengene sine et sted, forventer de å få service – og de ønsker å bli gjenkjent, få oppmerksomhet og skryt.

– De regner også med å få resultater, og resultater oppnår du bare hvis du har gode trenere med god faglig bakgrunn og erfaring. Utdannelse er et viktig moment, men det er først når du bruker kompetansen i praksis at du begynner å lære. Jeg er strålende fornøyd med utdannelsen min, men den beste utdannelsen har jeg fått ved å gå mange, mange trinn på gulvet i en gruppetreningssal eller i styrketreningsstudio.

Espen Arntzen, gründer og leder AFPT:

– Suksess beror på én ting, nemlig mennesker! Det har mindre med rutiner eller kostnadseffektivitet å gjøre, heller ikke med utstyr eller lokasjon. Det er menneskene, og miljøet man skaper, som er selve grunnlaget. Hva jeg personlig synes mangler, på generell basis, er de treningssentrene folk reiser til fordi de trives akkurat der, og med de menneskene som er der.

– I mine øyne er treningssentrene nå blitt et sted hvor du går for å gjøre noe du må gjøre, og hvor man bruker kortest mulig tid, for å være mest mulig effektiv. Da jeg var 20 år og gikk på treningssenter, var senteret et samlingspunkt for mennesker som hadde samme interesser. Man reiste til og med til senteret når man ikke skulle trene, for å oppsøke miljøet. Dette savner jeg i dag, når man skal være så innmari tidseffektive og kostnadseffektive.

– Senterne vil kutte kostnader og gir tilbud som ikke krever personale. Så tror man at man kan bygge miljøet på gadgets og masse kult utstyr. I dag vil en person som er dyktig med mennesker, og som kan være en leder, kunne starte et treningssenter hvor som helst, og lykkes!

Espen Ødegaarden, daglig leder Elixia Grenland:
Espen Ødegaarden, Elixia Grenland (Foto: Elixia)

– Hos oss har det definitivt vært at vi har kommet inn med nye, flotte sentere med riktig beliggenhet. Men vi hadde jo aldri hatt det antallet medlemmer som vi har i dag uten de rette folkene på jobb, det være seg resepsjonisten, hun i miniklubben eller han som kjører en sykkeltime. Vi har laget en hashtag som heter «folka», for dette er det aller viktigste i kampen om å få folk inn på senterne. Et begrep vi banker inn hos våre ansatte. Vi setter menneskene i fokus!

Anita Aspelund, regionssjef SATS Elixia:

– For å drive et senter med suksess, må man være medlemsrettet. Man må henge med på hva medlemmene ønsker. Det er dessuten avgjørende at man har dyktige ansatte som har lidenskap for hva vi driver med. Alt starter med dyktige ledere, og for oss som er en kjede er det essensielt at vi har ledere som tar eierskap og forstår kjededrift. Vi må henge med i utviklingen både hva angår det digitale, medlemmenes ønsker, variasjon og fleksibilitet og den utviklingen som vi har igangsatt. Kundene må kunne velge, og ha variasjon.

– I et livslangt treningsløp, som vi ønsker å motivere og stimulere til, vil det være faser i livet hvor behovene er forskjellige. Man vil noen ganger trene i mindre grupper, andre ganger bare drive med styrketrening kombinert med løping ute. Vi tror denne variasjonen er helt vesentlig for å gi den kundeopplevelsen som hele markedet generelt tilbyr. Det avhenger av hvordan vi som kjede utvikler oss, men vi klarer ikke å gjennomføre dette hvis vi ikke har de rette, dyktige menneskene med på laget.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi kan aldri slippe driftsdetaljene og fokuset på hva vi leverer på våre sentere. Vi er en servicebedrift som må levere på hvert eneste besøk og til hvert eneste medlem.

Trygve Amundsen, konsernsjef Nr1 Fitness:

– To ting: For det første må man ha «passion» – et brennende engasjement for det du holder på med. Det begynner der. Går du inn med økonomisk vinning som eneste motivasjonsfaktor, kan det fort ende opp med det motsatte av suksess. Så; passion med gode og varige tjenester som er salgbare.

– Vår suksessfaktor er at vi er veldig tydelige på hvem Nr1 Fitness er. Vi har brukt mye ressurser på å komme frem til en absurd enkel visjon og misjon. Vi skal være Norges triveligste treningssentre, alt vi gjør skal bygge opp under denne visjonen. Så enkelt, men likevel vanskelig. Misjonen vår er: Vi bryr oss. Vi skal ikke ha noen form for produkter eller tjenester som ikke gagner kundene våre.

– Sammen med det, er nøkkelen mennesker! Vi kommer ingen vei uten fantastiske ansatte som skaper sammen med oss.

Leif Nilsen, eier Asker Treningssenter:
Daglig leder Leif Nilsen, ata

– Engasjement, engasjement og engasjement! Det er helt avgjørende og viktig. Har vi ikke dedikasjon og engasjement – uansett hva vi driver med – faller vi gjennom. Min jobb er først og fremst å finne disse menneskene og hjelpe dem til å skape dette engasjementet. Det er vi helt avhengig av.

– Faglig kompetanse må ligge i bunn, men det tar jeg egentlig som en selvfølge, i takt med utviklingen som skjer i bransjen med mye tydeligere ansvar på senternivå for å ansette folk som har riktig kompetanse.

– Det samme ser vi på PT-siden: Lykkes du som PT er det 100 prosent. Det er ikke vits i å tro at du kan ha det som en «siden-av-jobb» for å skape én centimeter større biceps på kunden. Da faller man gjennom, men det tar tid å bygge den kulturen.

Anita Koot, Aktiv Otta:

– Det er ingen «hokus pokus» her. Man jobber mye, dedikert og målrettet over mange år, og man må tro på det man driver med. I tillegg må man ha gode medarbeidere.

Henning Holm, produktdirektør EVO:

 – Det er selvbevissthet; at man fokuserer på hva produktet er og hvem man ønsker å nå ut til. Deretter må man jobbe med de små tingene hver eneste dag. Det er veldig lett å glemme at det ikke er de store revolusjonerende forandringene, men hva kunden opplever i det daglige som utgjør den store forskjellen over tid: Man må ha rene, hygieniske sentere, utstyr som funker og de beste menneskene på gulvet.

Jorge Brito, gründer SKY Fitness-kjeden:
Jorge Brito i SKY Fitness. (Foto: SKY Fitness)

– Hardt arbeid er det eneste som fungerer! Underveis har jeg fått en del kommentarer «kanskje jeg også skulle åpne et treningssenter, det kan jo ikke være så vanskelig» – men de ser gjerne bare oppgangen, ikke hvor mye jobb det er og alt man må ofre for å komme dit.

– Uansett hvor dårlig arbeid du gjør; så lenge det er hardt og målrettet så når du målet ditt – selv om noen vil bruke lenger tid. Så det er kun hardt arbeid som gjelder.

– Når det gjelder driftssuksess er det å være kostnadsbevisst, det er det ikke alle som er. Å ha et senter som drives kostnadseffektivt gjør at du kan drive lenger, og kundene merker at senteret har sunn drift – som igjen gir fornøyde kunder, som forblir fornøyde over tid.

Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes, eier Sprek 365-kjeden:

– Å holde kostnadene nede! Og ha en viss galskap i det man holder på med, samt at man må tørre å gjøre det man har lyst til å gjøre.

Thomas Ingebrigtsen, daglig leder Sportskompaniet:

– Det er menneskene – ett hundre prosent!! Sentere med bemanning tror jeg vil være svært viktig i tiden fremover. Den menneskelige dimensjon på senteret er grunnleggende; At de ansatte og medlemmene føler en tilhørighet, i et miljø hvor man opplever å bli sett og hørt. Selv om mange medlemmer har et urealistisk treningsmål, tror jeg det blir viktig at man legger til rette for at flest mulig når sine treningsmål.

– Fornuftige investeringer. Vi kan tenke oss et senter som skal kjøpe inn nye sykler. Isteden for å fornye hele sykkelparken, kan man skifte ut halvparten og beholde dem som fortsatt er brukbare en liten stund til. På den måten har man spart noen penger som kan brukes til noe annet og helt nødvendig der og da.

– Langsiktig fokus – Man må være tro mot sitt eget konsept. Man må ha en plan, og selv om det sikkert blir nødvendig å justere den underveis, så må planen og det langsiktige fokuset være der.

– Og noe av det aller viktige når man skal starte opp et treningssenter er lokasjonen. Men alle disse momentene henger sammen.

Stig Nyengen, eier Trento-kjeden:
Stig Nyengen i Trento. (Foto: Roger Vogler)

– Først og fremst å finne sin identitet til sitt senter. Mange sentre er i dag et «hverken eller». Ikke lavpris og ikke premium.  Enten må man presse kostnader og tilby et billig produkt, som er godt nok for mange, eller så må man ha guts til å kunne ta betalt. Jeg tror vi er inne i en periode hvor mange leter etter sin identitet.

Hilde Anita Sandvoll, administrerende direktør Stamina Trening:

– Det viktigste er å ta vare på medarbeiderne; sørge for å ha et team som trives i jobben, hvor hver enkelt kjenner de prestasjonsforventninger som ligger til rollen man har, og med ledere som ser de ansatte. Den enkle filosofien i mitt hode er; tar du vare på de ansatte så tar de ansatte vare på kundene! Da får du en sunn og frisk organisasjon.

– Det andre er at man må møte kundens behov. Som bransje har vi vært veldig flinke til å snakke om produkt og hatt et ekstremt produktfokus. Men skal vi lykkes er vi helt avhengige av å snu blikket til et kundeperspektiv; hva som er viktigst for kunden og hvordan vi bruker kompetanse for at kunden når sine målsettinger.

Eirin S. Bolle, daglig leder Spenst Norge:

– Jeg har erfart, på godt og vondt, at Norge er et langstrakt land med store lokale variasjoner, noe som gjør at det til tider ikke er likhetstegn mellom det å drive et treningssenter i by og bygd.  Du må være tro mot ditt konsept og det markedet du er i, og ikke minst tilby et godt produkt i ditt lokale marked.

Jamie Sorensen, daglig leder Family Sport Club-kjeden:
Jamie Sorensen

– Ja, den som har oppskriften på det er veldig heldig… Om man søker kunnskap, planlegger godt, jobber knallhardt og tør å handle, da vil man komme et godt stykke på veien. Timing er også en viktig faktor.

Hasse Hoftvedt, eier og gründer FitnessXpress-kjeden:

– Du må skape noe som folk vil ha og prater om – og sprer, for du kan ikke kjøpe nok kunder. Google kan ikke skape et treningssenter som tjener penger. Du må levere, det er ikke vanskeligere enn det… Lokal tilstedeværelse og storytelling – god kundebehandling er alltid bedre enn annonsering – det er suksessoppskriften.

– For meg privat handler det om å være på hele tiden; «stå opp om morran», være til stede og gjøre jobben, holde fokus og ha orden på helsa. Jeg mener isfjellbildet er veldig riktig for personlig suksess. Utenfra ser man kun litt av alt det som må til.

Atle Arntzen, PT-sjef i SATS Elixia:

– Du må selvfølgelig ha et konsept som er interessant og levedyktig på sikt. Du må også ha dyktige, motiverte ansatte, slike som brenner for det de driver med og som blir behandlet på best mulig måte av sin arbeidsgiver. Når man har denne typen ansatte, vil dette automatisk smitte over på medlemmene, noe som igjen vil tiltrekke seg flere medlemmer.

Sandra Angelil, daglig leder Myrens Sportssenter:
Sandra Angelill, daglig leder, Myrens Sportssenter

– Det viktigste er at en er tro mot konseptet sitt. I et samfunn som endrer seg i rekord fart er det også viktig å klare å snu seg raskt. Men uansett så tror jeg menneskene er det aller viktigste og vil bli det i fremtiden også.

– De fleste sentre har bra utstyrspark og fasiliteter, men der hvor man skiller seg ut er kvaliteten på medarbeiderne, kunnskapen de har og serviceinnstillingen. Det er nok her enkelte vil skille seg ut fra resten.

Espen Halvorsen, eier Trimhuset Horten/Holmestrand:

– Man må jobbe hardt og bruke nok tid. Man må også ha en lokal tilhørighet, tid til å jobbe mye i perioder og ta godt vare på medlemmene slik at de føler seg sett. Suksess bygger også på lojale ansatte og kolleger, og de får man kun ved til enhver tid å ta godt vare på dem, både på og utenom jobben.

Boje Hoseth, eier CARE-kjeden:

– Lokaliseringen er viktig, og dyktige ansatte er helt avgjørende. De må ha god forståelse for hva de driver med, vite hvorfor de er på jobb, fatte bedriftens visjoner og hva man ønsker å oppnå, slik at alle jobber mot samme mål. Får en eier i tillegg ansatte som er dyktigere enn ham selv, har han vært både flink og heldig!

Hugo Mølmesdal, administrerende direktør CrediCare:

– Man må ha gode driftssystemer. De fleste tenker nok på produktene sine, og flinke medarbeidere, noe jeg også er enig i. Men man er nødt til å ha en god struktur i organisasjonen sin, slik at man får en sikker drift.

Tage Flugheim, eier Barry’s Bootcamp:

– Kvalitet i alle ledd! Teamene som er i daglig kontakt med kundene må være motiverte, engasjerte og kunnskapsrike – og vi må ha et godt produkt og være optimalt gode på det vi driver med. Vi må også bygge opp gode relasjoner til kundene, med god kommunikasjon og et godt miljø og lytte til hva kundene sier.  Dette er i hvert fall nøkkelen til vår suksess.

Johan Ingemarsson, norgessjef Actic-kjeden:

– Systematikk og tydelige konsepter er en forutsetning! Men det gjør seg ikke selv. Man må ha dedikert og engasjert personale, samt effektive systemer, prosesser og strukturer i bakgrunnen slik at personalet kan ha fullt fokus på å drive med verdiskapende aktiviteter for medlemmene.

– Administrasjon kan legges på i all uendelighet, men det er ikke alt som skaper verdier for medlemmene – som vi kan ta ut i høyere priser og mer lønnsomhet.

– Vi må ha det strukturelle på plass, og der vil kjedene stå frem for de har størst mulighet til å utvikle denne biten, selv om det selvfølgelig kommer til å være lokale helter i tillegg – som vet hvordan man også driver business. Men jeg tror ikke alle klarer å holde på slik i lengden.

Lene Grøset, gruppetreningsinstruktør/selger Qicraft Norge:
Lene Grøsland (Foto: Camilla Sørheim Hovland, Abilica)

– Det er en tøff bransje, så hard jobbing er viktig. Man må også se kundene, gi personlig oppfølging og yte det «lille ekstra». Til det må man ha dyktige PT-er og gruppetreningsinstruktører med faglig kompetanse som vet hva de gjør, holder et høyt nivå og samtidig leverer treningsglede.

Allan Fallrø, gründer Training Room:

– Vi må være tilstede og skape et personlig forhold til medlemmene våre. Vi må være åpne og imøtekommende slik at alle føler seg velkomne. Selv driver jeg et lite senter, hvor personlig kontakt er avgjørende og som gir medlemmene en opplevelse av å «komme hjem».

Ingeborg Aurdal, eier Basic Norge:

– Da jeg åpnet senteret, var jeg fylt med optimisme og naivitet. Det var vel kanskje nødvendig i startfasen her på Røa, hvor det var nok av konkurrenter rundt meg. Senere er det nok to avgjørende momenter som medvirker til sunn drift:

– Det ene er selvdisiplin; at man er i gang hver dag. Man må aldri tro man har nådd et godt endepunkt og derfor kan sette seg ned og slappe av. Det andre er at man må være fleksibel og tørre å innse at forandringer kan være nødvendig; Kunne justere feil i forhold til markedet og ta avgjørelser, selv om de der og da kan fremstå som brutale.

Ståle Olestad Hansen, daglig leder Concept Norge:
Ståle Olestad Hansen

– Man må ha en veldig tydelig identitet, et tydelig konsept, og å være veldig tydelig på hvem man er til for. Hvem som er din målgruppe. Man må dessuten ha gode driftssystemer, og for ikke å glemme de ansatte – som er ekstremt viktige for et vellykket treningssenter. Så det handler mye om å utvikle organisasjonen og de ansatte.

Jorunn Foss, eier Skullerud Sportssenter:

– Vi må tørre å stå for det vi har satset på, selv om nye trender dukker opp. Man må ikke kaste seg på alt nytt som kommer. Men et eksempel kan jo være at hvis man skal følge «moten», så er man per definisjon et trendsenter og har dette som et varemerke.

– Da kreves det å følge med på alt det nye, også for de ansatte. Man må våge å vise hvem man er, og stå for de valgene man tar.

Mari Mæle Gjeisklid, daglig leder Aktiv Trening Arendal:

– Det er jo tøff konkurranse, og vi må være mest opptatt av det vi selv holder på med: Bli tydelige på identiteten vår og i hvilken retning vi vil gå. Vi må rett og slett prøve å være den beste utgaven av oss selv!

– Vi må vite hvilken målgruppe vi skal henvende oss til, og vi må møte målgruppen med kompetanse som også oppdateres underveis. Vi må dessuten være ydmyke når vi møter kunden, for det påligger et stort ansvar å håndtere kundens helse og fritid. Dette er noe av det mest verdifulle og sårbare hos et menneske.

– Har man ikke god helse og ditto fritid, har vedkommende det ikke så greit. Alle kunder ønsker dessuten å bli sett, og noen mer enn andre. Og bare det å si «hei» når de kommer og «ha det» når det går, kan være nok.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg tror vi må være fornuftige i forhold til hvilke konsepter vi ønsker å satse på, i forhold til hvem vi ønsker å være og tilpasset profilen vår. Vi må heller ikke glemme at de ansatte er «gullet» i en bedrift, som det er uhyre viktig å ta vare på.

– Det er også viktig å ha gode driftssystemer, gode lokaltilpasninger og kjennskap til markedet og nærmiljøet, for å spisse tilbudet mot målgruppen og befolkningen.

Margot Jacobsen, produksjef og PT-ansvarlig Fresh Fitness:
Margot Jakobsen i Fresh Fitness. (Foto: Fresh Fitness)

– Ved siden av en god driftsmodell, et tydelig konsept og høy produktkvalitet, er nøkkelen til suksess primært linket til de ansatte. Videre er ledelsens evne til å motivere og utvikle eierskap til målsettinger og lojalitet til kjeden svært viktig. Ved alltid å være tydelig med hva vi jobber mot og hvorfor vi gjør det vi gjør, utvikler vi et sterkt engasjement og fellesskap blant de ansatte.

– Klarer vi å skape arbeidsplassen til et sted ansatte gleder seg å gå til, vil vi få en arbeidsgjeng som gjør sitt ytterste for å gjøre en god jobb.

Fredrik Øren Refsnes, direktør SiO Atletica-kjeden:

– Vår suksess dreier seg om å ha en tydelig definert målgruppe. Vi vet hva vi ønsker å gi studentene, og vi har et tilbud for alle nivåer hos dem som vil trene hos oss. Lokasjon er jo også en suksessfaktor for de fleste som driver, og vi vet at vi må være lokalisert der hvor studentene enten bor eller studerer.

– For oss er det en suksess at vi har godt samarbeid med studentenes egne foreninger og idrettslag om å skape tilbud og aktivitet. I Athletica har vi dessuten en veldig tydelig karrierevei for de ansatte; Vi klarer å beholde svært engasjerte og dyktige ansatte, og har for eksempel senterledere ved flere av våre sentre som begynte som time-ansatte PT-er bare for noen få år siden.

– En av suksessfaktorene er også vår brede satsing på gruppetrening, og at gruppetreningen og svømmehalltilbudet er inkludert i medlemsmodellen. Medlemmene har også alle fem sentrene inkludert i medlemskapet i hele åpningstiden. De kan bruke gruppetreningen, svømmehallen og en rekke andre ekstra fasiliteter uten at det koster mer.

Knut Ole Kopland, gründer GYM2000:

– Uansett hva du driver med må du tilpasse deg markedet. Det som funket for fem år siden gjelder nødvendigvis ikke nå. Man må også gjøre jobben over tid for å lykkes. Det nytter ikke med en kort innsats får så å lene seg tilbake.

– Suksess krever hard jobbing over et langt tidsrom. Det må også ligge en lidenskap i bunnen for det man gjør. Da holder man lettere ut i det lange tidsrommet som er nødvendig for å skape noe.

Daniel Eriksen, daglig leder Eleiko Norge:
Daniel Eriksen

– Nøkkelen til suksess for en utstyrsleverandør er å ha et overordnet fokus på å hjelpe kundene. Kundene våre sitter alle i egne bobler, og får begrenset med input. Utstyrsleverandører går inn og ut av forskjellige bobler hver dag, og det gir oss en unik evne til å sparre på høyt nivå, og hjelpe kundene med mye annet enn bare utstyret. Vi må være oppriktig glad i kundene og ikke bare jakte omsetning.

– Nøkkelen til suksess for treningssentrene er å ha en klokkeklar strategi – en god forankring i det lokale markedet, en produktsammensetning som snakker til mange grupperinger og lange horisonter. Det er mye potensiell bunnlinje som sløses bort på feil investeringer i både lokaler, markedsføring og utstyr.

Vil du lese hele profilen, finner du alle HER!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]