annonse

annonse

Nordome Fitness – leverandøren med hjerte for bransjen!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hvordan bygge opp et treningssenter? Hva skal til for å få lønnsomhet og holde på den? Nordome Fitness gir råd om investeringer, fortjeneste og drift i et langsiktig perspektiv.

Nordome Fitness er eksklusiv leverandør av det verdenskjente merkevarenavnet Precor. Selskapet overtok agenturet i 2015.

Som eiere ble Reinhold «Rajje» Dissauer og Jens Petter Kjos enige om at deres erfaring i bransjen både i Sverige og Norge skulle bli en kombinasjon som var unik, samt at konseptet skulle være revolusjonerende for markedet!

Med Amer Sports i ryggen som eier, samt produsent av Precor-produktene, var det ikke tvil om hvordan dette skulle gå: Tre år etter oppstart peker kurven opp takket være at vi setter kundene høyt og at våre produkter er av den høyeste og mest solide kvalitet – til riktig pris.

.

– Dette vet vi etter erfaring som selgere av flere av de ledende produktene opp gjennom årene, sier Rajje – som sist kom fra CL Fitness i Sverige før han bosatte seg i Norge.

– Jeg var klar for en utfordring der jeg kunne bruke all erfaringen jeg hadde bygd opp.

Jens Petter nikker samtykkende, og legger til at valget med å hente inn Rajje var soleklart: – Bransjen trengte «nytt» blod og nytenkning, det føler vi absolutt at vi har klart å få til!

Nordom har ambisjoner om å være den beste leverandøren – ikke den største!

Vi har jobbet for de største leverandørene og vet hva svakhetene i bransjen er når kvantitet er viktigest. Det unike med oss i Nordome Fitness er den langsiktige utviklingen i riktig tempo for både kunde og oss som leverandør – med målsetning om å være sunne bedrifter.

Dette går hånd i hånd med kundenes visjoner om å skape fortjeneste med fornøyde sluttbrukere på produktene.

Med oss som leverandør har kunden i tillegg et unikt tilbud om eksperthjelp i den viktige etableringsfasen, når senteret skal fornyes eller om man planlegger å ekspandere.

– Når man starter opp et nytt treningssenter, er det mange brikker som skal falle på plass, og man må begynne med å gjøre de riktige investeringene. Mange som etablerer seg tror f.eks. at et treningslokale må være så stort som mulig. Men med et fullgodt konsept kan man ofte tjene mer penger på 800 kvm enn på 1500 kvm, påpeker Rajje.

Skal hjelpe kundene til å foreta riktige investeringer

– Som rådgiver er vårt ideelle utgangpunkt å være til stede hos kunden allerede før man inngår leiekontrakt for lokalet, og hjelpe kunden i forhandlingene med utleier. Dette kan vi svært mye om, for vi har vært med i prosessen for oppstarten av et par hundre sentre, sier Rajje, som har 21 års erfaring i bransjen og har jobbet som konsulent for mange av de eksklusive og ledende PT-senterne i Stockholm.

Tom-Erik Lukkedal i HQ Trening Hønefoss (t.v.) og Jens Petter Kjos i Nordome Fitness.

– Vi er veldig oppmerksomme på kunder som har overinvestert; som har kjøpt inn for mye utstyr, sett i forhold til hva de egentlig hadde hatt behov for. Bransjen har vokst veldig fort – og nå er vi i en fase hvor markedet er mye tøffere – altså tøffere for sentrene.

Kunder har latt seg lett påvirke av mange leverandører, og det er ikke alle tilbydere som har den nødvendige innsikt i kundenes reelle behov. Vår oppgave er her å hjelpe kundene til å foreta riktige investeringer.

Tilpasse seg til det medlemmene benytter seg av

Rajje understreker også viktigheten av å analysere markedet.

– Mange bygget senteret sitt for ti år siden, og i løpet av disse årene har utstyrsparken forandret seg mye. Før stilte man f.eks. opp mange flere sykler enn tredemøller. Nå er det kø foran tredemøllene, fordi man holder lengre ut på dem, mens styrkeapparatene bare brukes noen minutter og blir fort ledige.

– Her må sentrene kalkulere på primetime. Vi ser også en økning av antall medlemmer i alderen 50 pluss, og det gjelder å tilpasse tilbudene etter kundegruppen – noe sentrene ikke alltid er like gode og oppmerksomme på. Her kan man støtte seg på statistikken; det finnes tall på hva som er mest populært.

De bevisste kundene – uansett størrelse

Blant kundene til Nordome Fitness er endel mindre, frittstående sentre, men også de aller største.

.

– Vi er stolte av alle våre kunder, men for å nevne noen av dem: Sats Elixia, som er en av Europas største kjeder, Fitness Express – som har fire sentre i Oslo, Family Sports Club samt Spenst.

Et annet spennende senter er HQ Trening i Hønefoss som har unike konsepter. I 2017 kom vi også inn på studentmarkedet, foreløpig for avtaler med Studentsamskipnaden i Tromsø og Narvik.

– Precor er på markedet i over hundre land. Da jeg kom til Norge for tre år siden var Precor nokså ukjent, mens det i Sverige var det ledende varemerke. Her fikk vi en stor jobb å gjøre. Noen hadde anskaffet Precor-produkter, og da vi spurte dem om hvorfor de ikke hadde kjøpt flere, svarte de at det var ingen selgere som hadde vært innom, forteller Rajje.

– Dette var i grunnen positivt også. Det ville vært mye verre om de hadde klaget på kvaliteten. De var med andre ord veldig godt fornøyd med produktene fra Precor, men dessverre var det lenge siden de hadde sett noen forhandlere. Dette økte vår selvtillit, og vi skjønte raskt hva som skulle til på det norske markedet: Man må ikke glemme kundene, bare fordi at de ikke har kjøpt noe nytt i løpet av 8-10 år.

– Når treningssentrene tilbyr medlemmene utstyr av toppkvalitet, tilpasset deres behov, får de også fornøyde medlemmer og flere som ønsker å bli medlem, sier han.

Slik oppnår vi et godt og langsiktig kundeforhold

– Når vi selger treningsutstyr, ønsker vi å bistå med vår innsikt og forståelse av sentrenes drift, og for hvordan man bygger opp et treningssenter. Vi leverer ikke bare utstyret, setter det fra oss på gulvet og går igjen!

Vi gir kundene råd for innkjøp av riktige produkter, tilpasset hvert enkelt senter, og vi kan legge opp en strategi som hjelper kundene til å tjene penger. Dette kan gjerne suppleres fra andre leverandør der vi ser behov for det. Slik oppnår vi et godt og langsiktig kundeforhold.

Vi jobber i samspill med kundene i en tillitsskapende delaktighet. Og når vi vokser så vokser kundene våre også, i kraft av å levere utstyr av topp kvalitet og med ekspertise for god lønnsomhet.

– Vi er alltid svært opptatt av kundenes økonomiske resultater, og det viser vi nå med å lansere et spennende prosjekt med Amer Sport for våre kunder, med merkevarenavn som Salomon og Suunto. Så i 2018 kommer vi å ha fokus på fremdrift for våre eksisterende og nye kunder, noe vi gleder oss veldig til, sier daglig leder Jens Petter Kjos – før han setter seg inn i sin kule Precor-bil og ruller mot nye kundemøter.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber, hva vi kan hjelpe til med eller mer om våre produkter?
Besøk nordomefitness.no
Ta kontakt med Jens Petter (jpk@nordome.no)/971 57 582 eller Rajje (rajje@nordome.no)/468 63 318
.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]