annonse

annonse

Norgeslanserte Skillmill med brask og bram

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Qicraft viste for første gang frem nyvinningen Technogym Skillmill for bransjen i Norge. Månefisken i Oslo var åstedet.

Det ble ikke spart på effekter da Skillmill ble lansert på Månefisken i Oslo 13. april. Qicraft som har Technogym-agenturet i Norge, hadde for anledningen leid inn idrettskjendiser som skulle demonstrere både Skillmill og sykkelen Group Cycle Connect.

– Skillmill er mye mer enn en tredemølle, fastslo produktsjef for funksjonell trening, Henk Jan Thoes i Technogym under lanseringen av Skillmill.

Det ligger litt i navnet at Skillmill er mer enn en tradisjonell tredemølle. Den har ikke motor, men har et patentert magnetisk system som sørger for motstand som brukeren kan regulere selv med en spake.  Skillmill er kurvet slik at bevegelsesmønsteret blir litt annerledes enn på en vanlig tredemølle. Skillmill har også integrert teknologi slik at måling og gruppeaktiviteter blir synlige for deltakere og instruktør.

Her kan du lese detaljer om Skillmill.

Store ambisjoner

Skillmill kan brukes til utholdenhetstrening, styrketrening, smidighet, hurtighet… egentlig alt hva man kan tenke seg. Ifølge Henk Jan Thoes er treningsalternativene enorme. Mer enn 100 øvelser er allerede på plass. Han trekker også frem Skillmill som en komponent i et spesifikt «Class Training»- konsept kombinert med kettlebells og stepkasser.

Norgessjefen i Qicraft, Kristian Eliasson, forteller at målet for inneværende år er at 10 treningssentre skal ha Skillmill på plass i sine soner for funksjonell trening.

– Vi skal bygge et kompetansemiljø rundt Skillmill, fastslår han.

Eliasson tror at vi må vente til 2017 før man ser de første spesifikke Class Training-konseptene med Skillmill, utenfor rammene av et tradisjonelt treningssenter.

Når det gjelder salget av Group Cycle Connect er Eliasson veldig fornøyd.

– Vi har solgt 500 sykler hittil i år og neste samtlige med integrert teknologi – så det er tydelig hva markedet etterspør. Vi kommer til å nå målet om å selge 2 000 sykler i løpet av 2016, fastslår han.

Drahjelp fra idrettshelter

Under demonstrasjonen av Skillmill i et Class Training-konsept, hadde Qicraft fått med seg gamle idrettshelter for å svette seg gjennom en høyintensitetsøkt. Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus og Steinar Hoen fikk kjørt seg sammen med et utvalg instruktører som allerede har lært seg mulighetene.

For å demonstrere sykkelkonseptet Group Cycle Connect hadde Qicraft leid inn sykkelkameratene Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegaard, som i kjent stil syklet og fjaset mens wattmålingen blinket på storskjerm.

Lauritzen var imponert over både sykkel – og ikke minst konseptet wattmåling.

– I min tid som aktiv syklist var det ikke noe som het watt, da var det kun pulsmåling, fastslår han.

Bla deg gjennom bildeserien fra lanseringen på Månefisken.

 

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]