annonse

annonse

Norsk kraftplattform gir nøyaktig måling av styrketreningen og forhindrer skader

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ny teknologi for kraftmåling på trening blir virkelighet, når en idrettsfysiolog og fire ingeniører har funnet en felles plattform. Og laget en plattform som gir nøyaktige tilbakemeldinger på hvor mye du kan presse kroppen, og om det er framgang etter skader.

Det skriver DNB Nyheter.

– De beste ideene kommer når du virkelig har lyst på noe. Nå skal vi teste ut nøyaktig måling av kraft, som til nå har vært kostbart, og kun tilgjengelig for store idrettslag og universiteter, sier Åsmund Tveitevoll, idrettsfysiolog og personlig trener.

Han forsker på hvordan styrke- og kondisjonstrening kan kombineres. Tveitevoll lette etter noe han kunne bruke i forskningen, og kontaktet ingeniøren Erik Vassøy Olsen som han kjente fra treningssenteret.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Åsmund ville ha et system som er enkelt å bruke, uten ledninger. I kondisjonstrening holder det med enklere verktøy som smartklokke og mobiltelefon, men vi har nå laget et mer avansert verktøy for å måle styrketrening, sier Vassøy Olsen til DNB Nyheter.

– Vi måler normal «ground reaction force», kraften når kroppen treffer underlaget. Med vår plattform logger du deg på og får feedback med en gang. Sånn at du kan ta gode valg i treningen, sier Tveitevoll.

Med oppstartsselskapet AlphaTek imponerte gründerne juryen, og tok med seg førsteprisen på tre hundre tusen kroner fra oppstartsakselerator ITSA hos Valide i Stavanger. Prototypen skal utvikles, og målet er å lage et prisgunstig produkt som gjør teknologien tilgjengelig for mange.

– Vi har blitt kontaktet av store aktører på treningsmarkedet, og det sier oss at det vi lager er i vinden og noe folk har lyst på, sier Tveitevoll.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]