annonse

annonse

Nr1 Fitness satser på tidligere tapssluk

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

To år etter Nr1 Fitness skalerte ned fullskalasenter på Sotra til et ekspress-senter på grunn av store økonomiske tap, har kjeden besluttet å starte opp igjen for fullt.

– Nå har vi mye større ressurser til å kunne ta markedet og vinne kampen på Sotra, sier konsernsjef Trygve Amundsen i en pressemelding.

Etter ca. fire års drift besluttet Nr1 Fitness i juli 2015 å skalere ned og gjøre om fullskalasenter på Straume/Sotra til et ekspress-senter. Mindre lokaler og redusert bemanning skulle begrense de økonomiske tapene selskapet hadde hatt over flere år.

– Vi hadde tapt over fem millioner på de fire første årene og vi så ingen umiddelbar bedring over situasjonen, sier Amundsen.

Har mer kompetanse

Han fastslår at på Sotra i Bergen er det svært krevende konkurranse.

– Vi følte derfor at vi måtte ta noen grep for å begrense tapene. Da vi startet opp i 2012 startet også Aktiv 365 opp et større fullskalasenter. Da ble markedet straks mer krevende med for mange aktører. Vi visste nok ikke om hverandres planer, sier Amundsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Nå skal Nr1 Fitness ta opp kampen på nytt.

– Nå skal vi ikke gi oss før senteret er bærekraftig. Vi mener at vi nå har mye bedre forutsetninger til å lykkes. Vi har blitt et større konsern med svært god økonomi. Samtidig har vi fått viktige nøkkelpersonell på plass. Lokale nøkkelpersonell på Sotra tror vi er avgjørende. Som organisasjon har vi nå også langt mere kompetanse på plass når det kommer til å snu sentre som leverer svake økonomiske resultater, til å bli godt drevne sentre, sier Amundsen.

Konkurransen vil koste

Amundsen erkjenner at den økte konkurransen vil koste mye.

– Situasjonen på Sotra vil bli enda tøffere fremover, dessverre. Men for vår del handler dette om å skape identitet og bygge vår merkevare på Sotra. Vi skal drive Norges triveligste treningssentre og det innebærer hyggelig bemanning og gruppetreningstimer. Vi har flere ekspress-sentre, men de ligger tettere opp til et av våre fullskalasentre slik at sentrene utfyller hverandre.

– Ute på Sotra har vårt ekspress-senter ligget litt alene uten å dra nytte av de tilbudene vi har hos et fullskalasenter i nærheten. Så nå skal vi bygge stein på stein, og over tid bli det foretrukne valget på Sotra/Straume, forteller Amundsen.

– Betyr dette at dere også ser for dere et ekspress-senter i området?

– Det er vel ingen hemmelighet at vi har ekspress-sentre i nærheten av våre fullskalasentre, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Det gikk som det måtte gå (Bransjeprofil Trygve Amundsen, NR1 Fitness)

LES OGSÅ: Nr1 Fitness åpner to nye i høst

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]