annonse

annonse

Nr1 Fitness utvider i Ungarn

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter 1,5 års drift av det første Nr1 Fitness-senteret i Budapest, starter kjeden nå sitt andre senter med åpning i april 2018.

Det er de unge, norske kremmerne Henrik Thorsnes og Ivar Bråtveit som står bak satsningen i Ungarn, sammen med treningssenterkjeden Nr1 Fitness.

– Vi var selvsagt veldig spente på hvordan et norsk treningssenterkonsept ville bli mottatt i Budapest, sier den norske duoen.

– Vi hadde gjort et godt og grundig forarbeid og var sikre på at et folkelig kvalitetssenter med rimelig priser ville slå godt an også i Budapest. Det er likevel stor forskjell på å tro på suksess og faktisk oppnå det. Derfor er det ekstra gøy å stå her ett år senere og bevise ovenfor alle som var skeptisk at vi har lykkes, forteller de.

Det første senteret i Budapest er et Nr1 Fitness Xpress senter. Det er et senter som kun tilbyr styrke og kondisjon.

Senter nummer to, som åpner i april, vil få muligheter for gruppetrening etter sommeren. Da skal gruppetreningssalen stå ferdig og duoen gleder seg til å drive fullskalasenter.

Var skeptisk i begynnelsen

Konsernsjef Trygve Amundsen i Nr1 Fitness, kan fortelle Treningsindustrien at han har stor tro på satsningen i Ungarn. Men han var noe skeptisk da de ble kontaktet av Thorsnes og Bråtveit første gang.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har etter flere års drift vist at vårt konsept slår godt an i Norge. Men å gå inn i et nytt land der treningsbransjen var lite utviklet, var noe vi var litt skeptisk til skal jeg ærlig innrømme, sier Amundsen.

– Samtidig var det også en mulighet til å få være med på en opptur. Det som var avgjørende for oss var entusiasmen til Henrik og Ivar. De hadde gjort gode forhåndsundersøkelser og kjente markedet godt. Det var allikevel deres engasjement og iver, hvor suksess var eneste utfall for dem, som gjorde at vi valgte å satse sammen med dem i Ungarn.

Trengte en partner

Henrik Thorsnes studerte i Budapest i flere år, og fulgt utviklingen i treningssenterbransjen i Ungarn siden 2009.

– De fleste av sentrene her nede har vært overprisede «body builder gym». Vi ønsket å skape et senter som var mer innbydende for mosjonister. Flotte lokaler som har god beliggenhet, utstyr av god kvalitet og medlemspriser som er mer akseptable for den jevne ungarer, mente vi ville være gode suksesskriterier. Det har vist seg å stemme, sier Thorsnes.

Ivar Bråtveit har også studert flere år i utlandet.

– Å flytte til Budapest og starte treningssenter sammen med Henrik og Nr1 Fitness, er en drøm som har gått i oppfyllelse, forteller han.

Budapest-duoen forteller at de lenge hadde en plan om å bygge egen merkevare.

LES OGSÅ: Nr1 Fitness blir største i Arendal

– Etterhvert så vi behovet for en investor med kapital. Samtidig trengte vi en partner med erfaring som i tillegg kunne vise til gode resultater. Dette ville gjøre satsningen mindre risikofylt, men vi ville også kunne sette prosjektet raskere ut i livet, sier Bråtveit.

– Vi hadde fått med oss iveren og suksessen til Nr1 Fitness i Norge og vi så på dem som en potensiell partner. Etter samtaler med dem fant vi raskt ut at konseptet Nr1 Fitness leverer, var en veldig god match med våre tanker og ideer, forteller han.

– Vi er veldig godt fornøyd med den jobben de gjør og vi gleder oss virkelig til fortsettelsen, fastslår Amundsen.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen: Det gikk som det måtte gå

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]