annonse

annonse

Foto:

Olympiatoppen

Ny sjef for Virke Aktiv helse

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Morten Mørland er ansatt som ny bransjeleder for Virke Aktiv helse.

Morten Mørland kommer fra stillingen som ernæringsrådgiver i Olympiatoppen hvor han har jobbet med ernæring og toppidrett i over syv år.

– Etter en lang ansettelsesprosess gleder jeg meg veldig til å ta fatt på jobben og bli bedre kjent med alle virksomhetene innenfor Aktiv Helse, sier Mørland.

Mørland har også en bakgrunn som ernæringsfysiolog for sykkellaget Team Sparebanken Sør og personlig trener hos SATS. Han er utdannet med bachelorgrad i ernæringsfysiologi fra Atlantis medisinsk høyskole samt IOC Diploma innen idrettsernæring.

– Jeg tror det ligger mye potensiale i å se på mulige synergier mellom ernæring, treningsbransjen og arbeidet med folkehelse. Gjennom min karriere har jeg jobbet med alt fra toppidrettsutøvere til mosjonister og folk som ønsker å mosjonere for bedre helse. Jeg tror bransjen kan oppnå mye ved å minske gapet mellom de to gruppene når det kommer til oppfølgning innenfor kosthold og trening, sier Mørland.

– I likhet med nordmenns treningssvaner, så er virksomheter innenfor aktiv helse i konstant endring. De må tilpasse seg hva kundene ønsker seg, hva myndighetene krever og alt imellom. Jeg ønsker at bransjen skal ta en offensiv rolle og være med på å forme debatten om hvordan vi best ivaretar folkehelse i hele landet, sier Mørland.

Mørland tar opp stillingen som bransjeleder for Virke Aktiv Helse i September

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]