annonse

annonse

Ny toppsjef i Stamina

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den tredje sjefen på fire år skal kutte i organisasjonen, forenkle og rendyrke driften.

Den nye toppsjefen i Stamina Group, Eskild Larsen, erstatter Morten Jurs. Eieren av Stamina, Herkules Capital, har bestemt at konsernet skal deles opp mellom Norge og Sverige for å fokusere mer på driften, ifølge Dagbladet.

På fire år har eierskapet i Stamina kostet 406 millioner kroner. Senest i vår måtte Herkules konvertere gjeld til egenkapital for å tilfredsstille banken, ifølge Finansavisen.

– Vi har en megatrend i ryggen, og rundt 20 prosent av befolkningen er medlem av et treningssenter. Samtidig som det er gjort veldig mye bra, gjorde summen av mange oppkjøp og en litt tøff markedsutvikling at vi ikke fikk lønnsomhet i selskapet, sier Eskild Larsen til avisen.

Han ser likevel lyst på fremtiden. Målet er å kutte i organisasjonen, forenkle og rendyrke driften, og mye er allerede gjort. Stamina har sagt opp en del medarbeidere, men Larsen kan ikke tallfeste det konkret.

– Vi har konsolidert, kuttet 75 millioner i kostnader og stabilisert medlemsnedgangen i treningsdivisjonen, forteller Larsen til Finansavisen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]