annonse

annonse

Ny treningssirkel dedikert til en av de største treningstrendene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bygging av glutealmuskulatur – setemuskulatur – er uten tvil en av de største treningstrendene de siste årene. En av årsakene er at trenden appellerer til flere kundegrupper. De som trener på helsestudio av estetiske årsaker og de som trener for forbedret prestasjon; begge grupper får et klart utbytte av å fokusere på kroppens største muskelgruppe.

Technogym svarer på denne trenden ved å lansere tre nye maskiner dedikert til å bygge gluteus og støttemuskulaturen rundt.

Nyhetene utgjør Glute Builder Training sammen med de eksisterende maskinene Rear kick og Standing leg curl.

De fem maskinene i sirkelen er nøye satt sammen etter studier av de mest effektive bevegelsesbaner for denne type øvelser. Technogym Glute builder Training blir derfor det mest komplette og effektive systemet på markedet for å bygge glutealmuskulatur.

Vi skal se nærmere på hvorfor.

Resultater på en effektiv måte

De fem nye maskinene er en del av Pure-kolleksjonen, som allerede består av 15 maskiner. Pure-serien kjennetegnes av ergonomi, varighet, integrerte digitale løsninger og biomekaniske prinsipper.

– Ved å studere bevegelser i vårt forskningssenter, har vi oppnådd optimal bevegelsesbane på hver enkelt maskin. Det betyr en bevegelsesbane som er optimalisert for aktivering av musklene, slik at brukeren oppnår resultater på en effektiv måte, sier forsker og Commercial Manager Fabrizio Cecchinelli i Technogym.

– Det er også takket være vektdistribusjonen og variabel geometri, som sikrer at muskelen er optimalt aktivisert fra begynnelse til slutten på bevegelsen. Biomekaniske prinsipper kjennetegner alle maskinene i Pure-kolleksjonen, fortsetter han.

Optimal løsning for Hip thrust

Den første nye maskinen, som kommer ut på markedet er Hip thrust.

Hip Thrust mer en av de mest populære øvelsene i treningsverdenen for å bygge gluteus. Med Pure Hip Thrust ønsker Technogym, å tilby den optimale løsningen for å utføre akkurat denne øvelsen.

Mange utfører Hip Thrust med stang hvor man ikke får utnyttet øvelsens potensielt store bevegelsesutslag, men ulempene ved stang er flere.

For det første krever øvelsen en del rigging av utstyr, dernest er det kinkig å komme på plass under stangen. Det mest åpenbare er likevel at stangen gir en uønsket belastning på hoftepartiet.

Man kan bruke pute på stangen, men putene er åpne i den ene enden. De har derfor en lei tendens til å rulle under bevegelsen og det resulterer i at metallstangen likevel blir hvilende mot pelvis.

Alle som har utført øvelsen vet at stangen gir et stort press, direkte ubehag og at man ofte føler seg øm etter å ha utført øvelsen.

En stor fordel med Pure Hip Thrust er den ergonomisk utformede beskyttelsen, som reduserer presset på den fremre delen av bekkenet under øvelsen. Beskyttelsen kan åpnes slik at det er enkelt å starte øvelsen for alle typer brukere.

Maskinen har også festeankere for elastiske bånd. Bruken av elastiske bånd har også fått et oppsving i forbindelse med bygging av gluteus. Elastiske bånd gir en jevn belastning på muskelen, de bidrar til å øke prestasjonen og samtidig reduserer faren for skader, så fordelene er åpenbare.

Høy grad av fleksibilitet

De neste maskinene, som kommer til høsten, er Pure Standing Abductor og Pure Hack Squat.

Standing Abductor er også en øvelse som har blitt svært trendy i forbindelse med bygging av gluteus.

Det er få produkter på markedet hvor man kan gjøre en stående abductor-øvelse. Ingen av dagens maskiner benytter vektskiver som motstand. Det gjør Standing Abductor, noe som gir høy grad av fleksibilitet rundt valg av motstand.

Målet med Standing Abductor har vært å skape en maskin hvor man får jevn belastning fra begynnelse til slutt, på en øvelse med et relativt stort bevegelsesutslag.

Technogym har skapt en motstand som sikrer at hver eneste grad av bevegelsen er effektiv. Denne maskinen har også festeankere for elastiske bånd, som er mer komfortabelt enn å ha elastiske bånd på beina.

Blir en suksess på treningssentrene

Hack squat gir deg alle fordelene med knebøy uten de potensielle nedsidene. Den har en stor plattform til føttene med festeankere for strikk, slik at man kan utføre eksplosive jump squats på en trygg og kontrollert måte.

Det finnes også en egen fotplattform for single leg squat, slik du kan gjøre alle typer squats på denne maskinen.

– Vi ser at trening av gluteus er i vekst og med denne lanseringen møter vi en trend som er på treningssentre over hele verden.  Med de tre nye produktene i tillegg til de to vi allerede har, kan vi tilby en løsning som er perfekt for å trene underdelen av kroppen.

– Tilbudet retter seg primært mot to kundegrupper; studioentusiasten eller mennesker som ønsker å trene underkroppen så effektivt som mulig av estetiske årsaker og de som ønsker å øke prestasjonen på andre områder.

– Gluteus-muskelen er den viktigste muskelen når man hopper og løper. Nå kan vi tilby denne type utstyr til disse to kundegruppene. Med utseendet og opplevelsen av biomekanikk, som vi tilbyr i hele Pure Line, er vi sikre på at dette blir en suksess på treningssentrene, fastslår Cecchinelli.

Enda flere Pure-produkter

I tillegg til de tre maskinene som legges til Glute Builder Training, så kommer maskiner for Seated calf og Pull Over i Pure-kolleksjonen.

Seated calf aktiverer den andre delen av leggmuskulaturen som normalt er vanskelig å aktivisere i en stående øvelse, mens på Pull Over har man mulighet for å rette seg inn på ulike muskelgrupper med tre ulike posisjoner.

Er du nysgjerrig på Glute Builder Training eller de andre maskinene i Pure-kolleksjonen? Her kan du lese mer om nyhetene fra Technogym og om den nye Glute Builder Training.

Qicraft er Nordens ledende partner innen treningsløsninger og eksklusiv distributør av det italienske merket Technogym.

Bedriften ble grunnlagt i 2001 av Håkon Bakkevig og er drevet av CEO Farhad Jabbari siden 2017. Qicraft Norway er en del av Qicraft Group som består av Qicraft Norway, Qicraft Sweden, Qicraft Finland, Qicraft Estland og Qicraft Finance. Våre kunder er treningsfasiliteter, private selskaper, helse- og rehabiliteringssentere, offentlige institusjoner, hotell-, spa- og hjemmesegmentet. Vår ambisjon er å hjelpe kundene våre til å investere i lønnsom virksomhet og levere de beste resultatene innen helse og velvære. I Norden er Qicraft eneforhandler av Technogym, som er eksklusiv leverandør til OL i Tokyo 2021, i likhet med OL i Pyeongchang 2018, Rio de Janeiro 2016, OL i Sydney 2000, Athen 2004, Torino 2006, Beijing 2008 og London 2012. Sammen deler Qicraft og Technogym en felles visjon om å aktivisere flest mulig mennesker gjennom trening og velvære

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]