annonse

annonse

Nyåpnet treningssenter gjorde «NATO-kupp»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Takket være fjorårets store NATO-øvelse fikk Svein Ove Vestre kjemperabatt på utstyret til sitt nye treningssenter, Trimeriet.

Tettstedet Skjold nord for Haugesund fikk sitt første treningssenter nå i januar.

Trimeriet ligger i det gamle samvirkelaget ved Skjoldafjorden – et bygg som den tidligere maskiningeniøren Svein Ove Vestre overtok og hvor han ville skape ny næringsvirksomhet. Nye leietakere lot imidlertid vente på seg.

– Men jeg kunne ikke vente, og dermed bygget jeg treningssenter, sier Vestre, som har søsteren Amalie Nesheim Vestre med på laget. Hun er utdannet personlig trener.

«NATO-kuppet»

Vestre hadde ikke all verdens med kapital, men ønsket seg topp utstyr til treningssenteret. Litt flaks gjorde at han kunne møblere Trimeriet med kvalitetsutstyr, attpåtil med betydelige rabatter. Hvor store rabattene ble ønsker ikke Vestre å kommentere, men forsvarsalliansen NATO spilte en viss rolle:

– Jeg hadde svært lyst til å satse på Eleiko-utstyr, som er noe av det beste man kan få. Jeg tok kontakt med en medarbeider i Eleiko og vi snakket frem og tilbake om hvilket tilbud de kunne gi. Jeg ønsket jo selvsagt å få en så gunstig avtale som mulig.

– I løpet av samtalene våre nevnte han blant annet leveranser av treningsutstyr til NATO-øvelsen «Trident Juncture» og jeg forstod at Eleiko sannsynligvis var leverandøren. Jeg foreslo da at jeg kunne kjøpe det pent brukte utstyret når NATO-øvelsen var over.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Det ble en god del prat rundt dette, og på et tidspunkt fryktet Vestre at han ikke ville rekke å få treningsutstyret på plass i Skjold til den planlagte åpningen av senteret.

– Men ca. en måned før vi åpnet kunne jeg reise til Gardermoen og hente utstyret. 75 prosent av maskinparken min stammer fra NATO-øvelsen, og prisen jeg betalte var det heller ikke noe å si på.

Deler navn med flere

Som om ikke superrabatt på Eleiko-utstyr var nok, fikk han også navnet på senteret helt gratis.

– I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg et eget, nytt navn, men fant ikke på noe som fenget helt.

– Under min jakt på rimelig treningsutstyr snakket jeg også med eieren av Trimeriet i Haugesund som var nysgjerrig på hva jeg skulle i gang med. Jeg fortalte ham om planene om et nytt treningssenter i Skjold og la til at vi ikke hadde så veldig stor startkapital.

– Han hadde ikke noe utstyr å avse, men sa at jeg gjerne måtte kalle senteret mitt for Trimeriet, og jeg kunne ikke annet enn å takke for det flotte navnet. Trimeriet var en kjede, men kjeden er nå opphørt, og det står igjen seks sentre som bærer navnet. Dermed kan jeg hete Trimeriet uten at det koster meg noe, fortller Vestre.

Formidabel utsikt

Da gründeren gikk i gang med å renovere lokalene, så de mer ut som en bunkers fra krigens dager med saltgjennomslag i betongveggene og mugg. Veggene mot fjorden var uten vinduer, men Vestre så straks mulighetene som bød seg.

Ingenting å si på utsikten for de trenende. (Foto: Trimeriet)

– Her var det bare å ta frem betongsagen og lage store åpninger. Nå kan medlemmene mine trene mens de nyter en fantastisk vakker fjordutsikt. Dette er virkelig en wow-faktor!

Trimeriet i Skjold er et fullsortimentsenter, og Vestre har planer om å dra konseptet litt lenger også.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi ønsker å fange opp de som «vipper på gjerdet», som lurer på om de skal begynne å trene – og vi kommer etterhvert til å utvide lokalene med tilbud om klatrevegg, squashhall, pingpong og biljard. De to sistnevnte aktivitetene tror jeg neppe man kan få på andre sentre.

Skal lokke mennene inn

– Hvor mange medlemmer regner du med innen utgangen av året?

– Første målsetting var 250 medlemmer, og det har vi nådd. I Skjold bor det ca. 3200 mennesker og det er vel ikke utenkelig at 10 prosent ønsker å trene. Vi er også alene i Skjold. Nærmeste konkurrenter er Frisk i Ølen og Heron i Førresfjorden, og jeg matcher dem godt på pris.

– Vi hadde dessuten indikasjoner på at et treningssenter var sårt savnet i Skjold, og da vi åpnet ivret skjoldabuen etter å prøve det nye senteret.

– Hvem er de mest ivrige?

– Det kommer en god del ungdommer og hele aldersspekteret av kvinner, men vi mangler endel menn mellom 35 og 55. Derfor kom også ideen med biljard, pingpong, squash og klatring, opp.

– Når vi senker terskelen og inviterer til et slag biljard, klarer vi kanskje også å overtale mennene til en løpetur på tredemøllen, sier Vestre som håper at de ovennevnte aktiviteter er på plass til sommeren.

– I og med at vi ligger så tett på fjorden, har jeg også tenkt på kanoutleie, legger han til.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]