annonse

annonse

Nye tider for eldstemann i bransjen: – Vi skal reise oss som Fugl Føniks

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det er kjent for de fleste i bransjen at selskapet Mobech Treningsspesialisten har hatt sine krevende utfordringer de siste 10 årene. Interne uroligheter kunne fort satt en stopper for en over 100 år lang historie, men nå tar den gamle giganten fart og reiser seg som en Fugl Føniks.

Selskapet har vært i familien Mobech sitt eie siden 1893 og da tidligere eier, Hans-Christian Mobech, i fjor valgte å selge familiebedriften var det til det veldrevende selskapet Ennte AS.

Ennte er et Rælingen-basert selskap med tilhørighet primært som leverandør til retail-business siden 2012. Selskapet har gode resultater, sterk økonomi – og siden 2016 hatt et tett samarbeid med Olympisk medaljør i bryting, Stig-André Berge, som hans hovedsponsor.

At et solid selskap investerer med frisk kapital i Mobech, og sammen med en sterk karakter i norsk idrett skaper en revitalisering og klar konseptendring, er spennende å følge.

Allerede på ett år høstes det lovord for deres offensive holdning, doblet omsetning og millionoverskudd i 2020.

Skapende og utviklende

Tiden som «muskel-sjappa» i Møllergata er forbi, men med nesten 130 års historie har salgssjef, Aleksander Olestad og resten av det nye teamet, både muligheter og utfordringer som skal løses.

– Alle i bransjen har et forhold til og et inntrykk av Mobech. Det er en styrke og en byrde vi skal foredle riktig og godt, sier Olestad.

Olestad som ble hentet sammen med Harald Janssen fra Concept Norge, hadde flere tilbud i bransjen hvor han kunne fått en lettere vei – men valget falt, overraskende for mange, på Mobech.

– Å kunne være med på å snu et selskap, skape ny identitet og nytt konsept er skapende og utviklende. Det trigget meg. Det er som i treningshverdagen ellers: No pain, no gain, fastslår han.

Aleksander Olestad.
Store omveltninger

Siden ny eier og driver kom inn i mars 2020, har Mobech Treningsspesialisten vært gjennom store omveltninger. Ny profil, logo, nettsider, og en overhaling av produktlinja samtidig som pandemien har herjet. I tillegg er byggingen av nytt showroom godt i gang.

– Det har vært mye å ta tak i. Vi forandrer for å bevare, som det så fint heter. Leverandører er byttet ut, og inn har det kommet kvalitet fra øverste hylle.

– Jeg kan trekke frem samarbeidet med CL Fitness som gir oss tilgang på Precor, våre tette bånd til Villian samt den nye crossfit-yndlingen, Kingsbox, som noen av de nye leverandørene vi har fått inn, sier Olestad.

Han trekker også frem viktigheten av å ha sterke, og seriøse eiere i bakhånd.

– Med vårt moderselskap Ennte, som er drevet bunnsolid i et tiår er selskapet nå en del av en hel-profesjonell organisasjon. Sammen med den Olympiske kvaliteten, Stig-André Berge kommer inn med, er Mobech skodd for fremtiden, konstaterer Olestad.

Skal ta medaljer!

Olympisk bronsevinner, Stig-André Berge, drar paralleller til idretten når han skal snakke om sitt nye hjertebarn. Engasjementet flommer nærmest over når bryter-veteranen får muligheten til å snakke om nye Mobech.

Stig-André Berge

– Å ta over en breddeklubb som dette selskapet har vært og skulle gjøre det til en toppidrettsbedrift, er en oppgave på høyde med å ta medalje i et OL.

– Men ved å løpe mer enn alle andre i bransjen, levere bedre service, «top notch»-produkter og alt til en god pris, blir det medaljer på nye Mobech også skal dere se!

Fremtiden ser med andre ord lysere ut enn fortiden for selskapet som ble først startet i 1893. Berge trekker sammenligning til det mytiske dyret Føniks når han avslutter intervjuet om nye Mobech:

– Bare siden overtakelsen har vi doblet omsetningen, og gått fra blodrøde tall til sorte og fine tall. Som Fugl Føniks skal vi reise oss fra asken og bli en foretrukken aktør i bransjen!

Vil du vite mer om oss og hva vi kan gjøre for ditt senter? Ta kontakt med Aleksander (aleksander@mobech.no) eller Harald (harald@mobech.no) for en hyggelig bransjeprat!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]