annonse

annonse

Foto:

Leserinnlegg T-I

Nytt år – nye muligheter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lokkekampanjene på treningssentrene er ikke rettferdig ovenfor de lojale kundene, sier eierne av treningssentrene Spinnvill Trening, Hans Erik og Rosmari Sorthe Børjesson, og viser til flere store treningskjeder.

For treningssentrene betyr starten av et nytt år en betydelig oppgang i antall betalende medlemmer. Børjesson i Spinnvill Trening slår hardt ned på treningssentrene som tar i bruk svulstige tilbud for å lokke til seg nye kunder på nyåret.

Dørene til Spinnvill Notodden åpnet i 2017. Siden den gang har treningsbedriften utvidet til både Kvinesdal og Drammen.

Per dags dato er det totalt et par tusen medlemmer, fordelt på de tre sentrene sammenlagt.

Angående det nye året og det velkjente nyttårsforsettet «jeg skal trene mer», har Spinnvill merket relativt lite kundeflom på starten av året.

Hos oss er det en kontinuerlig kundestrøm jevnt ut over året, med unntak av litt større pågang i januar-februar og august-september.
Årsaken til at vi ikke merker til en «boom» av nye kunder, er fordi vi styrer unna lokkekampanjene som de store treningskjedene ofte gjør på nyåret. Ikke bare at det er urettferdig ovenfor de lojale kundene som allerede betaler full pris, men det er også en prispolitikk som vi ikke ønsker å ta del av.

Debatten om prisdumping er allerede tatt opp i Norges Treningssenterforbund, men Børjesson føler at de store kjedene ikke virker å være opptatt av hva de mindre treningssentrene har å si.

Vi i Spinnvill ønsker å ta best mulig vare på de medlemmene vi allerede har. Derfor ønsker ikke vi å lokke til oss kunder med – prisdumping –  som er direkte ødeleggende for bransjen – spesielt for de mindre treningskjedene, mener Børjesson.

Dette er min personlige mening, og det er også meningen til de fleste andre senterledere for mindre treningssentre. Vi er åpen for debatt om noen skulle føle for å diskutere dette. Men vårt – og Spinnvill sitt ønske – er å få kunder som kommer til oss fordi de ønsker å investere i egen helse, ikke fordi medlemskapet er billig for en liten periode.

Trening skal være for å oppnå et sunnere liv, og for god folkehelse. Jeg vil tro at de fleste egentlig har råd til å investere i egen helse. Det handler bare om prioriteringer. Hos Spinnvill Trening er medlemmene viktigst, ikke å få flest mulig inn med vanvittige tilbud.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]