annonse

annonse

Foto:

Feelgood

Nytt Feelgod-senter på Nesodden: – Ble nesten litt forelska i hele konseptet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter å ha falt pladask etter en en prøvetime på Dokka, åpnet muskelterapeut Rønnaug Olsen like godt sitt eget Feelgood-senter på Nesodden!

– Jeg hadde en veldig god følelse i kroppen på vei hjem. Jeg likte treningsformen så godt og kjente at jeg nesten var litt forelsket i hele konseptet.

Slik beskriver Rønnaug starten på det som nå har blitt hennes nye jobb og levebrød. Rønnaug, som opprinnelig er fra Dokka, lot seg overtale av sin mor til å ta en prøvetime på Feelgood på hjemstedet.

Den tidligere muskelterapeuten hadde god tid til å tenke i bilen på vei hjem fra Dokka til Nesodden. Hun kjente at hun ville ha mer Feelgood i hverdagen, og undret seg over at ingen hadde startet dette på Nesodden.

– Jeg fikk en katalog i hånden av hun som driver Feelgood på Dokka hvor det stod: “Har du lyst til å starte et Feelgood-senter” med påfølgende informasjon om hvor jeg kunne ta kontakt. Det slo meg mens jeg kjørte hjemover at dette bare var noe jeg måtte gjøre, forteller Rønnaug.

Hun sendte e-post og forhørte seg om mulighetene, fikk tilsvar og begynte straks å lete etter lokaler. På tips om at det skulle komme nye næringslokaler i forbindelse med boligutbygging på Tangentoppen, valgte Rønnaug seg ut et lokale som ligger fint til mot en liten skog.

 

FOTO: Trond Folckersahm

– Vi har ventet ett år på at lokalet skulle bli ferdig, og er veldig glade for beliggenheten. Her har vi en fantastisk utsikt som gjør at du kan drømme deg bort mens du trener. Det har blitt så fint her på Tangentoppen med lekemuligheter for barn og kafeen Frua Spiseri – det er nesten som et lite Bjørvika på Nesodden, forteller Rønnaug.

Når hun sier vi refererer hun til seg og datteren. For da Rønnaug fortalte familien at hun ville starte Feelgood på Nesodden ble alle engasjerte, og datteren Solfrid, som er psykologistudent, kastet seg rundt og ville være med å drifte. Nå jobber de sammen i det nyåpnede treningssenteret hver dag.

– Feelgood er et folkehelsefremmende konsept for mennesker i alle livsfaser. For folk med vanlig helse og også de med bevegelsesutfordringer. På Feelgood får du den bevegelsen kroppen er avhengig av å få på en ukomplisert og god måte, sier hun.

Rønnaug har tidligere jobbet med funksjonshemmede i Nesodden kommune og kjente på en stor iver etter å få på plass Feelgood som et godt treningstilbud til kommunens innbyggere.

– Jeg ønsker at Feelgood Nesodden skal være et fristed for medlemmene. Et treningsstudio, men også et sted de kan komme til for å ta en kaffe og være sosial. Med fristed mener jeg et sted uten press for både kropp og sinn. Her har vi ikke fokus på utseende eller prestasjon, understreker Rønnaug.

 

FOTO: Trond Folckersahm

Avdelingen talte 100 medlemmer bare i løpet av de første dagene etter at de åpnet. Den yngste som har meldt seg inn er 16 og den eldste er 92.

– Folk strømmer til lokalene. Mange har nok hørt om konseptet og ventet på at det skal åpne. Vi har også hatt tverrfaglige team innom fra både kommunen og en nærliggende fysioterapiklinikk. De har sett på maskinene og sier de vil anbefale stedet videre til sine pasienter, forteller Rønnaug.

Rønnaug og datteren har fulle dager med prøvetimer og folk som er i gang med trening. Den offisielle åpningen vil finne sted i august.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]