For ett år siden lanserte Eziteq sitt nye medlemssystem, og gikk høyt ut ved å proklamere at systemet ville bli den nye gullstandarden for treningsbransjen.
Nå henter selskapet inn drøye to millioner kroner og kompetanse utenfor treningsbransjen.
– Hvordan har det gått det siste året?
– Det har gått så bra som jeg kunne håpe på. Du kan på mange måter si at kjernemuskulaturen har fått fokus lenge nok, og nå skal vi bygge muskler, sier gründer og daglig leder Asle Høivik Pedersen.
Ved nyttår påbegynte vi prosessen å ruste selskapet for å posisjonere Eziteq som en sterk aktør for framtiden, og vi har gjennom sommeren landet en stor milepel.
Sammen med investormiljøet i Bergen (Connect BAN Bergen) har flere sett verdien og mulighetene som ligger i Eziteq.
– Vi har det siste året gått fra en aksjonær til i dag ni aksjonærer. Samtlige har teknologisk erfaring og/eller interesse fra teknologiselskaper. Samtidig har vi etablert et sterkt styre med høy kompetanse innen teknologi og forretningsutvikling, sier Pedersen.
Ny styreleder er Hans Petter Torsvik som har lang erfaring fra software- og teknologiselskaper. Han jobber i dag som forretningsutvikler i Nordcap AS og «business angel» gjennom et av Norges største investornettverk Connect BAN Bergen.
– Hvorfor valgte dere å investere i Eziteq?
– Vi har fulgt Pedersen sin reise de sist 2-3 årene og har lenge hatt Eziteq under lupen, sier investor og nå styreleder i Eziteq AS, Hans Petter Torsvik.

– Selskapet har det siste året vist at mottakelsen i markedet har vært meget god og at etterspørselen er sterkt økende. Vi ser nå at selskapet har behov for mer kapasitet for å nå sine målsettinger.
Eziteq henter i denne fasen drøye to millioner kroner som skal brukes til markedsføring, kundeoppfølging og utvikling.
– For at vi som investorer skal investere har vi en rekke krav som må innfris. Eziteq har vist seg å være et selskap hvor vi ser et behov i et marked som har strenge krav, men som også har behov for effektivisering, sier Torsvik.
– Hvordan har Eziteq blitt mottatt i markedet?
– Veksten har gått så raskt som vi har kunnet håndtere fram til august, sier Pedersen, og legger til at etterspørselen er stor.
Grunnet mye tid til selskapsutvikling og systemutvikling har kapasiteten til å ta større kjeder fram til i dag vært begrenset, men samtidig har Eziteq god dialog med noen av dem.
– Er dere i stand til eksempelvis å håndtere Stamina som kjede om det hadde blitt aktuelt?
– Nå er ikke størrelsen på kjeden en utfordring lenger, og vi ønsker både større kjeder og enkeltstående sentre velkommen til en ny hverdag. Vi har en konkret målsetting om å bygge opp selskapsstruktur med tanke på rask etablering, profesjonell kundesupport og enda flere funksjoner tilknyttet systemet, sier Pedersen.
– Hvilken vekst forventer dere framover?

– Fra og med høsten 2017 og utover i 2018 har vi en forventning om at flere kjeder begynner å se nærmere på Eziteq, og vurderer hvilke fordeler det vil ha å bytte system.
– På bakgrunn av forespørsler og interesse fra nye og potensielle kunder, forventer vi en sterk vekst i 2018, fastslår Pedersen.
– Og til slutt, hvorfor skal treningssentrene velge Eziteq?
– Basert på tilbakemeldingen fra våre kunder er det helt klart at det er effektivitet, enkelhet og det intuitive de setter mest pris på. Moderne teknologi gjør at nye medarbeidere raskt kan sette seg inn i systemet.
– Treningsbransjen bør alltid forsøke å se etter de teknologiske fordelene som finnes i dag og som kommer i fremtiden, og da vurdere hvorvidt tiden er moden for å starte prosessen.
– Jeg mener at det er gammel teknologi vi skal være skeptisk til, ikke den nye, konkluderer Pedersen.