annonse

annonse

Nytt treningssenter med fokus på syklister

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

På åpningsdagen var sommeren endelig kommet til Stavanger, og rushet uteble. Men herrene bak Cycrew har tro på at senteret deres vil tiltrekke seg medlemmer.

 Cycrew er et nisjesenter for racersykkeltrening og Stavangers minste treningssenter. Det åpnet 1. september i år, i lokaler på størrelse med en leilighet. Og første dag var de mildt sagt uheldige med været.

– Vi åpnet på det verst tenkelige tidspunkt. Akkurat på åpningsdagen var det kjempefint vær for å sykle ute, så ble en heller laber start sett i forhold til antall mennesker som kom. Det var drittvær i hele juni, juli og august, og så kom plutselig strålende sol og 20 grader i september. De fleste som stakk innom var familie og venner, sier Roar Hollund Nesse, daglig leder av Cycrew.

Med seg på laget har han styreleder Trond Viggo Gravdal som hadde ideen til et nytt treningssenter i Stavanger.

– Jeg hadde vurdert et senter for racersykkeltrening i en to års tid, og kom i kontakt med et tilsvarende nisjesenter i Oslo som jeg fikk ideen av. Dermed ble det et selvstendig senter under navnet Cycrew, sier Gravdal og forklarer hva Cycrew tilbyr:

– Vi er spesielt rettet mot syklister og satser på racersykler som er koplet til Tacx neo rulle. Ti personer kan trene her samtidig. Det er enorm forskjell på en spinningsykkel og en vanlig racersykkel, og de rullene vi har koblet til racersyklene, er blant de beste man får i markedet. De brukes også konkurranseryttere til oppvarming og til trening hjemme.

 Ikke redd for konkurranse

Roar Hollund Nesse må innrømme at oppstarten ikke ble som man hadde håpet.

– Vi har per i dag ikke fått noen faste medlemmer, men vi jobber for å få avtaler med sykkelklubber og bedrifter. Vi har stått hardt på med markedsføringen siste måneden for å få folk inn. Dette er et nytt konsept i Stavanger og folk overveier nok tilbudet i større grad enn vi hadde forestilt oss, sier Nesse, som regner med at medlemmene kommer etterhvert.

Han frykter heller ikke konkurransen.

– Vi er såpass annerledes enn de andre, i og med at vi er rettet mot syklister. Det er mange treningssentre i Stavanger-området og stor konkurranse, men vi prøver å ha en nisje for oss selv, med et tilbud ingen andre har.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi tror at syklistene kommer, fordi det er enklere å kontrollere intervalltreningen på en sykkelrulle enn ute i terrenget. På rulle har du full kontroll på puls og watt. Aktive syklister som trener systematisk vil nok være de mest aktuelle medlemmene hos oss, men dette passer for alle.

Intime lokaler

Cycrews lokaler måler 130 kvadratmeter og noe mindre treningssenter finnes nok ikke i Stavanger. Senteret ligger mellom Stavanger og Sandnes, altså utenfor bykjernen, men bare 2-3 minutter fra nærmeste jernbanestasjon, og to minutter til nærmeste busstopp.

Nyåpnede Cycrew begynner i det små. (foto: Cycrew)

– Vi valgte ikke å satse på et 500 kvadratmeter senter, men heller å begynne i det små og etterhvert bygge oss oppover istedenfor nedover, sier Nesse, som tror at størrelsen kan ha en positiv effekt:

– Vi satser også på den sosiale biten. Vi har få sykler i et nokså lite lokale, og de fleste som blir medlemmer vil kjenne hverandre eller bli kjent med hverandre. Etter trening kan de slappe av sammen og prate om sin egen sportsutøvelse, treningserfaring eller aktuelle sykkelritt. Vi ser for oss et helt annet miljø enn en spinningtime på et vanlig treningssenter.

Utfyller hverandre

Trond Viggo Gravdal og Roar Hollund Nesse har erfaring som utfyller hverandre. Gravdal er aktiv syklist og Nesse har vært i treningsbransjen siden 2010. Han startet som spinning- og styrkeinstruktør og tok deretter PT-utdannelse, massasje/muskelterapi etc.

– Da Trond Viggo kom til meg med ideen, var ikke jeg vanskelig å be, fordi jeg alltid har hatt lyst til å starte et senter for meg selv, sier Nesse, som bare venter på at høstværet skal sette inn og gjøre Cycrew attraktivt for syklister med stor treningsiver.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]